Результати проведення чергового етапу декларування в Міністерстві юстиції України у 2019 році

Результати проведення чергового етапу декларування в Міністерстві юстиції України у 2019 році

Укрінформ
31 травня 11:00 - Результати проведення чергового етапу декларування в Міністерстві юстиції України у 2019 році

Організатор: Міністерство юстиції України.

Спікери: Олександр Дем’яненко – начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції; Олександр Кузнєцов – начальник відділу з питань запобігання корупції Управління з питань запобігання та виявлення корупції.

Коротко. Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства юстиції України проведе медіа-брифінг за результатами проведення чергового етапу е-декларування в Міністерстві юстиції України у 2019 році.

Підсумкові матеріали:

У Мін’юсті заявляють, що фактів неподання, або несвоєчасного подання е-декларацій поменшало вдвічі

Порівняно з минулим роком, майже удвічі зменшилася кількість фактів неподання або невчасного подання електронних декларацій у Міністерстві юстиції.

Про це сказав під час прес-конференції в Укрінформі начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції Олександр Дем’яненко.

“Ми здійснили і мали можливість здійснити порівняльний аналіз подання декларацій за аналогічний період у 2018 році. Маємо певну тенденцію до зменшення фактів неподання або несвоєчасного подання декларацій, і відслідковуємо позитивну динаміку в даному напрямку щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства у системі Міністерства юстиції України”, - сказав Дем’яненко.

Він уточнив, що у 2018 році кількість суб’єктів декларування складала 45 517 осіб, із них було не подано або подано несвоєчасно 3 719 декларацій.

“Вже у 2019 році при перевірці декларацій за 2018 рік із загальної кількості суб’єктів декларування 47 725 осіб, не подано або подано несвоєчасно 1985 декларацій, що майже у два рази знизилося порівняно з минулим роком”, - пояснив Дем’яненко.

Водночас він повідомив, що із 1985 фактів порушень неподання чи невчасного подання декларацій, 90 складають факти неподання або несвоєчасного подання декларацій працюючими державними службовцями, 48 - особами рядового начальницького складу державної кримінально-виконавчої служби, 54 — посадовими особами юридичних осіб публічного права та 1793 - особами, яких звільнено або які звільнилися у 2018 році.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-