Всеукраїнський урок доброти. Гуманне та відповідальне ставлення до тварин

Всеукраїнський урок доброти. Гуманне та відповідальне ставлення до тварин

Укрінформ
11 жовтня 14:00 - Гуманне та відповідальне ставлення до тварин, презентація навчального посібника 

Організатор: Благодійний фонд Happy Paw.

Учасники:  Ольга Спектор - засновниця БФ «БО «Щаслива Лапа» (Happy Paw); Олександр Тодорчук - ініціатор гуманістичного руху UAnimals;  Зоя Литвин - голова громадської спілки «Освіторія»;  Лана Вєтрова - керівник Національного Реєстру Рекордів України, а також представники Міністерства Освіти і Науки України; Олена Биковська– доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри позашкільної освіти НПУ ім. М. П. Драгоманова.

Коротко. Під час заходу відбудеться підбиття підсумків Всеукраїнського уроку доброти (що відбувся 4 жовтня), оголошено про встановлення Національного Рекорду та обговорено тему гуманного ставлення до тварин і необхідність просвітницької роботи в цьому напрямку. А також організаторами буде надана детальна інформація про результати проведеного уроку та діяльність проекту «Біоетика», який вже більше 5-ти років реалізується фондом Happy Paw.

Підсумкові матеріали:

Всеукраїнський урок доброти про безпритульних тварин встановив національний рекорд

Всеукраїнський урок доброти, проведений Благодійним фондом Happy Paw і присвячений захисту безпритульних тварин, встановив національний рекорд і був зафіксований у Реєстрі рекордів України.

Про це оголосила на прес-конференції в Укрінформі керівник національного Реєстру рекордів України Лана Вєтрова, повідомляє кореспондент агентства. 

"Урок доброти за підтримки громадськості, МОН був проведений настільки масштабно, що вразив навіть нас. Ми маємо підрахунок саме 4 жовтня, в День захисту безпритульних тварин, - кількість уроків 6542 у 791 навчальному закладі. Це новий рекорд України - найбільша кількість уроків доброти. Ми зворушені результатом і дуже вдячні ініціаторам. Готові виступити партнером і надалі, оскільки впевнені, що цей день увійде в історію розвитку гуманного суспільства України", - підкреслила Вєтрова, вручаючи сертифікат БФ Happy Paw.

Водночас вона зазначила, що рівень цивілізованості суспільства визначається за тим, як воно ставиться до старих людей, дітей та тварин.

"Національний Реєстр рекордів України підтримав цю акцію, сподіваючись, що така грандіозна подія, яка набула всеукраїнського значення, як Урок доброти, змінить ставлення до тварин і ми перейдемо в розряд європейських держав. Поки що Україна пасе задніх за рівнем ставлення до тварин. За даними World Animal Protection, перше місце посідають Австрія, Велика Британія, Голландія", - сказала Вєтрова.

Як поінформував керівник PR-відділу БФ Happy Paw Олег Мульський, національний рекорд фіксувався за кількістю уроків в усіх областях України, проведених впродовж 4 жовтня. І перше місце за кількістю уроків - у Дніпропетровській області - 1280. У Хмельницькій - 1083, Київській - 922, Полтавській - 908, Чернігівській - 876. Найбільше уроків у містах: Дніпрі - 700, Києві - 592, Харкові - 288, Черкасах - 223, Миколаєві -206.

Загалом же, за його словами, урок проходив з 1 по 4 жовтня, в ньому взяли участь 854 населені пункти, з них - 195 міст, 80 селищ міського типу та 579 сіл. До проведення приєдналися 1580 навчальних закладів. Всього було проведено 12504 уроки. Всі вони проводилися на основі методичного посібника БФ Happy Paw "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин".

"Гуманне ставлення до тварин, скорочення чисельності безпритульних тварин в гуманний спосіб абсолютно можливе, якщо почати змінювати суспільство. А воно може змінитися тільки в період зростання. І місце, де воно починає зростати, - це однозначно школи. Збіжить 10-20 років і виросте нове покоління людей, яке буде ставитись до тварин відповідально і гуманно. І ця тема буде зникати сама собою", - переконана засновниця БФ "БО Happy Paw (Щаслива Лапа)" Ольга Спектор.

Вона висловила сподівання, що через рік буде зареєстровано ще більш масштабний рекорд, хоча і  географія цього року її шокувала, сказала Спектор.

"Я не могла уявити, що ми дійдемо до такої великої кількості саме невеличких населених пунктів, сіл, де викладачі з власної ініціативи долучились до нашої акції", - підкреслила вона.

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри позашкільної освіти НПУ ім. М. П. Драгоманова Олена Биковська дала високу оцінку посібнику, розробленому фондом.

"Вже сама назва посібника "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин" визначає, наскільки він є актуальний і важливий. Він важливий також тому, що розрахований на дітей різного віку, має окремо розділи для дітей молодшого шкільного віку, середнього і старшого шкільного віку, які присвячені питанню саме виховних заходів. Також важливо, що посібник побудований на співпраці фонду із закладами загальної середньої освіти і позашкільної освіти", - підкреслила вона.

Як зазначалося, посібник рекомендований МОН для використання в навчальних закладах. Він є власним напрацюванням БФ Happy Paw в рамках проекту "Біоетика", який реалізується фондом вже більше 5 років. Проектом вдалося охопити більше 600 тисяч дітей України. Всеукраїнський урок доброти був організований БФ Happy Paw за підтримки  Міністерства освіти і науки України, партнер проекту - гуманістичний рух UAnimals.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-