Підсумки роботи Держспоживслужби за 2018 рік

Підсумки роботи Держспоживслужби за 2018 рік

Укрінформ
21 лютого 13:00 - Публічний звіт Голови Держспоживслужби про роботу у 2018 році

Організатор: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживслужба).

Учасники: Володимир Лапа - Голова Держспоживслужби; Андрій Жук - перший заступник Голови Держспоживслужби; Анна Андрущак - заступник Голови Держспоживслужби; керівники структурних підрозділів за напрямками діяльності.

Підсумкові матеріали:

Держпродспоживслужба у 2018 році виявила понад 2 тис. порушень законодавства про рекламу

Фахівці Держпродспоживслужби у 2018 році дослідили понад 20 тис. рекламних носіїв і в кожному десятому виявили порушення законодавства про рекламу.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“У 2018 році фахівці Держпродспоживслужби дослідили понад 20,2 тис. рекламних носіїв та встановили 2,2 тис. порушень законодавства про рекламу. За результатами розгляду справ накладено штрафних санкцій на суму 2,8 млн грн”, - поінформував директор департаменту захисту споживачів Олексій Квасніцький.

Зазначається, що, крім штрафних санкцій, прийнято 47 рішень про визнання реклами недобросовісною, прихованою та 244 рішення про зупинення розповсюдження реклами.

Порушники законодавства про рекламу у добровільному порядку сплатили 1,55 млн грн штрафів, а в судовому порядку було стягнуто ще 437,14 тис. грн.

Держспоживслужба невдовзі здіснюватиме контроль в нових сферах - Лапа

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів найближчим часом з’являться нові сфери контролю.

Про це повідомив голова Держспоживслужби Володимир Лапа в Укрінформі під час річного звіту.

“Загалом, система контролю в Україні перебуває в стані певної трансформації. В нас є 15 сфер контролю, можливо, буде 16, і це далеко не вичерпний перелік”, - сказав Лапа.

Він повідомив, що наразі відбуваються законодавчі зміни і найближчим часом Держпродспоживслужба матиме додаткові сфери контролю.

“Зокрема в серпні поточного року набуває чинності нова редакція закону, щодо вимог до органічного законодавства. Там передбачається, що контроль за органічним виробництвом, за маркуванням органічного виробництва також буде покладатися на Держпродспоживслужбу. Плюс, зараз відбуваються активні дискусії щодо законодавчого врегулювання захисту географічних найменувань. З великою імовірністю питання географічних найменувань буде відноситися до компетенції нашої служби в частині аграрної продукції”, - наголосив очільник Держпродспоживслужби.

Він повідомив, що у 2018 році Держпродспоживслужбою було здійснено понад 27 тис. заходів державного контролю в сфері безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини. З них планових - більше 14 тис., позапланових – майже 13 тис. Здійснено відбір близько 7,5 тис. зразків продукції, виявлено більше 1 тис. невідповідностей вимогам законодавства. За результатами перевірок, у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів притягнуто до відповідальності 235 суб’єктів господарювання (юридичних осіб) із накладанням санкцій на суму 7,114 млн грн. У сфері ветеринарної медицини притягнуто до відповідальності 1 107 осіб із накладанням санкцій на суму 186,451 тис. грн. Суб’єктам господарювання видано 3,5 тис. приписів щодо усунення порушень вимог законодавства. Ухвалено 214 рішень про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів або кормів, які становлять загрозу.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-