Підбиття підсумків III Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас   Шевченко єднає народи»

Підбиття підсумків III Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

Укрінформ
8 червня 15.00 - Заключна  прес-конференція за результатами ІII Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» 

Організатори: Укрінформ; Міжнародна ліга «Матері і сестри - молоді України» за сприяння Національної ради жінок України; Міністерства інформаційної політики; Міністерства культури України; Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Товариства «Знання» України.

Запрошені: Микола Жулинський - літературознавець і політик, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України;  Ігор Ліховий - державний та громадський діяч, дипломат, перший заступник генерального директора Шевченківського національного заповідника, консультант проекту;  Богдан Вуйко - президент Фундації імені Тараса Шевченка; Ірина Кондратьєва - керівник Центру виховної роботи КНУ імені Тараса Шевченка;  Людмила Порохняк-Гановська - Голова Національної Ради жінок України; Василь Кушерець - голова правління Товариства «Знання» України;  Ігор Найда - лідер Всеукраїнської інноваційної освітньої платформи «Сходи в майбутнє», координатор експертної платформи «ПРО S VІТА», меценат проекту;  Микола Гуменюк - голова Корпорації «Юрія-Фарм», меценат; а також представники посольств іноземних держав в Україні, посадовці, громадські діячі та інші.

Коротко.  Учасники прес-конференції презентують здобутки проекту-конкурсу у 2018 році, оприлюднять результати цьогорічного конкурсу  та імена   переможців номінації «Наживо», «Відеоформат» і «Мій Шевченко», відзначать перших переможців цього року в започаткованих Оргкомітетом у 2017 році позаконкурсних номінаціях: «Поза часом», «Пам'ять», обміняються думками задля надання Міжнародному проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» державного статусу.

Довідково. Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» започатковано Послом Миру, президентом Міжнародної ліги «Матері і сестри - молоді України», народною артисткою України Галиною Яблонською. Конкурс відбувається щорічно з березня по травень у форматі «Україна-Світ», у три етапи, останній з яких проходить у Києві.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбулася заключна прес-конференція за результатами ІII Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

У прес-центрі Укрінформу відбулася заключна прес-конференція за результатами ІII Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи», що існує вже третій рік.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

“Три роки каторжної, але такої роботи, що ми не можемо кинути. Іноді ми (члени журі - ред.) сперечаємося, і разом з тим ми прив’язані як до галери раби, що гребуть, бо вони не можуть вже від цього відійти. Ми вже “інфіковані” цією темою, вибачте за порівняння. І завдяки цьому проект живе вже третій рік”, - сказала голова оргкомітету, народна артистка України Галина Яблонська.

За її словами, цього року  участь у конкурсі виявило бажання взяти значно більше  людей, ніж раніше. “Прийшло набагато більше заявок, відеосюжетів більше, ніж за попередні два роки. І ця тенденція буде нарощуватися. Масштаб проекту буде збільшуватися, тому він повинен мати якусь державну підтримку, щоб нам не було соромно перед світом”, - зазначила Яблонська.

Учасники прес-конференції презентували здобутки проекту-конкурсу у 2018 році, оприлюднили результати цьогорічного конкурсу та імена переможців номінації «Наживо», «Відеоформат» і «Мій Шевченко», відзначили перших переможців цього року в започаткованих Оргкомітетом у 2017 році позаконкурсних номінаціях: «Поза часом», «Пам'ять». Вони також  обмінялися думками задля надання Міжнародному проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» державного статусу.

Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» започатковано Послом Миру, президентом Міжнародної ліги «Матері і сестри - молоді України», народною артисткою України Галиною Яблонською.

Конкурс відбувається щорічно з березня по травень у форматі «Україна-Світ», у три етапи, останній з яких проходить у Києві.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-