Підписання Меморандуму про співпрацю

Підписання Меморандуму про співпрацю

Укрінформ
6 лютого 11.00  - Підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством інформаційної політики України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та операторами телекомунікацій України

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Дмитро Золотухін - заступник міністра інформаційної політики України; Микола Чечоткін - Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій; представники операторів телекомунікацій України.

Коротко. Метою підписання зазначеного Меморандуму є співпраця у питаннях здійснення заходів із реконструкції, технічної модернізації існуючої системи оповіщення, приведення її у відповідність до вимог світових стандартів на державному, регіональному і місцевому рівнях з використанням новітніх інформаційних технологій та змін, що відбулися в суспільстві.

Підсумкові матеріали:

МІП, ДСНС та мобільні оператори візьмуться спільно за модернізацію системи оповіщення населення

Міністерство інформаційної політики України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та оператори телекомунікацій України уклали меморандум про співпрацю щодо модернізації існуючої в державі системи оповіщення населення.

Підписання документа відбулося в Укрінформі.

"Це моморандум між державними органами та мобільними операторами стосовно питань щодо оповіщення населення про стихійні лиха, надзвичайні ситуації та всілякі негаразди. Наша співпраця дозволить убезпечити громадян та надати їм швидку і повну інформацію про подальші дії та того, як людям варто реагувати на ту чи іншу ситуацію", - сказав заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

МІП, ДСНС та мобільні оператори спільно візьмуться за модернізацію системи оповіщення населення

Міністерство інформаційної політики України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та оператори телекомунікацій України уклали меморандум про співпрацю щодо модернізації існуючої в державі системи оповіщення населення.

Підписання документа відбулося в Укрінформі.

"Це меморандум між державними органами та мобільними операторами стосовно питань щодо оповіщення населення про стихійні лиха, надзвичайні ситуації та всілякі негаразди. Наша співпраця дозволить убезпечити громадян та надати їм швидку і повну інформацію про подальші дії та те, як людям варто реагувати на ту чи іншу ситуацію", - сказав заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

Як наголосив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, та система, яка існує нині, вже застаріла та обов'язково потребує модернізації. "Нам треба спільно попрацювати заради того, щоб підвищити рівень системи інформування населення про загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, про хід ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та про ті заходи,які вживає держава для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій" - сказав він.

Разом із Мінінформполітики та ДСНС цей меморандум підписали представники операторів зв'язку Київстар, lifecell, Vodafone, а також Укртелеком.

Метою документа є їхня співпраця у питаннях здійснення заходів із реконструкції, технічної модернізації існуючої системи оповіщення, приведення її у відповідність до вимог світових стандартів на державному, регіональному і місцевому рівнях з використанням новітніх інформаційних технологій та змін, що відбулися в суспільстві.

"Наша країна рухається шляхом реформ місцевого самоврядування, створюються об'єднані територіальні громади. На мій погляд, початковим етапом втілення у життя таких локальних систем оповіщення можуть стати якраз наші ОТГ. Думаю, організація цих заходів не буде потребувати значних коштів", - додав голова ДСНС.

Золотухін також відзначив, що "запорукою успіху буде не нормативний підхід, не жорсткий підхід державного примусу, а домовленості людей, які хочуть, щоб країна процвітала”. За його словами, добра воля представників бізнесу, приватних компаній, їх активність у питання національної безпеки і взагалі соціальної відповідальності в країні є дуже важливими. “Думаю, що це дуже хороша практика", - додав Золотухін.

Заступник міністра інформаційної політики також зазначив, що нинішній рівень загроз, які стоять перед державою, спонукають владу та бізнес шукати спільні шляхи реагування та протистояння.

Запуск телевежі в Покровську дасть змогу в 2,5 раза збільшити на окупованому Донбасі кількість глядачів українського ТБ - Золотухін

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін вважає, що запуск телевежі в Покровську Донецької області дозволить принаймні у 2,5 раза збільшити кількість домогосподарств, у яких дивляться українське телебачення та слухають наше радіо.

Про це він сказав на брифінгу в Укрінформі.

"Зараз вирішується питання щодо дофінансування будівництва вежі у місті Покровськ, яка дасть можливість розширити коло споживачів інформації з точки зору технічних прогнозних показників у 2,5 раза. Тобто, умовно через питання, які стосуються рельєфу місцевості - просто більша висота ретранслятора, який мовитиме, має збільшитися покриття та кількість домогосподарств, у яких отримують український теле- та радіосигнал", - сказав Золотухін.

За словами заступника міністра, нині на окупованій території України з питаннями поширення теле- та радіосигналу, чим опікується МІП, є проблеми. "Ми не маємо можливості жодним чином впливати на представників влади держави-окупанта і її так званих партнерів - місцевих квазідержавних утворень. Тому на даний момент усі питання, які стосуються доправлення сигналу будь-якого, або це теле- та радіо-, або оповіщення населення - усе це може відбуватися виключно з території, яка контролюється державою", - додав він.

Золотухін запевнив, що Мінінформполітики веде переговори з державними та приватними структурами щодо посилення сигналу, налагодження системи оповіщення населення, а також щодо покриття території поблизу лінії зіткнення сигналом Інтернет.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-