Як розпочати закупівлі аналітики за бюджетні кошти?

Як розпочати закупівлі аналітики за бюджетні кошти?

Укрінформ
30 жовтня 16:00 - Як розпочати закупівлі аналітики за бюджетні кошти?

Організатор: ГО «Інститут аналітики та адвокації».

Учасники: Юрій Романов – представник ГО «Інститут аналітики та адвокації»; Олена Дмитренко – представник ГО «Інститут аналітики та адвокації»; Юрій Ромашко – представник ГО «Інститут аналітики та адвокації»; Іван Лахтіонов – експерт із закупівель, Transparency International Україна; Віктор Мазярчук – експерт з питань бюджету, засновник Ukraine KPI; Єгор Стадний – представник аналітичного центру «CEDOS»; представники Міністрерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністрерства фінансів України, державного підприємства «Прозоро», Директоратів при МФУ, МОН України.

Коротко. У ході «круглого столу» відбудеться представлення та обговорення пропозицій змін до законодавства, що направлені на створення можливості для органів влади фінансувати та закуповувати послуги аналізу політики за бюджетні кошти через електронну систему публічних закупівель на конкурсних умовах.

Дослідження проведено у рамках ініціативи «Державне фінансування досліджень», яка здійснюється ГО «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки МФ «Відродження».

Підсумкові матеріали:

Держоргани мають планувати видатки на аналіз політики та закуповувати аналіз як послугу через Prozorro - Інститут аналітики та адвокації

В Інституті аналітики та адвокації пропонують державним органам планувати видатки на аналіз політики та закуповувати такий аналіз як послугу через систему Prozorro.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Як розпочати закупівлі аналітики за бюджетні кошти?" сказав виконавчий директор ГО "Інститут аналітики та адвокації" Юрій Ромашко.

«Ми виділяємо три перешкоди, які сьогодні унеможливлюють фінансування аналітики органами влади. Перша і головна - у нас відсутній термін «аналіз політики» чи «аналітичне дослідження» в законодавстві. Інша важлива річ - це відмежування аналітики від інших видів дослідження, наприклад, тих же наукових. І третій важливий аспект - відсутній сам алгоритм, тобто, як орган влади може закупити аналітику», - зазначив Ромашко.

Оскільки в такій ситуації органи влади найчастіше звертаються до донорських організацій із пропозиціями профінансувати аналіз політики, то, за словами Ромашка, у Інституті аналітики та адвокації пропонують дві речі.

«Ми пропонуємо планувати видатки на аналіз політики і закуповувати аналіз політики як послугу через систему Prozorro», - зауважив Ромашко.

Він зазначив, що органи влади мають застосовувати аналіз політики при прийнятті рішень та вирішенні суспільних проблем. Адже без грунтовного аналізу проблеми, без формування та критичного аналізу альтернативних варіантів рішень досить складно підібрати найбільш ефективне, швидке рішення щодо певної суспільної проблеми. Також, вважає виконавчий директор Інституту аналітики та адвокації, складно напрацювати певний курс дій при формуванні чи реалізації політики без належного оцінювання цієї політики та її дослідження.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-