Життя на окупованих територіях та нове загострення зовнішньої агресії. Актуальні  проблеми захисту прав і свобод українців (Національний медіа - центр «Територія реформ», вул. Хрещатик 27А)

Життя на окупованих територіях та нове загострення зовнішньої агресії. Актуальні проблеми захисту прав і свобод українців (Національний медіа - центр «Територія реформ», вул. Хрещатик 27А)

Укрінформ

10 грудня о 10:00 відбудеться «круглий стіл» на тему: "Життя на окупованих територіях та нове загострення зовнішньої агресії. Актуальні  проблеми захисту прав і свобод українців" до Міжнародного дня захисту прав людини (Національний медіа - центр «Територія реформ», вул. Хрещатик 27А).

Організатори: Київський прес-клуб; Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Учасники:  Еміне Джапарова -  перший заступник міністра інформаційної політики України; Рефат Чубаров - народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу; Олександр Левченко - посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині 2010-2017 рр., радник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Борис Бабін - доктор юридичних наук, професор; Таміла Ташева - голова правління ГО «Крим SOS»; Володимир Яворський - експерт Центру інформації про права людини; Микола Полозов -  адвокат (відеозв'язок);  Олександр Сєдов - аналітик ГО «Кримська правозахисна група»; Михайло Пашков - співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова; Марина Курапцева - медіа-експерт, тренер по темі “Міжнародне гуманітарне право”.

Коротко. Військовий конфлікт на Сході, окупація Криму, систематичне порушення прав кримських татар та інших соціально етнічних груп на непідконтрольних територіях, захоплення українських моряків кораблями під Російськими прапорами і, зрештою, введення військово стану, як реакція на потенційне повномасштабне вторгнення -  як ця нова реальність впливає на дотримання прав людини та які нові дієві інструменти випрацьовуються зараз для їх захисту.

Як змінюють геополітичний вектор історії конкретних людей (Олег Сенцов, Сергій та Юлія Скрипалі, Джамаль Хашоджі,). Чому важливо домогтись міжнародної реакцій на порушення прав людини під час військового конфлікту в Україні.

Теми дискусій:

-  порушення прав громадських активістів в окупованому Криму ( АЗОВ, статистика, конкретні історії );

-  порушення прав людей на Сході ( статистика, конкретні історії);

- юридична практика відстоювання прав людини на непідконтрольних територіях (дієві інструменти та способи їх реалізації, імплементація міжнародного законодавства, класифікація злочинів тощо) на прикладі судового процесу над українськими моряками в Криму та справою Сенцова;

- геополітичний контекст - чому поширення об'єктивної інформації про конкретні випадки порушення прав людини в Україні  критично важливі і які кроки робляться у цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-