Любов до професії народжується у школі

Любов до професії народжується у школі

Укрінформ
14 лютого 10.00 - Любов до професії народжується в школі

Організатори: Міністерство молоді та спорту України за участі Центру  «Розвиток КСВ» та Career Hub .

Учасники:  Олександр Ярема - заступник міністра молоді та спорту України; Сергій Дятленко - заступник директора Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України (TBC); Марина Саприкіна - голова правління Центр «Розвиток КСВ»; Інна Іванова - соціальний педагог школи №27 Шевченківського району м. Києва;  представники компаній-партнерів проекту: Астарта-Київ, Монсанто Україна, Сварог Вест Груп, Harveast Holding, Syngenta, Arzinger, Baker & McKenzie, DLA Piper, Василь Кісіль і Партнери, УкрСиббанк BNP Paribas Group, ПУМБ, Bakotech, SAP.

Коротко. У рамках зустрічі відбудеться презентація унікального освітнього проекту «Карта професій», що буде масштабований у 2018 році за підтримки українських компаній. Головна мета проекту допомогти школярам пізнати різноманітність світу професій, важливі навички та кар'єрний шлях у різних професійних сферах.

Під час заходу буде презентовано:

- методичні матеріали для вчителів з проведення бесід про кар'єру для учнів 5-10 класів;

- буклети про професії аграрної, юридичної, банківської та ІТ-сфер;

- веб-сайт careerhub.in.ua;

-  форум для шкіл «Кар'єра зі школи: вибір і планування», що відбудеться 15 лютого 2018р.;

- створення першої в Україні спільноти шкіл «Кар'єра мрії» з метою впровадження занять про професії та кар'єру для підлітків.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували  проект для шкіл «Карта професій»

У середу, 14 лютого, в Укрінформі презентували спільний проект Міністерства молоді та спорту, Центру «Розвиток соціальної корпоративної відповідальності» та компаній в чотирьох галузях з професійної орієнтації школярів "Карта професій".

Про мету та суть проекту на прес-конференції розповів заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

"Маємо  ситуацію, коли молоді люди закінчують навчальні заклади і не розуміють, що робити далі, і дуже часто такий вибір за них роблять інші. І відповідно немає чіткого уявлення про професію, про те, чого можна досягти в цій професії , яку кар'єру зробити. Часто виникає ситуація, ми бачимо це з опитувань, що більше 50% (випускників ВНЗ - ред.) працює не за фахом.  За даними Держслужби зайнятості,  близько 60% на обліку - з вищою освітою... Цей проект "Карта професій" - можливість поговорити  змістовно  про те, що раніше вкладали в напрямок або сферу профорієнтації, допомогти розібратися на зрозумілих яскравих життєвих прикладах, що чекає молоду людину в тій чи іншій професії", - сказав  Ярема.

Як повідомила Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», який безпосередньо займався розробкою проекту, "Карта професій" передбачає не просто професійну орієнтацію школярів на основі тестів,  а більш детальну розповідь про різні сфери діяльності і професії в них, а також можливості побудови кар'єри. 

 «Протягом минулого року спільно з Мінмолодьспорту ми впроваджували "Український пакт для молоді", де працювали зі студентами. Ми зрозуміли, що розпочинати потрібно набагато раніше, і розробили кар'єрні заняття з 5 по 10 клас для того, щоб дитина, коли обирає ВНЗ, обирала відповідно до самовизначення", - сказала Саприкіна.

Так, за допомогою компаній у чотирьох галузях - IT-сфера, юриспруденція, агробізнес, банківська справа - були розроблені методичні матеріали для шкіл, в яких викладено основні принципи функціонування цих сфер діяльності, в доступній формі розповідається про професійні напрямки, особливості роботи в кожній сфері, можливості побудувати кар'єру, необхідні навички і знання для цього.

Також  розроблено  пілотну програму занять  "Бесіди про кар'єру", яка включає  36 занять з 5 по 10 клас. Ці матеріали, за словами Саприкіної,  школи та вчителі можуть використовувати в навчальному процесі. Ще однією складовою проекту є інтернет-ресурс careerhub.in.ua, на якому розміщені всі матеріали.

У четвер, 15 лютого,  за словами Марини Саприкіної, в Києві пройде форум "Кар'єра зі школи: вибір та планування", на якому буде створено спільноту шкіл "Кар'єра мрії"  з метою впровадження розроблених занять. До цієї спільноти вже приєдналося 100 шкіл.

З боку компаній роботодавців участь у розробці матеріалів та проекті взяли 5 компаній з агросектору, 4 юридичні компанії , два представники банківського  сектору, два представники IT-бізнесу

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-