Восьмий київський півмарафон. Масштабна бігова подія стартує 22 квітня

Восьмий київський півмарафон. Масштабна бігова подія стартує 22 квітня

Укрінформ
17 квітня 15.00 - Київський півмарафон 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon

Організатор: Run Ukraine.

Учасники: Дмитро Черніцький - генеральний менеджер компанії Run Ukraine; Лілія Загребельна - PR - директор компанії “Нова пошта”; Дмитро Барановський - чемпіон України, рекордсмен України з марафонського бігу; Вадим Гутцайт - заступник директора Департаменту, начальник управління молоді та спорту КМДА; Ірина Гуцал - директор Української біржі благодійності.

Підсумкові матеріали:

Понад 11 тисяч бігунів візьмуть участь 22 квітня у традиційному Київському півмарафоні

У неділю, 22 квітня, у столиці України пройде 8-й міжнародний півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon, участь у якому візьмуть понад 11 тисяч бігунів.

Про це зазначив на прес-конференції в Укрінформі генеральний менеджер компанії-організатора заходу Run Ukraine Дмитро Черніцький, повідомляють кореспонденти агенства.

"Нинішнього року у Київському півмарафоні змагатимуться понад 11 тисяч учасників з п'яти країн. Конкуренцію українцям складуть знані бігуни з Румунії, Кенії, Ефіопії та Італії. Run Ukraine підтверджує участь українців Дмитра Барановського, Романа Романенка, Дмитра Лашина, Софії Яремчук, Вікторії Калюжної, Юлії Шматенко, Олени Сердюк та Дарини Михайлової. Приїде до Києва й минулорічний переможець наших змагань Анбеса Ленчо з Ефіопії та його земляки Макау Ніколас Мілуні і Лімо Маріон Джепкуруй, румун Маріуш Іонеску та інші", - сказав Черніцький.

Він також зазначив, що призовий фонд змагань складає 242 тис. 300 грн, що на 100 тис. грн більше за минулорічний. Переможці півмарафону отримують чек на 1,5 тис. євро. Крім того, одну тисячу євро додатково матиме спортсмен, який фінішує з рекордним часом для змагань. До речі, рекорд, який було встановлено минулого року, - 1 година 03 хвилини.

Рекордсмен України з марафонського бігу Дмитро Барановський під час прес-конференції зазначив, що участь у Nova Poshta Kyiv Half Marathon - його перший старт в Україні майже за двадцять років.

"Я близько двадцяти років не виступав в Україні на великих стартах. Цією участю хочу віддати шану своїй країні. Пам'ятаю, востаннє біг у Києві на півмарафоні "Кубок Незалежності" наприкінці 90-х років. Добре, що ці змагання поступово відновлюються і в них беруть участь діти. Це дуже важливо для зростання здорової нації. До речі, київський півмарафон поступово наближається за призовими до подібних стартів у Польщі та Німеччини", - підкреслив Барановський.

Також за програмою півмарафону відбудуться індивідуальні старти на дистанціях 21,0975 км, 2 км та 5 км, естафети 1х10+1х11 км, 3х5+1х6 км. Також пройдуть фандрейзинг-марафон та благодійний забіг на 2 км, учасники якого збиратимуть кошти на обладнання кабінету реабілітації Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Спеціально для дітей будуть організовані старти на 100, 500 та 1000 метрів. Для тих, хто цінує активне сімейне дозвілля, організатори проведуть забіг Family Run 2 km.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-