Звіт  Міністерства інформаційної політики України щодо витрат за 2018 рік

Звіт Міністерства інформаційної політики України щодо витрат за 2018 рік

Укрінформ
13 листопада 14:00 - Звіт щодо витрат Міністерства інформаційної політики України за 2018 рік

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Ірина Ющенко - завідувач юридичного сектору Міністерства інформаційної політики України; Дмитро Цимбалюк - головний спеціаліст з питань запобігання корупції Міністерства інформаційної політики України.

Підсумкові матеріали:

МІП презентував звіт щодо витрат у 2018 році

Міністерство інформаційної політики презентувало в Укрінформі звіт щодо витрат у 2018 році.

Його представив державний секретар МІП Артем Біденко.

"Міністерство інформаційної політики України максимально прозоро проводить усі публічні закупівлі, як того і вимагає законодавство. Зокрема, ми провели цього року більш як 50 тендерних закупівель на розміщення інформації на різних каналів комунікацій, на проведення заходів та виготовлення інформаційної продукції", - сказав Біденко.

За його словами, ключовими проектами цього року стали покази патріотичних фільмів в Україні та за кордоном, фестиваль «Твоя Країна fest», спрямований на популяризацію української мови через якісну сучасну музику, а також унікальні проекти “Українські амазонки” та "Запроси мене з війни”: “Вони спрямовані водночас і на популяризацію української армії, і на соціальну реабілітацію тих людей, які повертаються з війни і які шукаюсь себе. Міністерство намагається максимально підтримати їх”.

Крім того, зазначив держсекретар, МІП реалізує низку проектів з інформаційної реінтеграції Донбасу та Криму, зокрема підтримує видання інформаційно-аналітичного журналу «Крим Інформ» та газети «Донбас Інформ» (виходить двічі на місяць, тираж 250 тис. примірників).

Ще один напрям —  інформування населення про результати роботи уряду, про послуги, які вони можуть отримати від держави, зауважив Біденко.

"Окремо хочу сказати про проект підтримки вітчизняного книговидання, який завдяки парламентському Комітету з питань свободи слова можемо реалізувати для потреб Сходу країни. Це друк великої кількості книжок, які поширюються у Донецькій та Луганській областях. Це історія України, книги з питань сучасності, з питань війни, це мемуари військових, які перебувають на війні, це питання боротьби з фейками, тобто як розпізнавати, як отримувати договірну інформацію. Це - максимально освітній проект, який має цього року завершитися презентацією електронної бібліотеки”, - розповів держсекретар.

Він запевнив, що всі витрати, які здійснює МІП, є у системі Prozorro і їх легко відстежити та перевірити.

“Ми жорстко контролюємо реалізацію проектів та реагуємо на всі публікації, якщо насправді є сумніви. Декілька разів ми скасовували тендерні процедури, якщо журналісти вказували на те, що там помилки є або нечесні компанії беруть участь”, - наголосив представник МІП.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-