Українська кінематографія в національному вимірі

Українська кінематографія в національному вимірі

Укрінформ
2 листопада 14:00 - Як зняти кіно про війну, коли іде війна

Організатори:  Depo.ua; Укрінформ.

Спікер: Заза Буадзе - грузинський кінорежисер, сценарист.

Коротко. Режисер Заза Буадзе за останні два роки зняв два резонансних фільми про Україну. "Червоний" присвячено темі українського національного опору часів СРСР, "Позивний "Бандерас" - темі АТО. І має плани вже на наступний фільм, теж про Україну.

Під час прес-конференції він розкаже, як воно – знімати фільми про війну, коли ця війна ще триває, про долю українських фільмів в національному прокаті та плани на наступний фільм.

Підсумкові матеріали:

Вихід українського фільму перестав бути екзотичною подією - режисер Буадзе

Ринок вітчизняного кіно зміцнюється і вихід українського фільму перестав бути екзотичною подією.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі сказав грузинський кінорежисер, сценарист Заза Буадзе, повідомляє кореспондент агентства.

"Вже другий рік як в українському прокаті водночас є кілька українських фільмів різних жанрів, і є з чого обирати - комедії, бойовики, історичні фільми, артхаус. І це дуже хороший приклад, це важливий показник того, що індустрія та ринок не тільки просто існує,  а ринок починає сегментуватись. Це не просто безконтрольний процес, і вихід українського фільму перестав бути екзотичною подією - отже, ринок зміцнюється. Головне, аби це продовжувалось, а глядач обов'язково прийде", - зазначив він.

Режисер водночас наголосив, що станом на сьогодні більшість українських глядачів зазвичай чекає, доки фільм можна буде переглянути в інтернеті.

"В мене є один хороший приклад з фільмом "Червоний": у фільму бокс-офіс був близько 3 200 000 гривень. Зараз в Youtube - більше трьох мільйонів переглядів. Абсолютна більшість вважає за потрібне чекати, доки фільм з'явиться в інтернеті. Але процес звикання триває, і поступово, я впевнений, це стане традицією - ходити на українське кіно", - зазначив Буадзе.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня у прокат вийшла стрічка режисера Зази Буадзе "Позивний Бандерас".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-