Українська кінопанорама. Репертуар березня

Українська кінопанорама. Репертуар березня

Укрінформ
1 березня 13.15 - Українська кінопанорама. Репертуар наступного місяця

Організатор: компанія «Жовтень-прокат» - структурний підрозділ кінотеатру «Жовтень» (м. Київ).

Учасники: Сергій Неретін - заступник Голови Державного агентства України з питань кіно; Шарунас Бартас - режисер фільму «Іній»; Олександр Бєляк - продюсер, автор і режисер комедії «Сотка»; Юлія Бєляк - виконавчий продюсер комедії «Сотка»; Сергій Скобун - режисер фільму «Легенда Карпат»; Роман Бондарчук - арт-директор Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA»; Юрга Дікчувене - продюсерка фільму «Іній»; Олег Маламуж - режисер фільму «Викрадена принцеса»; Ярослав Войцешек - сценарист фільму «Викрадена принцеса»; Аліса Калюжна - керівник промо-кампанії фільму «Викрадена принцеса»; Дмитро Томашпольський - режисер комедії «Ржака»;  Геннадій Кофман - програмний директор Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA».

Модератор: Наталія Іванческул - PR-менеджерка кінотеатру «Жовтень».

Запрошені: Мантас Янчаускас - виконавець головної ролі у фільмі «Іній»; Лія Макнавічуйте - виконавиця головної ролі у фільмі «Іній»; Людмила Горделадзе - очільниця кінотеатру «Жовтень».

Коротко. Метою заходу є підтримка та розвиток бренду «українське кіно». У рамках брифінгу буде презентовано українське кіно, що виходить у прокат в березні. У програмі прес-брифінгу анонсування українських кінопрем’єр: «Іній» (1 березня);  «Сотка» (1 березня);  «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (7 березня), «Легенда Карпат» (29 березня) та 15-ий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA (23-30 березня).

Підсумкові матеріали:

Шість потужних стрічок увійшли до Національного конкурсу Docudays UA-2018 - Кофман

На 15-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA буде повноцінний Національний конкурс, у якому візьмуть участь 6 яскравих стрічок.

Про це повідомив програмний директор фестивалю Геннадій Кофман під час прес-брифінгу "Українська кінопанорама", що відбувся в Укрінформі.

"В цьому році ми прийшли до того, про що давно мріяли, - у нас повнометражний український Національний конкурс. У нас 6 потужних фільмів, і для нас дуже важливо, щоб гості, відбірники на фестивалі побачили це кіно. Ми дуже сподіваємось, що тиждень Docudays стане для цих фільмів не тільки прем'єрою в Україні, а й стартом їхньої щасливої фестивальної долі", - підкреслив Кофман.

Він уточнив, що йдеться про фільми "Перша сотня" Ярослава Пілунського, Юрія Грузинова та Юлії Шашкової, "Манливий, солодкий без меж або Пісні і танці про смерть" Тетяни Ходаківської, "Какофонія Донбасу" Ігоря Мінаєва, "Майже 10 тисяч виборців" Уляни Осовської, "Where аre you from" Дмитра Лавриненка, "Вона та війна" Марії Кондакової.

"Всього цього року у фестивалі беруть участь 11 українських фільмів. У конкурсі повнометражного кіно з 12 фільмів, які представляють 15 країн, є український "Явних проявів немає" Аліни Горлової. В короткометражному міжнародному конкурсі - 2 українських фільми: "Гірчиця в садах", Пьотр Армяновський, та "Вихідний", Жанна Максименко-Довгич", - сказав програмний директор, додавши, що ще 2 фільми будуть представлені у спеціальних програмах.

Загалом же, поінформував Кофман, цьогоріч Docudays отримав 105 заявок від українських документалістів, це фільми зняті в Україні, або зняті в копродукції з Україною.

Як повідомив арт-директор фестивалю Роман Бондарчук, цьогоріч Docudays переїжджає на Поділ, у кінотеатр "Жовтень".

15-ий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 23-30 березня.

Українська кінопанорама березня - 5 фільмів у прокаті та 15-ий Docudays UA

П'ять українських кінопрем'єр відбудеться у березні. Це "Іній" та "Сотка", що вийшли у прокат 1 березня; "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" - 7 березня, "Ржака" - 22 березня та "Легенда Карпат" - 29 березня. Також цього місяця відбудеться 15-ий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA - 23-30 березня.

