Звітує Голова Державної служби України з безпеки на транспорті

Звітує Голова Державної служби України з безпеки на транспорті

Укрінформ
22 лютого 10.00 - Публічний звіт Голови Державної служби України з безпеки на транспорті  Михайла Ноняка

Організатор:  Державна служба України з безпеки на транспорті.

Спікер: Михайло Ноняк - Голова Державної служби України з безпеки на транспорті.

Довідково. У 2017 році завдяки роботі основних структурних підрозділів Укртрансбезпеки до Державного бюджету України надійшло 54 763 063,15 гривень від надання 767 196 адміністративних послуг.

Загальна сума коштів, що надійшли до Державного бюджету України за основними напрямами діяльності Укртрансбезпеки у 2017 році - 104 872 812, 15 гривень.

Підсумкові матеріали:

Торік на автошляхах України сталося понад 2,5 тисячі ДТП за участю автотранспорту, що надає послуги з перевезення пасажирів - Ноняк

За участю автомобільного транспорту, який надає послуги з перевезення пасажирів, у 2017 році на дорогах України сталося 2 588 дорожньо-транспортних пригод.

Про це повідомив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк під час публічного звіту в Укрінформі.

«У 2017 році на автошляхах України сталося 2588 ДТП за участю автомобільного транспорту, який надає послуги з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів», -  заявив Ноняк.

Внаслідок цих ДТП, наголосив він, 160 осіб загинуло та 1 824 особи отримали травми.

Окрім того, Ноняк додав, що із зазначеної кількості -  2588 ДТП, «з вини водіїв ліцензованого автотранспорту за вказаний період сталося 1 295 ДТП, внаслідок яких 54 особи загинуло і 861 отримала травми різного ступеня».

«Порівняно з 2016 роком аварійність в Україні  зросла. Чому? У 2016 році не було мораторію, а в 2017 році - є мораторій, який продовжується і в 2018 році. Наводжу простий приклад. Є у підприємства 100 маршрутів. Ми виходимо кожного дня на рейдові перевірки. Рейдовими перевірками ми такого перевізника можемо позбавити 3 чи 5 маршрутів, але 90 чи 80 все одно продовжать працювати. І неможливо рейдовими перевірками в повній мірі виконати увесь нагляд і контроль», - зазначив Ноняк.

За його словами, відсутність мораторію та повноваження працівників Державної служби України з питань  безпеки на транспорті дозволили б перевірити місце,  де зберігаються транспортні засоби, з'ясувати, чи проходить водій медогляд, чи оглядає транспорт механік,  чи є ліцензія на здійснення перевезень тощо.

«Якби ми провели такі повні  перевірки,  тобто  увесь технологічний процес, тоді, я переконаний,  низка підприємств, які вбивають і травмують наших людей на автошляхах, позбулися б ліцензії», -  підкреслив Ноняк.

В Україні на ринку таксі 95% нелегальних перевізників - Ноняк

Нелегальні перевезення на ринку таксі в Україні складають близько 95%.

Про це заявив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк під час публічного звіту в Укрінформі.

«У 2017 році проведено низку загальнодержавних заходів з виявлення на ринку пасажирських перевезень автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів без оформлення відповідних документів. Мова йде про так званих нелегальних перевізників, яких виявляємо кожного дня, зокрема, нелегальних перевізників на ринку таксі. Я неодноразово вже говорив, і знову звертаюся до суспільства, бізнесу, що, на нашу думку, поза межами правового поля на ринку таксі працюють близько 95% перевізників», -  заявив Ноняк.

Він додав, що є низка законопроектів, які врегулюють цей ринок і дадуть змогу побачити, як ринок таксі легалізується, почнуть сплачуватися податки, а таксомоторні організації, диспетчерські центри будуть нести відповідальність.

Ноняк наголосив, що нині контролювати роботу диспетчерських центрів неможливо. За його словами, вони реєструються як інформаційні агентства, котрі надають послуги інформаційного характеру, і  притягнути до відповідальності, згідно з чинним законодавством, їх неможливо.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-