Системна реформа морської галузі. Експерти про найактуальніше

Системна реформа морської галузі. Експерти про найактуальніше

Укрінформ
3 жовтня 13:30 - Морська Палата України. Системна реформа морської галузі

Організатор: Морська Палата України.

Запрошені: В'ячеслав Кисловський - віце-президент МПУ;  Віктор Лисицький  - президент Асоціації суднобудівників України; Дмитро Козаченко - виконавчий директор Асоціації «Річки України»; Сергій Харченко - генеральний секретар Асоціації судновласників України.

Коротко. Під час заходу представники бізнес-середовища, українські експерти висловлять своє бачення комплексної реформи морської галузі як з економічної точки зору, зокрема сфер оподаткування та фінансів, так і з точки зору питань, що стосуються  євроінтеграції, протидії корупції,  гармонізації законодавства для розвитку внутрішнього і міжнародного ринків.

Підсумкові матеріали:

Для розвитку річкових перевезень в Україні необхідні державні преференції - експерт

Для розвитку річкових перевезень в Україні держава має надати преференції суднобудівним підприємствам.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав виконавчий директор асоціації "Річки України" Дмитро Козаченко. 

"На ріках України однозначно не вистачає флоту. Для того, щоб говорити про перспективи зростання перевезень, потрібно запроваджувати державні програми про звільнення від оподаткування суднобудівних підприємств, надання преференцій, щоб в Україні з’явився свій повноцінний флот", - сказав він.

 Як повідомлялося, 10 вересня цього року міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про пріоритети реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Щодо річкового транспорту, міністр повідомив про зосередження зусиль на безпеці експлуатації внутрішніх водних шляхів та судноплавних шлюзів України, включно з проведенням негайного ремонту шлюзів, а згодом - встановлення засобів навігаційного обладнання для забезпечення гарантованої глибини річок та безпеки судноплавства.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-