#KharkivMusicFest -2019: МОЦАРТ. Міжнародний музичний фестиваль

#KharkivMusicFest -2019: МОЦАРТ. Міжнародний музичний фестиваль

Укрінформ
19 березня 13:00 - Міжнародний музичний фестиваль #KharkivMusicFest -2019: МОЦАРТ 

Організатор: Міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest

Учасники: Сергій Політучий - президент KharkivMusicFest; Ігор Тулузов - співзасновник KharkivMusicFest;  Станіслав Христенко - арт-директор KharkivMusicFest.

Довідково. З 23 березня по 7 квітня 2019 року відбудеться головна музична подія Харкова цієї весни - Міжнародний музичний фестиваль #KharkivMusicFest, присвячений генію Вольфгангу Амадею Моцарту.

#KharkivMusicFest 2019 - це 4 концерти у 3-х концертних залах (Харківська філармонія - органний та великий зали, «Схід Опера») й низка спецпроектів, серед яких нові освітньо-просвітницькі формати дитячого музичного табору Amadeus Camp,  серія безкоштовних лекцій Amadeus-Talk  і Перший професійний Форум класичної музики в Україні - Kharkiv Music Forum.

У 2019 KharkivMusicFest представить публіці абсолютно нові музичні жанри і формати. Зокрема, цього року Фестивальний оркестр стане міжнародним - до зірок української сцени додадуться перші голоси національних симфонічних оркестрів Австрії, Грузії, Німеччини, Польщі та Чехії. Вперше до України завітає французький секстет одного з найіменитіших в світі оркестрів «Музиканти Лувру»/Les Musiciens du Louvre.

Також вперше у фестивальної публіки буде можливість почути знакові твори світової фортепіанної літератури у виконанні американського піаніста Джорджа Лі.

Підсумкові матеріали:

У Харкові відбудеться міжнародний мультиформатний фестиваль класичної музики

У Харкові відбудеться міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest-2019: МОЦАРТ, який відрізняється своєю мультижанровістю і мультиформатністю.

Про це повідомили організатори заходу під час прес-конференції в Укрінформі.

“Привнесення цього фестивалю на харківську землю, привнесення всього найкращого, що може собі дозволити західний глядач, має велике значення для нашої публіки, яка з натхненням сприймає виконавців, які тільки вчора мали концерт на Мюнхенському майданчику, а після Харкова знайомитимуть людей зі своїм мистецтвом на найкращих музичних платформах світу. Я думаю, що саме можливість вдихнути сучасні нотки в культурне життя міста Харкова, та взагалі всієї України, є найважливішою місією цього фестивалю”, - розповів президент KharkivMusicFest Сергій Політучий.

Він зазначив, що KharkivMusicFest з’явився не на порожньому місці, адже Харків завжди був культурним центром України.

Співзасновник KharkivMusicFest Ігор Тулузов зауважив, що фестиваль народився на хвилі переосмислення тих завдань, проблем і викликів, які стояли перед музичною спільнотою Харкова.

“Ми доносимо до харків'ян ідею необхідності в спілкуванні, і це спілкування через той універсальний засіб, яким є музика. Це те спілкування, якого не вистачає в важкі часи. І ми його привносимо, а коли це привноситься ще на рівні світових зірок, які не часто заїжджають в Україну, а тим паче в прифронтовий Харків, то це звичайно ж призводить до дуже важливого емоційного наповнення в життя України”, - сказав Тулузов.

Арт-директор KharkivMusicFest Станіслав Христенко зазначив, що цей фестиваль об’єднує всіх, і створює культурне обличчя всієї України в музичній спільноті. Він додав, що в цьому році фестиваль представить публіці абсолютно нові музичні жанри й формати.

“KharkivMusicFest це не тільки чотири концерти, це й ще вісім спецпроектів, серед яких нові освітньо-просвітницькі формати дитячого музичного табору Amadeus Camp, серія безкоштовних лекцій Amadeus-Talk і Перший професійний Форум класичної музики в Україні Kharkiv Music Forum. Також планується проект Art&Piano, і як в минулому році сподівається залучити дітей і безліч бажаючих різного віку для виступів на 10 піаніно – 10 локаціях’’, - розповів він.

Цього року Фестивальний оркест стане міжнародним – до зірок української сцени додадуться перші голоси національних симфонічних оркестрів Австрії, Грузії, Німеччини, Польщі та Чехії. Вперше до України завітають французький секстет одного із найіменитіших і світі оркестрів Les Musiciens du Louvre та американський піаніст Джордж Лі. Серед запрошених зірок концерту-закриття Opera-Gala – соліст Гамбурзької опери Довлет Нургельдієв (тенор) та Ольга Бусуйок (сопрано) – переможниця багатьох найпрестижніших вокальних конкурсів і всесвітньовідомий український диригент Андрій Юркевич, що багаторазово стояв за пультом найбільших оперних театрів Європи.

KharkivMusicFest-2019 відбудеться з 23 березня по 7 квітня.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-