Допомога тим, хто цього потребує: напрямки діяльності Червоного Хреста

Допомога тим, хто цього потребує: напрямки діяльності Червоного Хреста

Укрінформ
8 лютого 13:30 - Допомога тим, хто цього потребує: напрямки діяльності Червоного Хреста

Організатор:  Товариство Червоного Хреста  України (ТЧХУ)..

Учасники: Микола Поліщук – в.о. президента Товариства Червоного Хреста України, професор; Лілія Білоус – генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України; Максим Доценко – перший заступник генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України; Тарас Логгінов – керівник відділу попередження і реагування на надзвичайні ситуації, координатор загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України; Горхмаз Гусейнов – голова представництва Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні.

Коротко. Під час прес-конференції керівництво Товариства представить основні здобутки за 2018 рік та поділиться планами на 2019 рік щодо таких пріоритетних напрямків діяльності:  попередження та реагування на надзвичайні ситуації, загони швидкого реагування; розвиток волонтерського руху;мобільні медичні бригади; навчання навичкам надання першої допомоги; психосоціальна підтримка; патронажна служба та інші напрямки діяльності.

Довідково. Товариство Червоного Хреста України - складова частина Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, найбільшої гуманітарної мережі в світі. Керуючись принципами нейтральності й нероздільності, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів.

З 2013 року Товариство Червоного Хреста України працює в особливому режимі. Створено загони швидкого реагування, надається допомога постраждалим і переміщеним особам із зони збройного конфлікту та Криму. Також Товариство продовжує допомагати вразливим категоріям населення.

За період 2014 р. - 31 грудня 2018 р. Товариство надало гуманітарну підтримку постраждалим від збройного конфлікту на сході України та іншим вразливим верствам населення на загальну суму 1,051 млрд грн., в тому числі - медичним закладам на суму 109,9 млн. грн.

Контактна особа: Марія Єрьоменко, менеджер з комунікацій Товариства Червоного Хреста України, тел.: +38 066 722 27 17.

Підсумкові матеріали:

За останні чотири роки Товариство Червоного Хреста надало гуманітарну підтримку населенню на понад 1 млрд гривень

За період 2014-2018 років Товариство Червоного Хреста України надало гуманітарну підтримку вразливим верствам населення на понад 1 мільярд гривень.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів в.о. президента Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук. "В період 2014 року - 2018 року Товариство надало гуманітарну підтримку постраждалим від збройного конфлікту на сході України та іншим вразливим верствам населення на понад мільярд гривень, в тому числі - медичним закладам на суму 109 млн грн", - зазначив він.

У свою чергу генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус окреслила основні напрямки надання гуманітарної допомоги.

"Окрім співпраці з медичними установами і передачі гуманітарної допомоги до медичних установ, також це і робота безпосередньо у співпраці з Люксембурзьким Червоним Хрестом в Донецькій області, де йде відновлення медичних установ, це гуманітарна допомога від предметів першої необхідності для першочергових потреб (продуктові набори, гігієнічні набори), це текстильні вироби для зігрівання", - зазначила вона.

Гендиректор комітету також окреслила, що додатково Товариство займається організацією надання допомоги шляхом залучення волонтерів, а також реагування на наслідки різних надзвичайних ситуацій.

Крім того, в ході прес-конференції представники Товариства Червоного Хреста зазначили основні пріоритетні напрямки діяльності на 2019-2021 рік: попередження та реагування на надзвичайні ситуації, загони швидкого реагування, розвиток волонтерського руху, мобільні медичні бригади, навчання навичкам надання першої допомоги, психо-соціальна підтримка, патронажна служба, а також підтримка домогосподарств.

Товариство Червоного Хреста України - складова частина Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, найбільшої гуманітарної мережі в світі. Керуючись принципами нейтральності й нероздільності, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів.

З 2013 року Товариство Червоного Хреста України працює в особливому режимі. Створено загони швидкого реагування, надається допомога постраждалим і переміщеним особам із зони збройного конфлікту та Криму. Також Товариство продовжує допомагати вразливим категоріям населення.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-