Про це повідомив заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін під час прес-брифінгу "Українська кінопанорама", що відбувся в Укрінформі.

"Минулого року вийшло більше 10 українських фільмів у прокат. Це була нечувана подія за всі роки незалежності. І 4 українські стрічки, які вийшли минулого року, зібрали разом більше 80 мільйонів гривень, дві з них були фінансовані за рахунок держави. Цього року ми очікуємо ще більше, близько трьох десятків українських стрічок. Мені також дуже приємно, що великий бізнес почав реагувати на те, що кіногалузь може бути прибутковою. А окрема подяка фільму "Іній". Фактично це одна з перших українських прем'єр цього року. І у березні вийде п'ять українських стрічок - це нечувана подія, коли українські стрічки починають змагатися між собою за місце під сонцем. Це знакова подія для всієї кіногалузі", - наголосив Сергій Неретін.  

Мантас Янчаускас - виконавець головної ролі у фільмі "Іній" Шарунаса Бартаса - нагадав, що стрічку було знято в копродукції Литви, України, Франції та Польщі. "Ми знімали в Києві, Дніпрі і два тижні поблизу лінії фронту. Для мене це був унікальний досвід. Наш фільм вже об'їхав Польщу, прем'єра була в Каннах, навіть для самого Шарунаса було сюрпризом, як цей фільм прийняли. Вчора прем'єра відбулася в Києві. Ми дуже раді", - сказав актор.

Розповідаючи про свою комедію "Сотка", продюсер, автор і режисер Олександр Бєляк повідомив, що допрем'єрні покази вже відбулися в Одесі і Києві,  глядачі по-різному реагували на гумор у цій стрічці - на жарти, які подобались залу в Одесі, не реагували в Києві, і навпаки. "Тому фільм сподобається в кожному регіоні, кожен знайде для себе щось своє, щось цікаве і смішне", - пообіцяв Бєляк.

Олег Маламуж - режисер фільму "Викрадена принцеса" - зазначив, що гордий тим, що в Україні з'явився анімаційний продукт, який за якістю може конкурувати з Європою. Фільм адресований широкій глядацькій аудиторії, як дітям, так і дорослим, він сповнений гумору, в ньому чудова музика. А керівник промокампанії фільму "Викрадена принцеса" Аліса Калюжна додала, що мультфільм купили вже 40 країн, що наразі, паралельно з Україною, стартують кінотеатральні покази в Польщі, Туреччині, Румунії та Болгарії. Далі його побачать більше країн.

Дмитро Томашпольський - режисер комедії "Ржака" - повідомив, що, крім Олександра Ігнатуші і ще кількох акторів, ролі у фільмі виконували дебютанти. "У фільмі "Ржака" можна буде побачити дуже багато нових облич. Взагалі у нас чудові актори, просто треба їх знімати в кіно", - заявив режисер. І повідомив, що фільм виходить в прокат 22 березня в 40 містах України, на сьогодні в 60 кінотеатрах.

"Ржака" - це обманка, тому що це трагікомедія. Це фільм про нове українське кіно і про той страх, який є в кожному - як у творцеві, так і в продюсері. Страх провалу. І про перемогу цього страху і право зняти хоча б короткометражку - от про це наш фільм", - сказав Томашпольський.

Режисер фільму "Легенда Карпат", в основі якого легенда про легендарного Олексу Довбуша, Сергій Скобун повідомив, що фільм виходить на екрани 29 березня і виконавцями головних ролей є співаки Валерій Харчишин та Марія Яремчук, які дуже вдало впоралися із ролями. "Фільм ми вже показали на міжнародному фестивалі в Іспанії. Сьогодні він з успіхом демонструється в кінотеатрах Південної Кореї і є для тамтешніх глядачів екзотикою. Фільм скоро демонструватиметься в Британії", - сказав режисер.

Організатор прес-брифінгу "Українська кінопанорама" - компанія "Жовтень-прокат", що є структурним підрозділом кінотеатру "Жовтень". Серія прес-брифінгів має за мету підтримку та розвиток бренду "українське кіно". В рамках заходів презентуються фільми, що виходять в український прокат кожного наступного місяця.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-