Відповідальний вибір: головні питання до кандидатів на посаду Президента України

Відповідальний вибір: головні питання до кандидатів на посаду Президента України

Укрінформ
6 лютого 13:00 - Відповідальний вибір: головні питання до кандидатів на посаду Президента України

Організатор: Виборча Рада UA.

Учасники: Ігор Бураковський - доктор економічних наук, голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій; Михайло Гончар -  експерт з енергетики та національної безпеки, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»; Ірина Бекешкіна -  соціологиня, директорка Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва; Андрій Вишневський -  адвокат, експерт з державного управління, громадський діяч; Ігор Коліушко - експерт в галузі права, голова правління Центру політико-правових реформ.

Коротко. Захід, присвячений одній з найбільш актуальних на сьогодні тем - президентським виборам, а саме питанням до кандидатів в Президенти України

Члени Виборчої Ради оприлюднять розширений список питань, які  має ставити суспільство кожному кандидату в Президенти України. 

Прес-конференція стане початком проекту щодо підвищення обізнаності виборців про перебіг виборчої кампанії та про порядок денний майбутнього Президента України.

Проект здійснюється Виборчою Радою UA за організаційної підтримки Школи політичної аналітики НаУКМА в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Довідково. Виборча Рада UA є національним громадським об'єднанням, що діє як постійна публічна інтелектуально-експертна рада, яка має на меті позапартійно вплинути на хід виборчих кампаній 2019 року та зміст політики в Україні шляхом незалежного змістовного обговорення та широкого оприлюднення експертних оцінок програм політичних партій та окремих кандидатів, їхніх команд та особистих якостей.

Додаткова інформація за тел.: 0980536013, shulimovstas@gmail.com, або e-mail: shulimovstas@gmail.com (Станіслав Шулімов, менеджер Школи політичної аналітики НаУКМА); тел.: 0677220961, або e-mail: dan23477780@gmail.com (Данило Метельський, менеджер Школи політичної аналітики НаУКМА).

Підсумкові матеріали:

Активісти й експерти розішлють кандидатам у Президенти опитувальники щодо бачення виконання повноважень глави держави

Громадське об’єднання науковців, експертів та активістів “Виборча рада UA” підготувало і розішле кандидатам на посаду Президента України перелік питань щодо їх бачення виконання главою держави його конституційних повноважень.

Про це повідомив член об’єднання, експерт в галузі права, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми визначили п’ять блоків питань, із приводу яких треба вести діалог із кандидатом у Президенти, виходячи із конституційних повноважень Президента України... На сьогодні ми підготували такий запитальник, який хочемо розіслати кандидатам у Президенти”, - зазначив він.

За його словами, дуже часто в Україні громадяни перед Президентом ставлять “нереалістичні задачі” й потім дуже швидко розчаровуються, коли глава держави не здатен виконати ті вимоги.

У цьому зв’язку експерт наголосив на важливості ставити перед кандидатами на посаду Президента саме ті питання, які входять до конституційних повноважень глава держави.

“Ми визначили п’ять блоків питань, із приводу яких треба вести діалог із кандидатами у Президенти, виходячи із конституційних повноважень Президента України”, - підкреслив Коліушко і додав, що це блоки щодо ролі Президента в конституційній моделі влади, бачення зовнішньої політики, реалізації стратегії безпекової та оборонної політики України, а також економічної стратегії розвитку держави й ролі в зміцненні національної консолідації країни.

Експерт відзначив, що після завершення реєстрації кандидатів у Президенти їм передадуть вказані питання, а члени об’єднання “Виборча рада UA” аналізуватимуть відповіді кандидатів, їхні публічні виступи, проводитимуть зустрічі з ними й про результати інформуватимуть громадськість.

У свою чергу директор Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна наголосила, що насправді виборча кампанія - це конкурс на зайняття посади, й тому при обранні Президента українці повинні чітко розуміти, які вимоги ставити до майбутнього глави держави.

“Зараз розумний, раціональний діалог з кандидатами в Президенти надзвичайно важливий для того, щоб суспільство усвідомило не лише, скажімо, як Президент вирішуватиме ті чи інші конкретні питання, які входять у його компетенцію, а також як він загалом бачить країну в майбутньому”, - переконана Бекешкіна.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів партіями або шляхом самовисування тривало до 3 лютого. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.

На даними час ЦВК зареєструвала 34 кандидатів на посаду глави держави: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка, Миколу Габера, Романа Безсмертного, Віктора Бондара, Віктора Кривенка, Сергія Кривоноса, Сергія Носенка та Руслана Ригованова.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-