Землі Агрономічного як дзеркало поборювання місцевих громад Вінничини

Землі Агрономічного як дзеркало поборювання місцевих громад Вінничини

Укрінформ
22 червня 11:00 - Землі Агрономічного як дзеркало поборювання місцевих громад Вінничини

Учасники: Олег Шулікін - сільський голова с. Агрономічне Вінницького району Вінницької області; Дмитро Рижмань - депутат Вінницької обласної ради; Олександр Огороднік - колишній директор Чернятинського коледжу Вінницького національного аграрного університету; Сергій Чернишук - громадський активіст; Сергій Чумак - голова УНА-УНСО.

Коротко. Чотири роки триває війна за землі приміського села Агрономічне, що на Вінниччині. Зійшлися інтереси сільської громади та Вінницького національного аграрного університету. Про зусилля місцевих громад у боротьбі проти рейдерського захоплення земель піде мова на прес-конференції.

Підсумкові матеріали:

Майже 500 га землі села Агрономічне на Вінничині стали предметом судових спорів 

Територіальна громада  села Агрономічне Вінницького району веде в судах боротьбу за майже 500 га землі, які намагається забрати Вінницький національний аграрний університет. 

Про це в Укрінформі на прес-конференції заявив сільський голова с. Агрономічного Олег Шулікін та громадські активісти.

“Аграрний університет стверджує, що це його землі. 26 червня справа слухатиметься у Верховному Суді України. Ця територія увійшла до генерального плану села у 2015 році, який через рік затвердила Вінницька районна рада. В аграрного університету немає підстав вважати ці землі своїми”, - розповів сільський голова.

За його словами, земельні наділи сільська громада планувала виділити під забудову місцевим мешканцям, щоб залишалися жити та працювати у селі, а також учасникам АТО, яких у  Агрономічному - 70 осіб, а також виділити частину землі Донецькому університету, який передислокувався до Вінниці. 

Громадські активісти вважають, що полювання на землі села пов'язані із його розташуванням поблизу Вінниці. Стверджують, що на місцеву владу здійснюється тиск.

“Владна еліта хоче забрати собі цю землю. Але ж децентралізація передбачає і повноваження територіальних громад, як тільки ми намагаємося заявити про них, створити життєздатну громаду, як тільки почався розвиток, змушують віддати землю”, - говорить  громадський активіст Сергій Чернишук.

За словами сільського голови, від роботи відволікають судові засідання.

“У квітні було 28 судових засідань, у травні - 15. Громаду просто хочуть закидати судовими процедурами, тяжбами”, -  вважає Шулікін.

ідео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-