Європейський вимір українських реформ (м.Київ, вул. Велика Житомирська, 20,  4-й поверх, зала «Полтава»)

Європейський вимір українських реформ (м.Київ, вул. Велика Житомирська, 20, 4-й поверх, зала «Полтава»)

Укрінформ
20 лютого, 18.00 у Домі децентралізації (м.Київ, вул. Велика Житомирська, 20,  4-й поверх, зала «Полтава») відбувся «круглий стіл» на тему: «Європейський вимір українських реформ».

Учасники: Крістіан Даніельссон - Генеральний директор Генерального директорату з питань сусідства і переговорів з розширення Європейської Комісії; Геннадій Зубко - Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Лілія Гриневич - Міністр освіти і науки України.

Коротко. До участі у «круглому столі» у форматі відеоконференції долучаться експерти 24 Центрів розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону у всіх областях України. Обговорюватиметься нинішній стан та європейський вимір поточних реформ в Україні, у тому числі децентралізації та її галузевих аспектів. Особливий акцент буде зроблено на реформі освіти та її завданнях – представники Дунаєвецької об’єднаної громади (Хмельницька область) поділяться власним досвідом.

Після засідання «круглого столу» для представників ЗМІ  відбувся прес-брифінг Крістіана Даніельссона, Геннадія Зубка та Лілії Гриневич, який розпочнеться о 19.00 20 лютого 2018 року (за вказаною вище адресою).

Довідково. Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації. Програма «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Подальшу інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

Підсумкові матеріали:

Україна має можливість перейняти кращий досвід європейських країн у децентралізації - Зубко 

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що Україна, завдяки підтримці міжнародних партнерів, має можливість перейняти найкращий досвід європейських країн у реформах, зокрема щодо децентралізації.

Про це він сказав під час круглого столу на тему: "Європейський вимір українських реформ" у Києві у Домі децентралізації, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Реформа децентралізації - це не просто зміна системи менеджменту в країні, це не просто передача повноважень фінансів, це зміна системи управління великої європейської країни... Саме Україна за рахунок підтримки міжнародних партнерів, програми U-Lead, має можливість залучити найкращий досвід кожної європейської країни», - сказав Зубко. 

Він додав, що Україна має можливість перейняти досвід реформи територіального устрою Польщі, реформи електронного врядування з Естонії, реформи різних напрямків з Німеччини. 

Участь у обговоренні взяли генеральний директор Генерального директорату з питань сусідства і переговорів з розширення Європейської Комісії Крістіан Даніельссон та міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. До участі у "круглому столі" у форматі відеоконференції також долучилися експерти 24 Центрів розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону у всіх областях України. 

Учасники обговорюють нинішній стан та європейський вимір поточних реформ в Україні, у тому числі децентралізації та її галузевих аспектів. Особливий акцент зроблено на реформі освіти та її завданнях. 

Зубко: після створення ОТГ бачимо щорічне зростання фінансів

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що після створення об'єднаних територіальних громад спостерігається щорічне зростання фінансів.

Про це він сказав під час круглого столу "Європейський вимір українських реформ" у Києві у Домі децентралізації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, що створивши громади, давши їм можливості, ми бачимо кожного року зростання фінансів... Тут питання ефективності управління, залучення інвестицій, створення нових робочих місць», - сказав Зубко.

Серед учасників обговорення - генеральний директор Генерального директорату з питань сусідства і переговорів з розширення Європейської Комісії Крістіан Даніельссон та міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

До участі у круглому столі у форматі відеоконференції також долучилися експерти 24 Центрів розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону у всіх областях України.

Учасники обговорюють нинішній стан та європейський вимір поточних реформ в Україні, у тому числі децентралізації та її галузевих аспектів. Особливий акцент зроблено на реформі освіти та її завданнях. 

Гриневич: Україна зацікавлена реалізувати проект по модернізації профтехосвіти спільно з ЄС

Міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що Україна зацікавлена реалізувати у співпраці з Євросоюзом проект модернізації і оновлення профтехосвіти в Україні.

Про це вона сказала під час круглого столу "Європейський вимір українських реформ" у Києві у Домі децентралізації, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У нас є ще одна дуже важлива сфера, яка традиційно в Україні, на жаль, була дуже занедбана. Це професійно-технічна освіта. Наслідок цієї занедбаності ми всі зараз відчуваємо, бо на ринку праці ми не маємо достатньо кваліфікованих кадрів... Ми зацікавлені в тому, щоб реалізувати спільно з ЄС проект по модернізації і оновленні нашої системи професійно-технічної освіти», - сказала Гриневич.

Вона додала, що важливо ухвалити спеціальний закон про професійно-технічну освіту. 

Серед учасників обговорення - генеральний директор Генерального директорату з питань сусідства і переговорів з розширення Європейської Комісії Крістіан Даніельссон та віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. 

До участі у круглому столі у форматі відеоконференції також долучилися експерти 24 Центрів розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону у всіх областях України.

Учасники обговорили нинішній стан та європейський вимір поточних реформ в Україні, у тому числі децентралізації та її галузевих аспектів. Особливий акцент зроблено на реформі освіти та її завданнях. 

Гриневич спростувала заяву Сіярто про консультації щодо Закону про освіту

Міністр освіти Лілія Гриневич наголосила, що заява міністра закордонних справ Угорщини Петер Сіярто про те, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори щодо змін до Закону "Про освіту", не відповідає дійсності.

Про це вона сказала, відповідаючи на запитання журналістів після круглого столу на тему: "Європейський вимір українських реформ" у Києві у Домі децентралізації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це неправда, бо в нас є всі підтвердження про запрошення (угорської меншини - ред). Більше того, я знаю, що дехто з тих, хто мав їхати на ці консультації, вже мали куплені квитки до Києва, але в останній момент чомусь була змінена ця позиція» , - сказала Гриневич. 

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого в Ужгороді представники української та угорської делегацій за участю заступника міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Модьора та заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара домовилися про проведення 14 лютого консультацій з представниками угорської громади Закарпаття з реалізації нового закону про освіту.

14 лютого на засіданні уряду міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що представники угорської громади відмовилися брати участь у консультаціях з Міністерством освіти і науки України з виконання мовної норми закону "Про освіту".

Того ж дня Кабінет міністрів України схвалив проект змін до закону "Про освіту", який розширює період введення мовної норми до 2023 року.

16 лютого міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори щодо змін до Закону "Про освіту".

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-