Підсумки діяльності Державної служби України з безпеки на транспорті  у 2018 році

Підсумки діяльності Державної служби України з безпеки на транспорті у 2018 році

Укрінформ
25 лютого 16:00 - Публічний звіт голови Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка

Організатор: Державна служба України з безпеки на транспорті.

Спікер: Михайло Ноняк - голова Державної служби України з безпеки на транспорті.

До участі запрошуються: представники Громадської ради при Державній службі України з безпеки на транспорті, громадських об'єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій та засобів масової інформації.

Коротко. Під час заходу буде презентована інформація про результати роботи Укртрансбезпеки у 2018 році за основними напрямами її діяльності.

Додаткова інформація за тел.: (044) 351-44-69 (Лілія Габрієль-Ткачук, головний спеціаліст відділу взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Управління організації роботи голови).

Підсумкові матеріали:

Укртрансбезпека торік перевірила понад мільйон автомобілів і виявила понад 134 тисячі порушень - Ноняк

Укртрансбезпека торік перевірила понад мільйон транспортних засобів, у результаті чого виявлено понад 134 тисячі порушень, з яких більше 118 тисяч - у пасажирському транспорті.

Про це заявив голова Державної служби з безпеки на транспорті Михайло Ноняк в Укрінформі під час публічного звіту про підсумки діяльності Укртрансбезпеки у 2018 році.

“Укртрансбезпека у 2018 році перевірила більше мільйона транспортних засобів, з яких 324 тисячі транспортних засобів, які ми перевірили, це пасажирський транспорт — автобуси, таксі, мікроавтобуси. Ми перевірили більше 702 тисяч вантажівок, які рухаються по наших автошляхах. Виявили ряд порушень - більше 134 тисяч. Зокрема, по пасажирському транспорту виявлено більше 118 тисяч порушень”, - сказав Ноняк.

За його словами, торік виявлено більше 16 тисяч порушень габаритно-вагових норм і параметрів. При цьому штрафних санкцій на порушників у цьому зв'язку накладено на більш ніж 3, 5 млн євро.

“В рамках мораторію, тим не менше, нам вдалося працювати ефективно і виходити на позапланові перевірки. Стосовно залізничного транспорту ми вийшли 26 разів на відповідні перевірки (виявлено 249 порушень), на міському електричному зробили 33 позапланові перевірки (виявлено 813 порушень)”, - наголосив голова Укртрансбезпеки.

Ноняк також поінформував, що торік здійснено понад 1600 рейдових перевірок і 28 позапланових перевірок діяльності перевізників, чиї водії спричинили травмування учасників дорожнього руху. “За результатами зазначених заходів складено 33 тисячі відповідних актів. Винесено більше 1400 постанов і застосовано штрафних санкцій на таких перевізників, підприємців більш ніж на 1,6 млн грн. Та близько 2000 направили приписів, для того щоб вони усунули ці порушення у своїй діяльності”, - наголосив посадовець.

Укртрансбезпека у 2018 р. впровадила електронний кабінет перевізника та надала понад 780 тис. адмінпослуг

За минулий рік Укртрансбезпека надала понад 781 тис. адмінпослуг, перерахувала до державного та місцевих бюджетів понад 47 млн грн та впровадила електронний кабінет перевізника.

Про це під час брифінгу заявив голова Держслужби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, звітуючи про підсумки діяльності Укртрансбезпеки у 2018 році, повідомляє Укрінформ.

“Укртрансбезпека надала у 2018 році 781 тис. адміністративних послуг і зібрала до Держбюджету та місцевих бюджетів більше 47 млн грн... Ми відкрили 18 реєстрів Укртрансбезпеки і дали публічний доступ громадськості, бізнесу, тепер це все легко відслідковується в режимі онлайн”, - зазначив Ноняк.

Він нагадав, що основними функціями служби є державний нагляд і контроль за безпекою на наземному транспорті, розслідування катастроф, аварій, інцидентів, надання адмінпослуг тощо.

Одним з ключових досягнень у минулому році Ноняк вважає впровадження електронного кабінету перевізника.

“В 2018 році був започаткований один з п'яти потужних сервісів уряду — електронний кабінет перевізника. Він дав можливість бізнесу уникнути спілкування з чиновником. Коли є спілкування чиновника з підприємцем, виникають різні посередники, невмотивовані прохання тощо. Щоб унеможливити такі ризики, ми низку таких адмінпослуг переводимо в електронний формат. Зараз людина може слідкувати за своєю діяльністю, подавати відповідну інформацію та отримувати зворотний ефект”, - зазначив керівник служби, додавши, що наразі бізнес може ефективніше отримувати дозволи, в тому числі і на міжнародні перевезення.

Серед планів на 2019 рік — впровадження електронного протоколу, переведення низки контролюючих функцій в режим онлайн.

Водночас, за словами Ноняка, у службі планують звернутись до уряду, аби збільшити інспекторський склад Укртрансбезпеки.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-