Брифінг Директора Державного бюро розслідувань

Брифінг Директора Державного бюро розслідувань

Укрінформ
20 грудня, 14.30 - Презентація стратегічної програми діяльності Державного бюро розслідувань.

Організатор: Державне бюро розслідувань. 

Коротко. Під час заходу йтиметься про пріоритети роботи Державного бюро розслідувань, завдання та послідовність їх реалізації, співпрацю з громадськістю тощо.

Акредитація ЗМІ за номером тел.: +38 068 966 70 09

Підсумкові матеріали:

Перші провадження ДБР відкриє у вересні 2018 року — директор 

Державне бюро розслідувань (ДБР) планує відкрити перші кримінальні провадження у вересні 2018 року.

Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба під час брифінгу в Укрінформі.

“У вересні 2018 року Державне бюро розслідувань відкриє перші кримінальні провадження”, - зазначив він.

Водночас Труба пообіцяв, що буде “докладено максимум зусиль”, аби відкриття перших проваджень ДБР відбулося раніше.

Він наголосив, що для повноцінного старту роботи Бюро потрібно вирішити чимало питань — від отримання приміщення для центрального апарату до формування професійної команди.

За його словами, організаційна структура ДБР уже погоджена Кабінетом міністрів і складається із центрального апарату, що налічуватиме 19 відділів, а також із 7 територіальних управлінь, академії та науково-дослідного інституту.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів підтримав проект розпорядження, яким затвердив структуру Державного бюро розслідувань (ДБР). Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 13 грудня.

Зазначалося, що ДБР складатиметься з Центрального апарату, семи територіальних управлінь, Академії та Науково-дослідного інституту. Гранична чисельність співробітників бюро - 1500 осіб, до складу центрального апарату органу входитимуть 20 управлінь і відділів.

Президент України Петро Порошенко 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Член конкурсної комісії Денис Монастирський 28 листопада повідомив, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба затвердив подання конкурсної комісії про призначення Ольги Варченко і Олександра Буряка своїми заступниками.

Монастирський додав, що Труба вже встиг зареєструвати ДБР у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Місцем реєстрації значиться Секретаріат Кабміну по вул. М. Грушевського,12/2.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

ДБР має розпочати роботу з чистого аркуша - Труба

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба наполягає, що ДБР повинно почати роботу з чистого аркуша і не забирати раніше відкритих проваджень з інших правоохоронних структур.

Про це він заявив під час брифінгу в Укрінформі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми наполягатимемо — Державне бюро розслідувань має розпочати роботу з чистого аркуша і не забирати проваджень, які знаходяться в інших правоохоронних органах. Лише так ми зможемо одразу показати, на що ми здатні, а не закінчувати роботу за інших”, - зазначив Труба.

Крім того, він наголосив на необхідності внесення змін до законодавства щодо діяльності ДБР. Серед таких змін, за його словами, - надання повноваження щодо здійснення оперативно-розшукової діяльності підрозділам Бюро, визначення порядку передачі кримінальних проваджень, які наразі перебувають в інших правоохоронних органах, визначення розміру заробітної плати співробітників оперативних підрозділів тощо.

ДБР приділятиме пильну вагу розслідуванню злочинів нинішніх високопосадовців - директор 

До підслідності Державного бюро розслідувань належать злочині, скоєні високопосадовцями, включно з президентами, а також членами уряду, парламенту, правоохоронних структур і суддями.

Про це розповів директор ДБР Роман Труба на брифінгу в Укрінформі.

“Державне бюро розслідувань покликане запобігати, виявляти, припиняти, розкривати і розслідувати злочини, що скоїли вищі посадові особи, включно з президентом, повноваження якого втратили силу, членами уряду, парламенту, правоохоронцями та суддями, особами, які вчинили військові злочини. Пильну увагу ми приділятимемо розслідуванню злочинів, вчинених саме теперішніми високопосадовцями”, - сказав він.

Водночас Труба зауважив, що наразі є колізія законодавства щодо підслідності кримінальних проваджень Бюро. 

У цьому зв’язку він підкреслив, що буде ініційовано зміни до законодавства, зокрема до ст. 216 Кримінального процесуального кодексу, а саме щодо підслідності суб’єктного складу осіб, стосовно яких можна відкривати кримінальні провадження — депутатів ВР АРК, суддів КСУ, голови та членів Вищої ради правосуддя, голів та заступників місцевих державних адміністрацій, голови, заступників і членів НАЗК тощо.

Крім того, як пріоритетний напрямок, за словами Труби, ДБР виділить розслідування порушення прав людини під час роботи правоохоронних органів.

Директор ДБР запевнив, що маєток під Львовом є сімейним і будувався 10 років

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба підтвердив, що його родина має маєток під Львовом, та запевнив, що будувався будинок протягом десяти років.

Про це він заявив під час брифінгу в Укрінформі.

“Із приводу будинку, який знаходиться за межами міста Львова. Дійсно, більше 12, можливо, 13, можливо, більше років тому батьками була придбана земельна ділянка, і протягом десяти років здійснювалося будівництво будинку. Це на даний час є сімейний будинок”, - сказав Труба і додав, що особисто рідко там буває останнім часом.

Крім того, директор ДБР зазначив, що його батьки проживають в однокімнатній квартирі у Львові, у якій виріс він та сестра.

“З приводу квартири, у якій проживають батьки — це однокімнатна квартира, в якій виріс я та моя сестра і в якій на сьогодні проживають батьки. Ця квартира займає не половину площі, а десь 1/10 (площі — ред.) будинку. Будинок має історичну цінність — у цьому будинку була невелика залізнична станція”, - розповів він.

Відео з брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-