Третій рік рейдерського свавілля. Чому заходи влади залишаються неефективними?

Третій рік рейдерського свавілля. Чому заходи влади залишаються неефективними?

Укрінформ
6 березня 12.00 - Третій рік рейдерського свавілля: чому заходи влади залишаються недієвими?

Організатор: Аграрна партія України.

Учасники: Ігор Бондарчук - керівник сектору правозахисту ГО «Стоп Корупції»; Роман  Бочкала - координатор ГО «Стоп Корупції»; Юрій Крутько - керівник ГС „Аграрна самооборона”; Катерина Нерода - керівник ПСП „Богнер”; Роман Русанов - керівник медійного сектору ГО «Стоп Корупції»; Віталій Скоцик - голова Аграрної партії; Людмила Спіцина - член Аграрної Ради, ГС „Агросоюз”; Микола Трибиненко - директор ТОВ „Нива-2010”; Богдан Хмельницький - координатор ГО «Стоп Корупції»; Ольга Ходаківська - голова Аграрної Ради; Олександр Чистяков - голова ВГО «Асоціація рибалок України»; Денис Шинкаренко - голова ГО «СтопНелегал».

Коротко. Під час заходу обговорюватимуться першопричини рейдерства, нові схеми атак, юридичний арсенал, який використовують рейдери, пояснять, чому заходи влади для боротьби з рейдерством залишаються неефективними, розкажуть, як уберегтися від рейдерського захоплення та представлять власне бачення шляхів розв'язання проблеми рейдерського свавілля.

Підсумкові матеріали:

Голова Аграрної партії: Якісна  земельна реформа - це один із інструментів, який дозволить мінімізувати рейдерські атаки в Україні

Проведення якісної земельної реформи в Україні - один із інструментів, що дозволить мінімізувати рейдерські атаки в Україні.

Про це заявив голова Аграрної партії Віталій Скоцик  на круглому столі в Укрінформі.

«Ми говорили, що повинні завершити якісну земельну реформу в Україні. Це один із інструментів, який дасть можливість мінімізувати рейдерські атаки в нашій країні. Сьогодні ж ми маємо в земельному законодавстві майже 100 законів, 700 підзаконних актів. У  нас сьогодні немає, мабуть, жодного юриста в Україні, який на 100% володіє тим законодавчим полем, яке є в земельних відносинах», -  зауважив Скоцик.

Окрім того, він наголосив на важливості створення в Україні Антикорупційного суду.

«Земельна реформа, цивільно-правова реформа в нашій державі, яка повинна розпочатися з Антикорупційного суду, - це ті основні складові, які сьогодні нам потрібно піднімати в загальнонаціональному масштабі з метою захисту підприємців від рейдерства по всій території нашої держави», -  зазначив Скоцик.

Як повідомлялося, 1 березня Верховна Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про антикорупційний суд.

Торік понад 700 фермерських господарств зазнали рейдерських атак - Скоцик

Понад 700 фермерських господарств по всій Україні протягом минулого року зазнали рейдерських атак.

Про це заявив голова Аграрної партії Віталій Скоцик на засіданні круглого стола в Укрінформі.

«Тільки за останній рік, за нашими оцінками, рейдерських атак зазнали понад 700 фермерських господарств по всій території нашої великої країни», -  заявив Скоцик.

Він наголосив, що фермерські господарства на сьогодні «є основою національної економіки».

«Нагадаю, що аграрне виробництво сьогодні разом із переробною галуззю складає майже 45% економіки нашої держави», - підкреслив голова Аграрної партії.

Він додав, що кожний другий долар валютного виторгу на сьогодні надходить від аграрного сектору економіки України.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-