Українська трудова та освітня еміграція у 2018 році. Чого навчив наших земляків польський досвід?

Українська трудова та освітня еміграція у 2018 році. Чого навчив наших земляків польський досвід?

Укрінформ
24 січня 12.00 - Українська трудова та освітня еміграція у 2018 році. Чого навчив наших земляків польський досвід?

Організатор: “Укрінформ” та ГО "Моя Отчизна".

Учасники: Іван Кокуца — голова ГО "Моя Отчизна"; Михайло Каменюк — відомий письменник і журналіст; Василь Назарук — професор, ректор Легніцької вищої менеджерської школи (Польща).  

Коротко. Сьогодні у Польщі працює майже 1,5 мільйона українців. І тільки половина з них мають офіційний статус. Це не дозволяє отримувати їм правову та соціальну допомогу ані з боку роботодавця, ані з боку держави...

Підсумкові матеріали:

ГО "Моя Отчизна"  надаватиме правову та інформаційну підтримку співвітчизникам за кордоном

Громадська організація "Моя Отчизна" ставить собі за мету озброїти українських трудових мігрантів та студентів правовими знаннями, а також допомагати долати виникаючі труднощі та відчувати себе причетними до єдиної  української родини.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Українська трудова та освітня еміграція у 2018 році. Чого навчив наших земляків польський досвід?" голова ГО "Моя Отчизна" Іван Кокуца, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми вважаємо, що неправильно залишати наших людей за кордоном  сам на сам. Ми хочемо в першу чергу озброїти їх знаннями, надати правову, соціальну та інформаційну підтримку. Саме на це спрямована діяльність громадської організації "Моя Отчизна"", - сказав Кокуца.

Він розповів, що "Моя Отчизна" веде свою діяльність за трьома основними напрямками: інформаційно-консультативна невідкладна допомога, праця та освіта  за світовими стандартами і широка пропагандистська діяльність у сфері видавництв та ЗМІ з показом світового рівня української культури.

Кокуца поінформував, що "Моя Отчизна" разом з Міжрегіональною профспілкою українських працівників у Польщі відкрила у приймальні громадської організації у Варшаві, на вул. Коперніка, 36 постійно діючі курси польської мови для наших співвітчизників, які не володіють нею.

Окрім того, громадська організація разом з власником компанії із працевлаштування українських студентів Володимиром Поліщуком відкрила у Вроцлаві правовий консультативний всеобуч, де вже можна отримати юридичну допомогу.

Кокуца також повідомив, що у планах організації - відкриття до березня центру надання юридичної консультаційної допомоги в Україні. За його словами, інформацію про це буде оприлюднено на сайті організації.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-