Аналіз практики застосування теорії та законодавства фахівцями фондового ринку й керуючих активами. Обговорення результатів

Аналіз практики застосування теорії та законодавства фахівцями фондового ринку й керуючих активами. Обговорення результатів

Укрінформ
12 грудня 14:00 - Обговорення результатів Аналізу практики застосування (practice analysis) теорії та законодавства фахівцями фондового ринку й керуючих активами» 

Організатори: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та ГО «Асоціація інвестиційних професіоналів», за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

Учасники: Олексій Соболєв - ГО «Асоціація інвестиційних професіоналів»; Сергій Мудрук - ГО «Універсальна екзаменаційна мережа» (UENet); Максим Лібанов -  НКЦПФР; представники від Асоціацій та найбільших компаній з ринку; Григорій Овчаренко - ТОВ «КУА «Інвестиційний капітал Україна»; Роман Вареник -  АТ «ОЩАДБАНК»; Юлія Швець - ТОВ «Енергетична реєстраційна компанія»; Олексій Тарасенко -  ПАТ «Національний депозитарій України»; Євген Комісаров - АТ «Українська біржа»;  Наталія Кобець - ТОВ «КУА «Інститут портфельних інвестицій»;  Юлія Вітка - Проект USAID «Трансформація фінансового сектору», модератор.

Реєстрація та вітальна кава: 13:30 - 14:00.

Питання до обговорення:

Реформування системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку та керуючих активами: статус та результати.

Презентація результатів Аналізу практики застосування (practice analysis) теорії та законодавства фахівцями фондового ринку та керуючих активами.

Цілі та подальші кроки реформи системи підготовки та атестації фахівців.

Інформація про Концепцію на сайті НКЦПФР:  https://www.nssmc.gov.ua/documents/pdgotovka-ta-atestatsya-fahvtsv-fondovogo-rinku-ta-keruyutchih-aktivami-prozorsty-vdpovdnsty-sutchasnim-vimogam-ta-mz/

Підсумкові матеріали:

Тестова база завдань для сертифікації фахівців фондового ринку складатиметься з 2 тисяч тестів - Асоціація інвестиційних професіоналів

У Асоціації інвестиційних професіоналів планують, що тестова база завдань для сертифікації фахівців фондового ринку складатиметься з 2 тисяч тестів.

Про це в Укрінформі під час круглого столу на тему "Обговорення результатів аналізу практики застосування (practice analysis) теорії та законодавства фахівцями фондового ринку й керуючих активами" сказав директор ГО "Асоціація інвестиційних професіоналів" Олексій Соболєв, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми почали співробітництво 2 лютого 2017 року з підписання меморандуму. Ми зараз знаходимось на етапі, коли концепцію ("Підготовка та атестація фахівців фондового ринку та керуючих активами" - ред.) вже затверджено, аналіз практики вже проведено, тепер лишається реалізувати це. Далі йде розробка та затвердження навчальних програм, прідготовка нормативної бази і потім вже пілотування першого тестування. Після того, як з'являться навчальні програми, буде розробка тестової бази завдань. Навчальна програма перетвориться в тести, і буде близько 2 тисяч тестів", - сказав Соболєв.

Він зазначив, що у процесі атестації фахівців не здійснюється перевірка знань професійної етики, однак, виходячи з міжнародної практики ця складова є досить актуальним питанням для забезпечення ефективної системи сертифікації фахівців фондового ринку. Тому передумовою включення питань з професійної етики до програм іспитів є формування, обговорення та прийняття професійними організаціями та регулятором єдиного Етичного кодексу.

Як відомо, з метою реформування системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку, 2 лютого 2017 року НКЦПФР підписала з Асоціацією інвестиційних професіоналів, яка має ліцензію CFA Institute і представляє CFA Society Ukraine, Меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої системи сертифікації фахівців фондового ринку.

Асоціація має на меті допомогти НКЦПФР створити прозору систему підготовки та атестації фахівців фондового ринку із акцентом на професійні компетенції, та заснованої на незалежній оцінці кандидатів згідно з кращими світовими практиками.

Оновлена система дозволить враховувати потреби ринку у фахівцях, зробить тести більш фаховими, забезпечить прозорий і недискримінаційний порядок проведення іспитів. Громадськість отримає повноцінний відкритий доступ до інформації про хід та результати реформування системи.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-