ICC-Ukraine і Таврійський національний університет підпишуть Меморандум про співпрацю

ICC-Ukraine і Таврійський національний університет підпишуть Меморандум про співпрацю

Укрінформ
7 червня 11.00 - Підписання  Меморандуму між Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC-Ukraine) і Таврійським національним університетом імені В.І.Вернадського 

Меморандум підписуватимуть:  Володимир Щелкунов - президент ICC-Ukraine;  Володимир Казарін - в.о. ректора Таврійського національного університету. 

Коротко. Співпрацю між Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC-Ukraine) і Таврійським національним університетом імені В.І.Вернадського спрямовано, зокрема, на  підтримку наукових досліджень, впровадження фундаментальних та прикладних досліджень економіки в практики ведення бізнесу, роботу реального сектора економіки задля реалізації державної політики для забезпечення сталого розвитку України.  

Підсумкові матеріали:

ICC-Ukraine створить міжнародний Центр дистанційного навчання на базі Таврійського національного університету

Представництво Міжнародної торгової палати в Україні (ICC-Ukraine) спільно з Таврійським національним університетом імені Вернадського заснують міжнародний Центр дистанційного навчання та обміну студентами.

Підписання меморандуму відбулося 7 червня в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" за участю президента ICC-Ukraine Володимира Щелкунова та в.о. ректора Таврійського національного університету Володимира Казаріна, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми зацікавлені у подальшому поглибленні співпраці з Таврійським національним університетом. Тому що це, на мій погляд, прогресивний і сучасний університет. Цікаво те, що в Україні буде вперше відкрито Центр академії ICC Міжнародної торгової палати, офіс якої знаходиться в Парижі та Малайзії. Ми хочемо спланувати таку роботу, щоб на базі Таврійського університету у співпраці з вузами Китаю, Фінляндії і Норвегії, які вийшли з пропозиціями, створити центр, який би займався питанням дистанційного навчання, питанням обміну інформацією, програмами, а також студентами", - зазначив Щелкунов.

Він висловив сподівання, що центр буде створено впродовж двох-трьох місяців, і він почне працювати. "ICC зацікавлена, щоб в Україні було створено представництво  на такому рівні", - зауважив Щелкунов.

За його словами, також розглядаються пропозиції співпраці з ВНЗ Узбекистану і Казахстану та інших країн пострадянського простору.

В.о. ректора Таврійського національного університету Володимир Казарін у свою чергу зазначив, що авторитет Міжнародної торгової палати прокладає додаткові шляхи для налагодження зв'язків у сфері освіти і науки.

"Від цього виграє промисловість, освіта, економіка країни та її державні інтереси. Створення Міжнародного державного консорціуму з нашими партнерами в 21 столітті є необхідною умовою успіху української освіти. Україна має зайняти одне з провідних місць у цій сфері на сучасному євразійському просторі", - наголосив Казарін.

Він зауважив, що сьогодні, за різними оцінками, тільки у Польщі навчається від 60 до 120 тис. українських студентів.

"Така ситуація має носити тимчасовий характер. Ми маємо перебудувати навчання таким чином, щоб українські студенти й студенти зарубіжних країн усвідомлювали, що в Україні з її значними науковими традиціями, науковим потенціалом, розвиненою Академією наук, гідною системою вузів різного профіля можна отримати сучасну міжнародну освіту. І Україна виграє від того, що отримає такий статус", - наголосив в.о. ректора нацуніверситету.

Казарін наголосив, що Таврійський національний університет готує фахівців з широкого спектру спеціальностей: фізико-математичних, географічної, філософської, філологічної тощо.

"Ми також вже говорили про підключення трьох-чотирьох грантових програм для подальшого розвитку цього логістичного центру", - додав Щелкунов.

Як повідомив очільник Міжнародної торгової палати в Україні, для координації роботи Центру буде призначено спеціального віце-президента.

 Міжнародна торгова палата (МТП) International Chamber of Commerce (ICC) - світова організація бізнесу, яка має на меті підтримку й розвиток міжнародної торгівлі й глобалізації. Членами МТП є понад 6,5 мільйонів компаній, бізнес-асоціацій та торгово-промислових палат світу. МТП має національні комітети у 91 країні світу.

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського - вищий навчальний заклад IV рівня акредитації в Україні, до 2014 р. розташовувався у місті Сімферополь в Автономній Республіці Крим. З кінця 2015 р. поновив свою роботу в м. Києві. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-