Презентація рекомендацій до Стратегії молодіжної політики до 2030 року

Презентація рекомендацій до Стратегії молодіжної політики до 2030 року

Укрінформ
28 березня 13:00 - Презентація рекомендацій до Стратегії молодіжної політики до 2030 року 

Організатор:  ГС «Національна молодіжна рада України».

Учасники: Андрій Колобов - голова ГС «Національна молодіжна рада України»; Олена Біланіна - член ради ГС «Національна молодіжна рада України»; Альона Попова - член ради ГС «Національна молодіжна рада України»; Артур Харитонов – ЛДЛУ; Володимир Яковенко - Агенція адвокації ромської культури «Арка»; Олексій Чобан - представник  організації UMSA; Андрій Полухін - ГО «UA group»;  Анна Силенко - голова ГО «Aegee Kyiv».

Довідково. Рекомендації до Стратегії молодіжної політики 2030 року  було розроблено у партнерстві з членськими організаціями, профільними експертами та міжнародними партнерами платформи.

Напрацювання пропозицій до Стратегії та її презентація здійснюються у партнерстві з ЮНІСЕФ Україна та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проекту «Розвиток сталих моделей молодіжної участі», що є частиною програми «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні».

Національна молодіжна рада України - унікальна платформа молодіжних організацій, що створена для просування та захисту прав молоді по всій Україні та на міжнародному рівні. Платформа об'єднує 93 молодіжні громадські організації та має 16 відокремлених регіональних підрозділів.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували рекомендації до Стратегії молодіжної політики до 2030 року

Громадська спілка «Національна молодіжна рада України» презентувала напрацьовані рекомендації до Стратегії молодіжної політики до 2030 року.

Як повідомив голова ГС «Національна молодіжна рада України» Андрій Колобов на прес-конференції в Укрінформі, рекомендації до Стратегії розвитку державної молодіжної політики розроблені з урахуванням міжнародного досвіду та у співпраці з міжнародними експертами, залученням представників молодіжних громадських організацій.

“Ми звертаємося до всіх кандидатів в президенти України, щоб їх першим кроком було затвердження молодіжної стратегії. Наше звернення полягає в тому, щоб не була просто напрацьована стратегія, а й використані наші рекомендації. Ми маємо рекомендації, які містять 14 пунктів, і вбачаємо, що молодіжна політика стосується всіх структур і відомств, а не тільки одного, і вбачаємо, що на це мають звернути увагу усі кандидати в президенти”, - сказав Колобов.

Зокрема, серед пунктів стратегії: залучення молоді до політичного процесу; безпека та екологія; формальна та неформальна освіта; гендерна рівність; інклюзія та права людини; здоров’я молоді; економічна інтеграція молоді: підприємництво і працевлаштування; доступ до інформації; підвищення мобільності молоді і культурна дипломатія; молодіжна робота і волонтерство; молодіжне житло та інфраструктура; молодіжна політика в умовах децентралізації, молодь і культура.

Зокрема, голова громадської організації «Aegee Kyiv» Анна Силенко наголосила на важливості доступу молоді до отримання правдивої інформації.

“Сьогодні, на жаль, українські медіа не орієнтовані на молодь, тобто відсутня єдина державна стратегія молодіжної інформації. Наразі українська молодь найбільше довіряє соціальним мережам, проте немає ніяких навичок, щоб відрізнити правдиву інформацію від неправдивої, для того, щоб навчитися правильно поводитися в соціальних мережах. Саме тому ми вважаємо, що необхідне створення інфраструктури для рівного доступу до інтернету та усієї онлайн-бази знань для молоді з усіх куточків України. Важливо створити онлайн ресурс, який буде розрахований на молодь, і інформація має перевірятися і відповідати актуальним запитам молоді”, - сказала Силенко.

Крім цього, представник агенції з адвокації ромської культури «Арка» Володимир Яковенко наголосив на забезпеченні рівних прав усіх верств населення.

“Держава повинна в повній мірі захищати права людини. Разом з тим, особливу увагу варто приділити потребам молодих людей, що відносяться до соціально незахищених груп та можуть зазнавати дискримінації і жорстокого поводження. До них має бути застосовано інклюзивний підхід. Інклюзія у широкому розумінні має стосуватися осіб, що з тих чи інших причин виключені з суспільства та бажають в нього повернутися”, - сказав Яковенко.

Представник організації UMSA Олексій Чобан підкреслив, що одним із важливих пунктів стратегії є забезпечення здоров’я молоді.

“По-перше, молодь повинна отримати загальний доступ до послуг охорони сексуального та репродуктивного здоров'я. Другий пункт — це психічне здоров'я молоді. На сьогодні в Україні 1,2 млн жителів страждають психічними розладами, більша частина — це молодь. Третій пункт - необхідність приділення особливої уваги психічному здоров'ю молодих українців у східних областях України. Частина військовослужбовців, що постраждали в конфліктах, підпадають під визначення "молодь" і потребують реабілітації”, - зазначив він.

Чобан зауважив, що Національна молодіжна рада України пропонує розробити державну програму для молоді, яка включатиме в себе інформування про необхідність підтримки свого психічного здоров'я. Крім того, громадські організації, які опікуються проблемами психічного здоров'я, мають отримати державну підтримку для розширення своєї діяльності.

Важливим пунктом у стратегії, за словами члена ради ГС «Національна молодіжна рада України» Альони Попової, є необхідність надання українській молоді якісної освіти, що може бути здійснено лише у взаємодії державних інституцій та громадського суспільства.

“Освіта має бути орієнтована на потреби молоді та відповідати реальним соціальним економічним умовам, надавати молодим людям знання та навички, які будуть необхідні в їх розвитку та становленні. Відповідно до цілей сталого розвитку ООН до 2030 року має бути ліквідована гендерна нерівність у сфері освіти, а також забезпечений рівень доступу до освіти усіх рівнів уразливих груп населення, в тому числі людей з особливими можливостями”, - резюмувала Попова.

Напрацювання пропозицій до стратегії та її презентація здійснюються у партнерстві з ЮНІСЕФ Україна та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проекту «Розвиток сталих моделей молодіжної участі», що є частиною програми «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні».

Національна молодіжна рада України - унікальна платформа молодіжних організацій, що створена для просування та захисту прав молоді по всій Україні та на міжнародному рівні. Платформа об'єднує 93 молодіжні громадські організації та має 16 відокремлених регіональних підрозділів.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-