«Браття українці». Бойовий фольклор в українській національній культурі

«Браття українці». Бойовий фольклор в українській національній культурі

Укрінформ
11 вересня 14.30 - Реалізація Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту "Браття українці"

Організатор: Генеральний штаб ЗСУ.

Учасники: Володимир Дашковський - начальник Військово-музичного управління Збройних сил України; Вова Гейзер - лідер гурту «Шабля»; Ігор Карпунь - головний спеціаліст відділу військово-оркестрової служби Військово-музичного управління Збройних сил України; Ігор Биковський - начальник Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних сил України.

Коротко. Під час брифінгу його організатори розкажуть про досягнення першого та реалізацію другого етапу Проекту, спрямованого на пропагування української національної культури в суспільстві та підвищення обізнаності громадян про події на сході країни через бойовий фольклор.

Підсумкові матеріали:

Патріотично-мистецький проект "Браття українці" презентуватимуть у Східній Україні

В рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту "Браття українці" музичний гурт "Шабля" спільно із Заслуженим академічним зразково-показовим оркестром Збройних сил проведуть концертний тур Східною Україною.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив лідер гурту "Шабля", автор гімну АТО "Браття українці" Вова Гейзер, повідомляє кореспондент агентства.

"В першому етапі ми проїхали передовою від Щастя до Маріуполя, дали порядка 18 концертів, по два концерти на день. Наразі сподіваюсь, що другий етап нашого туру східною Україною також надасть багато віри і справедливості в серцях багатьох українців. Тому що всі ми українці незалежно від релігії та національності, ми раді і відкриті всім.  Україна, яка знаходиться в центрі Європи, відкрита для всіх",  - зазначив Вова Гейзер.

Так, з 13 вересня по 1 жовтня 2018 року відбудеться другий етап патріотично-мистецького проекту "Браття українці".

"Призначення військово-музичних установ та підрозділів ЗСУ - нести не тільки мистецтво до лав Збройних сил, але й доносити те добро, яке потрібно країні, особливо під час війни. Вважаю, що цей проект є таким великим і потужним дійством і зараз ми напередодні другого етапу", - зазначив начальник Військово-музичного управління Збройних сил України Володимир Дашковський.

Загалом в рамках другого етапу патріотично-мистецького проекту "Браття українці" музиканти відвідають з концертами Конотоп, Суми, Харків, Дніпро, смт Гвардійське, Кропивницький, Кременчук, Полтаву, Запоріжжя, Мелітополь, Херсон, Миколаїв, Одесу та Первомайськ.

"На сьогоднішній день в планах у нас стоїть не тільки концертна діяльність. Оскільки ми вже є авторами гімну АТО, ми хочемо створити реабілітаційний центр для бійців та їхніх сімей. На це все потрібні кошти, а тому ми б дуже хотіли, щоб всі, хто нас почує, знали: ми готові на будь-які переговори з громадськими організаціями, з волонтерськими, з державними, окрім політичних",- додав лідер гурту "Шабля" Вова Гейзер.

Відео брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-