Відкрийте вікна шкіл в майбутнє! Співпраця України та Ізраїлю в галузі наукової освіти, STrEAM-навчання, залучення учнів до стартаперства

Відкрийте вікна шкіл в майбутнє! Співпраця України та Ізраїлю в галузі наукової освіти, STrEAM-навчання, залучення учнів до стартаперства

Укрінформ
27 квітня 10.00  - Відкрийте вікна шкіл в майбутнє! Співпраця України та Ізраїлю в галузі наукової освіти, STrEAM-навчання, залучення учнів до стартаперства

Організатори: ГО «Фонд «Відкрита політика», Громадянська платформа з реформування наукової сфери в Україні, ГО «Ізраїльські друзі України»/ Israeli Friends of Ukraine за сприяння Українсько-єврейської зустрічi, Посольства України в Ізраїлі, Посольства Ізраїлю в Україні, Міністерства освіти і науки України.

Спікери: Ірина Жданова – виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика», координатор Громадянської платформи з реформування наукової освіти в Україні, випускниця MASHAV, засновниця Міжнародної зеленої школи, кандидат історичних наук; Реут Шапір Бен-Нафталі - Голова Політичного Департаменту Посольства Держави Ізраїль; Анна Жарова – співзасновниця та голова громадської організації Israeli Friends of Ukraine, Ізраїль (Skype-зв'язок); Ольга Лішик – заступник голови Луганської облдержадміністрації; Люсі Ікспесу – STEM-тренер WAAW Foundation, координатор проекту «STEM для дівчат», випускниця MASHAV, Нігерія (Skype-зв'язок); Ірина Олейник - координатор проектів MASHAV.

Коротко. Під час прес-конференції будуть представлені підсумки першого Ізраїльсько-українського освітнього форуму-2018, що днями відбувся в Тель-Авіві, дорожня карта реформування наукової середньої освіти в Україні (спеціалізованих наукових ліцеїв-інтернатів). Спікери розкажуть про співпрацю України та Ізраїлю в інноваційних освітніх технологіях та залучення школярів спеціалізованих закладів наукового спрямування до стартаперства, підприємництва.

Важливою темою обговорення стане доступ дітей важкодоступних регіонів, учнів, які постраждали від збройного конфлікту, до STrEAM освіти. Організатори презентують новий проект Open GREEN STrEAM, розроблений для Луганської, Івано-Франківської областей, – його буде реалізовано на базі Міжнародної зеленої школи у високогірному регіоні Українських Карпат. Також представники ГО «Фонд «Відкрита політика» презентують доброчинний проект Міжнародної зеленої школи для дітей сходу та родин учасників АТО.

Довідково. Партнерами першого Ізраїльсько-Українського освітнього форуму є: ГО «Фонд «Відкрита політика»; METC (Mashav Educational Training Center), Ізраїль; Milhauz Institute of Identity Art and Education, Ізраїль; The Field Center for Entrepreneurship at Ariel, Ізраїль; Центр Інноваційної Освіти “Про.Світ”, Україна; EdCamp, Україна; STEM Coalition, Україна; Институт Общественной дипломатии, Україна; Global Ukraine; Ukrainian Global School.

Підсумкові матеріали:

На базі Міжнародної зеленої школи запустять пілотний проект для Луганщини і Прикарпаття

Фонд "Відкрита політика" започатковує пілотний проект Open GREEN STrEAM, розроблений для Луганської та Івано-Франківської областей, який реалізуватиметься на базі Міжнародної зеленої школи.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила виконавчий директор фонду та засновниця Міжнародної зеленої школи Ірина Жданова.

"Ми започатковуємо спільно з Луганською та Івано-Франківською адміністраціями та спільно з Посольством Ізраїлю в Україні пілотний проект... - створити модель "зеленої" лабораторії, яка може існувати в аграрному регіоні", - заявила вона.

Жданова розповіла, що основна ідея полягає в створенні лабораторії, діяльність та результати якої можна було б використати у вирішенні реальних потреб місцевої громади аграрного регіону.

"Звісно, надзвичайно важливим є створення таких наукових парників. І Луганська область готова розробити це не просто як пілотний проект, а навіть долучитись до будівництва такого парника, в якому одночасно були б і наукові досліди з інноваційних аграрних технологій", - додала вона.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик також зазначила, що пілотний проект є цікавим для регіону з погляду поширення інноваційної якісної освіти.

"Для нас особисто цікавою є реалізація проекту на території Луганської області, і ми обговорили ряд можливостей та можливі інституції, на базі яких можливо зробити цю Зелену школу. Луганська область сьогодні розділена навпіл, але та територія, яка контролюється Україною, вона в основному аграрна. Будуть задіяні 7 аграрних коледжів та ПТУ - це наші заклади, що мають науковий потенціал", - зауважила посадовець.

Під час підготовки проекту організатори планують використати підходи до такого формату освітніх проектів за аналогом освітніх лабораторій в Ізраїлі, з якими українська делегація ознайомилась у межах першого Ізраїльсько-українського освітнього форуму-2018, що проходив у Тель-Авіві.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-