Світ побачить «Кіборгів». Легендарна кінострічка виходить у закордонний прокат

Світ побачить «Кіборгів». Легендарна кінострічка виходить у закордонний прокат

Укрінформ
12 березня 12.30  - Світ побачить «Кіборгів», присвячена показові за кордоном  художнього фільму «Кіборги» про героїчних захисників Донецького аеропорту

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Ахтем Сеітаблаєв - режисер «Кіборгів»; Марія Іонова - народний депутат України, член Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи; Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України, представник Міністерства закордонних справ України; Анатолій Соловей - начальник управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України.

Коротко. У березні цього року художній фільм «Кіборги» про героїчну оборону Донецького аеропорту українськими воїнами, заснований на реальних подіях та створений в Україні, виходить в закордонний прокат. Українські урядові структури планують провести презентацію фільму за участю воїнів-кіборгів, які стали прототипами героїв твору, митців, дипломатів, українських політиків та громадських активістів в ряді країн, зокрема, в США, Канаді, Австралії,  Нідерландах, Польщі, Бельгії, державах Балтії та інших країнах Європи.

Довідково. «Кіборги. Герої не вмирають» - український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит. Зйомки стрічки проходили у лютому - квітні 2017 року. Прем'єра кінокартини в Україні відбулась 6 грудня 2017 року - в День Збройних сил України. За перший вікенд фільм зібрав понад 8 мільйонів гривень, що стало рекордом для одного вікенду серед українських фільмів. З початку прокату фільм також став рекордсменом  за зборами для українських фільмів ( 23 млн. грн.).

Підсумкові матеріали:

Фільм "Кіборги" покажуть у Вашингтоні і ключових столицях Європи - Іонова

Художній фільм "Кіборги" про героїчну оборону Донецького аеропорту вже у березні покажуть у Вашингтоні та ключових столицях Європи.

На цьому наголосила народний депутат України, член пстійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Іонова на прес-конференції в Укрінформі.

"Наша основна мета - щоб усі побачили "Кіборгів". Цей тиждень дійсно ключовий, тому що цей фільм буде показаний у ключових столицях. У Вашингтоні  фільм буде показуватись у залі Конгресу США 14 березня. В Гаазі це буде 16 березня, напередодні виборів Путіна. І ми хочемо йому нагадати, що в Гаазі є міжнародний трибунал і що він буде нести відповідальність, це тільки питання часу. 17 березня - Варшава. І дуже для нас важливий Брюссель - 19 березня, коли відбуватиметься Рада ЄС, і після засідання, ми дуже сподіваємось, деякі високопосадовці завітають на презентацію фільму "Кіборги". Ми також плануємо провести заходи для парламентських асамблей різних організацій, для країн G7", - сказала Іонова.

За її словами, після показів фільму відбуватимуться дискусії, в яких братимуть участь режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв, продюсер Іванна Дядюра, представники українського уряду або парламенту.

"В планах - також залучати колишніх українських заручників, що є черговим приводом нагадати іноземній аудиторії про наших політв'язнів у РФ, зокрема і про Сущенка, про політв'язнів, що в Криму і на Донбасі. У заході, що відбудеться у Вашингтоні, братиме участь Володимир Жемчугов, у Брюсселі - один з військових, звільнених наприкінці грудня. В деяких заходах братимуть участь актори, що знімалися у фільмі", - зазначила Іонова.

Вона наголосила, що в свідомості іноземної аудиторії є певні перекоси - вона думає, що в Україні точиться громадянська війна.

"Тож наша мета - донести, що це повномасштабна російська агресія, показати порушення прав людини, які відбуваються вже 5-ий рік. Аудиторії, які ми збираємо - це політики, депутати, представники дипломатичних місій, учасники міжпарламентських міжнародних делегацій, українська діаспора, журналісти. Ми зацікавлені в тому, щоб чимбільше правозахисних організацій брали участь. Ми дуже сподіваємось, що велика аудиторія побачить цей фільм, побачить реальність, у якій Україна живе кожен день. І головне - це санкції, вони мають бути посилені, поки агресор не буде покараний", - підкреслила Іонова.

Водночас перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова додала, що фільм "Кіборги" демонструватиметься за кордоном протягом року. Серед запланованих країн, зокрема, Австрія, країни Балтії, Канада, Туреччина.

"Фільм "Кіборги" є одним з найефективніших інструментів, щоб донести месидж, що війна в Україні - не громадянська, а дійсно повномасштабна війна, що причина цієї війни - агресія РФ проти України, що кожного дня на цій війні гинуть люди", - сказала Джапарова.

За її словами, Мінінформполітики розробило відповідні матеріали, які роздаватимуть на показах стрічки. Це, зокрема, листівка, що міститиме основні цифри, зокрема про кількість українців, що загинули на Донбасі, про наслідки цього конфлікту та окупації Криму. Також будуть поширювати графічний роман  "Контейнер для сміття" Сергія Захарова, якого за його карикатури на окупаційну владу схопили у Донецьку, катували, кілька разів імітували розстріл. Вийшовши з катівні, художник намалював те, що відбулося з ним та іншими полоненими.

Начальник управління публічної дипломатії МЗС України Анатолій Соловей нагадав, що перший показ "Кіборгів" відбувся - і успішно - 22 лютого у Відні.

"Після завершення стрічки всі дипломати разом з усім залом стоячи аплодували. І це дає підстави сподіватися, що цей проект буде стовідсотково успішним", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єра кінокартини “Кіборги” відбулася 7 грудня 2017 року. Фільм став абсолютним рекордсменом прокату за весь період незалежності України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-