Вшанування пам'яті національного поета Тунісу Абуль-Касема аш-Шаббі

Вшанування пам'яті національного поета Тунісу Абуль-Касема аш-Шаббі

Укрінформ
15 листопада 11:00 - Вшанування пам'яті одного з найвидатніших поетів минулого століття, національного поета Тунісу Абуль-Касема аш-Шаббі

Організатор: Туніська діаспора в Україні.

Учасники:  Доктор Тарек аль-Алуві - голова туніської діаспори в Україні; Юрій Косенко - голова правління ГО «Українська Ініціатива»;  Валерій Куліч - екс-голова Чернігівської ОДА ; представники наукових кіл.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували збірку вибраних творів класика туніської літератури Абуль-Касім аш-Шаббі

В Україні вийшла друком збірка вибраних творів класика літератури Тунісу, поета Абуль-Касім аш-Шаббі, перекладених українською мовою.

Презентація видання відбулася в Укрінформі.

Як зазначив голова правління ГО “Українська ініціатива” Юрій Косенко, в Україні туніська художня література  досі залишається майже невідомою для широкого загалу, українською мовою перекладалися лише поодинокі тексти туніських літераторів.

Водночас він нагадав, що Туніс - це перша арабська країна, яка в 1991 році визнала незалежність Української держави, яка постійно підтримує Україну шляхом голосування в Організації Об'єднаних Націй.

“Туніс - дійсно унікальна країна в арабському світі, країна, яка має надзвичайно багату культуру, яскраву й багату історичну спадщину”, - підкреслив Косенко.

За його словами, найвеличнішим і найвизначнішим туніським літератором вважається Абуль-Касім аш-Шаббі, який жив і творив у першій половині ХХ століття, а у своїх творах протиставляв французький романтизм як “поезію почуття” й класичну традиційну арабську поезію.

“Видання вибраних творів класика туніської та світової літератури Бульба-Касім аш-Шаббі покликане сприяти зміцненню дружніх зв'язків між Тунісом та Україною”, -  зауважив Косенко.

У свою чергу голова туніської діаспори в Україні доктор Тарек аль-Алуві наголосив, що Абуль-Касім аш-Шаббі є автором гімну Тунісу і дуже схожий на українських поетів. Також він підкреслив, що літератор входив у число перших романтиків арабської поезії й вивів туніську поезію на високий рівень серед класичного поетичного арабського спадку.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-