Підсумки роботи АРМА за 2018 рік

Підсумки роботи АРМА за 2018 рік

Укрінформ
25 лютого 13:00 - публічний звіт голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Антона Янчука про підсумки діяльності відомства у 2018 році

Організатор: Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Спікер: Антон Янчук - голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Підсумкові матеріали:

Янчук допускає продовження конкурсу на управителя "Межигір'ям"

Конкурс за право управляти резиденцією екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я", до завершення якого залишилося кілька днів, може бути продовжений.

Про це сказав голова Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, (АРМА) Антон Янчук на прес-конференції в Укрінформі.

"Наскільки мені відомо, поки що великого бажання у представників бізнесу немає. Існують передумови для його (конкурсу - ред.) подальшого продовження. На моє переконання, є сенс продовжити конкурс”, - сказав він.

Янчук додав, що, за останньою інформацією, бажаючих було двоє.

Як повідомлялось, Печерський райсуд Києва передав заарештоване майно резиденції "Межигір'я" в управління АРМА у липні 2018 року.

25 січня поточного року АРМА продовжило до 28 лютого конкурс з обрання управителя національного парку "Межигір'я".

У 2018 році було накладено арешт на 220 об'єктів нерухомості загальною вартістю понад 500 млн грн - Янчук

Завдяки роботі АРМА у 2018 році було накладено арешт на понад 220 об'єктів нерухомості загальною вартістю понад 500 млн грн.

Про це сказав голова Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів /АРМА/ Антон Янчук на прес-конференції в Укрінформі.

“В результаті опрацювання інформацій про активи, які були виявлені АРМА за зверненнями правоохоронних органів, було накладено арешт на понад 220 об'єктів нерухомості загальною вартістю понад 500 млн грн. Це непоганий результат”, - сказав він.

Янчук висловив надію, що у наступному році ця динаміка покращуватиметься в напрямку того, щоб більша частина виявленого АРМА майна була арештована в межах кримінальних впроваджень за зверненнями правоохоронних органів.

За його словами, інструментами виявлення та розшуку є, зокрема, 19 баз даних державних реєстрів, та комунікацій з аналогічними організаціями по всьому світу.

Янчук повідомив, що торік АРМА було направлено 81 звернення стосовно виявлення та розшуку активів за запитом правоохоронних органів України до Німеччини, Великої Британії, Кіпру, Швейцарії, Ліхтенштейну, Чехії, Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі, Італії, Франції, Австрії, ОАЕ, Латвії, Канади, Нідерландів, Мальти, Португалії, Чорногорії, Ліберії, Іспанії, США, Панами, Естонії, Молдови, Сейшел, Греції. Всі запити знайшли свої адресатів і знаходяться у роботі.

Також показовим є те, що до АРМА надійшли запити від іноземних аналогів АРМА, зокрема, з Великої Британії, Латвії, Польщі, Португалії, Британських Віргінських островів, Німеччини, Італії, Франції, Ізраїлю, Литви, Молдови, Данії та Бельгії. Це свідчить про міжнародне визнання АРМА.

В управління АРМА у 2018 році передано 646 різноманітних арештованих об’єктів - голова Нацагентства

Ухвалами слідчих судів в управління АРМА торік передано 646 різноманітних об’єктів, арештованих у рамках кримінальних проваджень.

Про це сказав голова Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів /АРМА/ Антон Янчук на прес-конференції в Укрінформі.

“Ухвалами слідчих суддів в управління АРМА передано 646 різноманітних об’єктів, арештованих у рамках кримінальних проваджень. Серед найбільших активів, переданих АРМА — Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ у Львівській області, 4 поверхи в БЦ “Гулівер”, понад 100 об'єктів нерухомості у 18 обласних центрах України, які належать групі компаній “АІС”, Одеський ЦУМ та готель “Чорне море” в Одесі” ,- повідомив Янчук.

За його словами, завдяки діяльності АРМА до державного бюджету у 2018 році перераховано 9 020 064, 25 грн.

Янчук повідомив, що незабаром запустять реєстр арештованих активів.

АРМА у 2018 році виявила частки у статутних капіталах на 21 млрд грн

У 2018 році фахівці Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, на виконання запитів правоохоронців виявили частки у статутних капіталах на 21 млрд грн.

Про це повідомив керівник відомства Антон Янчук під час прес-конференції в Укрінформі.

"Працівникам АРМА у минулому році на виконання запитів правоохоронців вдалося знайти частки в статутних капіталах на 21 млрд грн, цінні папери вартістю 500 млн грн, більше 7 тисяч об'єктів нерухомості, 4 тис. земельних ділянок і 3,5 тис. автомобілів",- сказав він.

Янчук розповів, що функція агентства після виявлення активів припиняється, надалі правоохоронці самі вирішують, чи звертатися до суду з клопотаннями про арешт цього майна.

За його словами, протягом минулого року АРМА розглянула понад тисячу запитів від правоохоронних органів про розшук активів, а за два місяці поточного року до агентства уже надійшло близько 250 таких звернень від правоохоронців.

"Динаміка стрімка. Якщо минулого року ми розглянули тисячу запитів, то цього року розраховуємо на дві-дві з половиною тисячі запитів від правоохоронців ", - зазначив голова АРМА.

Він уточнив, що найбільш активними запитувачіми у сфері розшуку активів є прокурори, за ними йдуть поліцейські, потім детективи Національного антикорупційного бюро, слідчі Служби безпеки, Державної фіскальної служби і суди.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-