«Податки і довіра: Від примусу до згоди в Польщі, Росії та Україні»: презентація монографії Марка Беренсона

«Податки і довіра: Від примусу до згоди в Польщі, Росії та Україні»: презентація монографії Марка Беренсона

Укрінформ
5 липня, 11.00 - Презентація монографії Марка Беренсона «Податки і довіра: Від примусу до згоди в Польщі, Росії та Україні».

Організатор: Центр Разумкова.

Учасники: Андрій Биченко - Директор соціологічної служби Центру Разумкова; Василь Юрчишин - Директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова; Марк Беренсон - доцент, Лондонський королівський коледж, Інститут Росії; Михайло Міщенко - заступник Директора соціологічної служби Центру Разумкова; науковці; експерти та представники ЗМІ.

Довідково. У виданні представлені результати більш як п’ятнадцятирічних досліджень трансформації взаємовідносин платників податків та державних інституцій в Україні, Росії та Польщі. Дослідження в Україні проводилися у співпраці з Центром Разумкова.

Коротко. Після презентації відбудеться обговорення актуальних проблем взаємовідносин платників податків та державних інституцій в Україні.

Початок реєстрації о 10.30.

Підсумкові матеріали:

Експерт розповів, що потрібно зробити державі для підвищення податкової дисципліни

Державні інституції мають виконувати свої прямі функції в інтересах громадян, що, у свою чергу, підніме рівень довіри суспільства до самої держави й сприятиме добровільній сплаті податків.

Про це в Укрінформі в ході презентації монографії «Податки і довіра: від примусу до згоди у Польщі, Україні, Росії», сказав доцент Інституту Росії Лондонського королівського коледжу Марк Беренсон.

«Такі держави, як Україна можуть успішно переходити у верховенство права, їм потрібно зробити велике зрушення у напрямку податкового адміністрування й накопичення довіри до держави», - сказав Беренсон.

Він зазначив, що суспільство має передусім довіряти державі, а не боятися її або ігнорувати. Підвищення податкової дисципліни у державі - це в першу чергу виконання державними інституціями своїх функцій в інтересах громадян.

«І тоді, через якийсь час, українці захочуть самі платити податки й цього не уникатимуть», - зазначив експерт.

Як повідомлялося раніше, у ДФС прагнуть трансформувати службу у сучасний сервісний орган адміністрування податків. ДФС мають стати партнером для платників і бізнесу. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-