Індекс підтримки євроатлантичної інтеграції: зміна у настроях киян

Індекс підтримки євроатлантичної інтеграції: зміна у настроях киян

Укрінформ
29 березня 12.30 - Публічна презентація результатів соціологічного дослідження «Індекс підтримки євроатлантичної інтеграції: зміна у настроях киян» 

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Марина Хонда - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Ганна Залізняк - завідувачка відділу соціологічного моніторингу розвитку міста КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»; Олександр Ободович - начальник управління з питань телебачення і радіомовлення, європейської та євроатлантичної інтеграції ДКТРУ; Вікторія Громова - заступник начальника управління з питань телебачення і радіомовлення, європейської та євроатлантичної інтеграції - начальник відділу з питань євроатлантичної інтеграції ДКТРУ; Вікторія Цемініте - заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні; Інна Басиста - координатор Центру інформації та документації НАТО в Україні; Володимир Коряк - кандидат історичних наук, доцент, полковник у відставці; Павло Лакійчук - аналітик, Центр глобалістики «Стратегія ХХІ»; Наталка Марків - редактор відділу економіки та інфраструктури газети «Вечірній Київ».

Питання до обговорення:

 -основні заходи з реалізації у 2018 році Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки;

- шляхи формування стійкості до інформаційних загроз;

- роль стратегічних комунікацій в умовах гібридної війни та інформаційних загроз;

- можливості партнерської співпраці з громадськими об’єднаннями в організації інформаційно-роз’яснювальної кампанії «НАТО-Україна. Безпека. Захист. Стабільність» у місті Києві.

Підсумкові матеріали:

Серед киян кількість прихильників вступу України в НАТО зросла майже удвічі - опитування

Кількість прихильників вступу України в НАТО серед киян зросла майже удвічі.

Про це заявила під час презентації результатів соціологічного дослідження «Індекс підтримки євроатлантичної інтеграції: зміна у настроях киян» в Укрінформі завідувач відділу соціологічного моніторингу розвитку міста КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» Ганна Залізняк. 

Зокрема, за її словами, після подій на Майдані у 2013-2014 роках та на початку військової агресії з боку Росії ситуація докорінно змінилася у ставленні до НАТО. "Сьогодні майже удвічі зросла частка прибічників орієнтації України на НАТО і зійшла геть нанівець підтримка євразійського вектору для України. І вже за даними опитування 2017 року, ми можемо однозначно говорити про те, що "шальки терезів" схилилися в бік підтримки євроатлантичної інтеграції", - наголосила вона. 

За її словами, якби наприкінці лютого 2017 року було проведено референдум щодо вступу України до НАТО, то з тих, хто визначився з вибором, "за" проголосували б 63% киян, "проти" - 36%. 

Також вона зазначила, що євроатлантичний вектор для України підтримується практично у всіх статево-вікових групах. "Однак чоловіки більш рішуче налаштовані щодо європейського вибору України, ніж жінки. Також чим молодші респонденти, тим активніша підтримка і приєднання до ЄС і НАТО", - додала вона. 

Як зазначила заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко, столична влада долучилася до Всеукраїнської інформаційної кампанії «НАТО - Україна. Безпека. Захист. Стабільність». 

"Минулого року мер Києва Віталій Кличко затвердив план, яким ми долучаємося до роботи з підвищення інформування киян, і відповідно до цього плану ми зробили аналітичне дослідження, щоб ми мали можливість орієнтуватися, з ким нам працювати з цієї теми, хто є наша цільова аудиторія", - зауважила Гузенко. 

Опитування в столиці проводилося з 9 по 20 грудня 2017 року на замовлення Департаменту суспільних комунікацій КМДА. 

Всього опитано 2004 респонденти у віці 18 років та старше. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем мешкання респондента.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-