«Номери». Прес-брифінг з нагоди прем ’єри вистави «Номери» за мотивами п’єси Олега Сенцова

«Номери». Прес-брифінг з нагоди прем ’єри вистави «Номери» за мотивами п’єси Олега Сенцова

Укрінформ
22 листопада 16:00 - Прем ’єра вистави «Номери» за мотивами п’єси Олега Сенцова 

Організатор: Кінокомпанія «435 FILMS».

Учасники: Анна Паленчук - продюсерка спектаклю, керівник «435 FILMS»; Наталія Каплан - сестра Олега Сенцова;  Тамара Трунова - режисер-постановник вистави; Юлія Федів - директорка Українського культурного фонду; Іраклі Макацарія - співпродюсер п’єси «Номери»;  Дмитро Дінзе -  адвокат Олега Сенцова (skype); Дар’я Анастасьєва -  PR-менеджерка проекту, модератор.  

Питання до обговорення:

Яким чином митці, творча інтелігенція, молодь, просто небайдужі люди можуть допомогти звільнити Олега?

Яка роль мистецтва у час війни?

Що сам Олег думає про постановку свого твору, і чому важливо продовжувати підтримувати Олега Сенцова та інших політв’язнів?

Коротко. Жахливі умови ув’язнення не зупиняють творчий шлях Олега Сенцова. Він знаходить натхнення навіть попри голодування і камеру колонії. Сенцов тільки тимчасово фізично не з нами. Насправді він присутній поруч. Вільний Олег Сенцов говорить з нами мовою мистецтва.

Постановка вистави здійснює кінокомпанія «435 FILMS» за підтримки Українського культурного фонду. Допрем’єрні покази  «Номери» відбудуться 27-29 листопада, а  прем’єра  - 7 грудня.

Підсумкові матеріали:

У листопаді проведуть три допрем'єрні покази вистави за мотивами п'єси Сенцова

У  Києві  з 27 по 29 листопада проведуть допрем'єрні покази вистави "Номери" за мотивами п'єси ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це під час прес-конференції  в Укрінформі заявила продюсер вистави, керівник "435 FILMS" Анна Паленчук, повідомляє кореспондент агентства.

"У нас відбудуться 27, 28 та 29 листопада допрем'єрні покази, ми вирішили їх дещо диверсифікувати: в перший день у нас будуть держслужбовці, представники міністерств, культурних організацій, фондів, ми також очікуємо на першу леді, міністрів, представників дипломатичного корпусу", - зазначила вона.

Паленчук додала, що під час заходу також передбачено синхронний переклад англійською.

"28 листопада ми запрошуємо громадських активістів, переселенців з Криму і Донбасу, кримських татар, усіх тих, хто відстоював свободу Олега Сенцова. Ми запрошуємо також колег Олега. У третій день вже запрошені люди з мистецьких кіл, які зможуть розповісти іншим, що є така вистава, на яку треба сходити", - сказала продюсер.

Сама прем'єра відбудеться 7 грудня, частина виручених коштів буде спрямована на допомогу родинам політв'язнів.

Постановку вистави здійснює кінокомпанія "435 FILMS" за підтримки Українського культурного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні також розпочато виробництво фільму за п'єсою Сенцова "Номери". Співрежисером екранізації п'єси стане Ахтем Сеітаблаєв.

Український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими обвинуваченнями у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

Усього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-