Уроки візуальних комунікацій. У Києві відбудеться безкоштовний інтерактив U-KINO

Уроки візуальних комунікацій. У Києві відбудеться безкоштовний інтерактив U-KINO

Укрінформ
15 грудня 10.00 - "Інтерактив U-KINO від проекту "Жовтий автобус"

Учасники:   Еміне Джапарова - заступник міністра інформаційної політики України; Ярослав  Пілунський - керівник ГО "ГЕРОЇ. ЮЕЙ", ініціатор та керівник проекту "Жовтий автобус"; Анна Капустіна - продюсер проекту "Жовтий автобус".

Організатори: Міністерство інформаційної політики;  ГО "ГЕРОЇ.ЮЕЙ".

"Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні."

Коротко. 16-17 грудня у приміщенні ІА "Укрінформ" (вул. Б.Хмельницького, 8/16) проект "Жовтий автобус" (ГО "ГЕРОЇ.ЮЕЙ") спільно з Міністерством інформаційної політики України проведе безкоштовний інтерактив - U-KINO.

Протягом  двох днів у залах “Укрінформу”  відбудеться 7 майстер-класів з кіновиробництва від 10 майстрів - провідних кінематографістів, журналістів та рекламістів України. Усі учасники ознайомляться з навичками написання сценаріїв, зможуть випробувати себе в ролі акторів, побачити як наноситься професійний грим для зйомок у кінострічці.

На U-KINO усі бажаючі ознайомляться  з операторською майстерністю, а також  побачать техніку, якою знімається кіно, опанують ази написання чесної і цікавої рецензії до фільму.

Довідково. Проект "Жовтий автобус" - всеукраїнська система онлайн-навчання з творчих дисциплін;  мобільні майстер-класи; творчі конкурси для участі у проектах, що реалізуються дітьми спільно з дорослими митцями;  створення навчальних програм розвитку творчих здібностей і допомога дітям у створенні творчого продукту та його просуванні до масової аудиторії;  робота дитячих творчих центрів; організація дитячих виставок, кінопоказів, фестивалів.   

Мета проекту -  творча освіта та створення практичних умов для інтелектуального і творчого розвитку дітей, насамперед  дітей сходу України.

Ініціатор та керівник проекту - відомий український кінооператор Ярослав Пілунський.

Розклад інтерактиву U-KINO:

Субота 16 грудня

10:00-20:00 кінопокази у режимі нон-стоп та фотовиставка "Зупинки Жовтого автобуса".

11:30-12:30 Майстер-клас з журналістики/майстер Олена Чередниченко.

14:00-16:00 Майстер-клас з продюсування /майстер Євгенія Яцута, виконавчий продюсер Radioaktive Film.

17:00-20:00 Майстер-клас з операторської майстерності /майстер Ярослав Пілунський -відомий кінооператор, керівник “Жовтого автобуса”.

Неділя 17 грудня

10:00-20:00 кінопокази у режимі нон-стоп та фотовиставка "Зупинки Жовтого автобуса".

11:00-12:30 Майстер-клас зі сценарної майстерності/майстер Олександр Брагін (сценарист Студії “Квартал 95”).

13:00-15:00 Майстер-клас з гриму/майстер Ганна Гарченко.

15:30-17:30 Майстер-клас з режисури/майстер Ганна Бурячкова, відома українська режисерка.

18:00-20:00 Майстер-клас з PR/Ірина Побєдоносцева, директор з розвитку Студія “Квартал 95”.

Вхід на всі події інтерактиву U-KINO вільний. 

Акредитація для ЗМІ на прес-конференцію та події “U-KINO”  обов'язкова за тел.: (067) 406- 24-54 (Олеся Гончар) або e-mail: le.go.up@gmail.com

Для участі у майстер-класах потрібно заповнити реєстраційну форму 

Підсумкові матеріали:

ГО "ГЕРОЇ. ЮЕЙ" презентувала проведення 16-17 грудня майстер-класів із кіновиробництва для дітей у рамках інтерактиву U-KINO

Громадська організація "ГЕРОЇ. ЮЕЙ" презентувала проведення 16-17 грудня спільно з Міністерством інформаційної політики безкоштовного інтерактиву «U-KINO» в рамках освітньої програми «Жовтий автобус», що передбачає проведення майстер-класів з журналістики, продюсування, операторської, сценарної майстерності, гриму, а також з режисури і PR.

Про мету інтерактиву на прес-конференції в Укрінформі розповів керівник ГО "ГЕРОЇ. ЮЕЙ" Ярослав Пілунський.

 «Завдання нашого інтерактиву зараз, який ми проводимо - це показати напрацьований досвід бачення класів з нашими майстрами, з якими ми у експедиціях проводили роботу. Друге завдання - це зібрати круглий стіл, для того, щоб обговорювати наступний крок», - зазначив він. Ще одним завданням проекту, за словами Пілунського, є організація практичних навчань дітей. «Зараз у нас гостро стоїть питання з тим, щоб перейти на наступний рівень - це починати практичні завдання в студії і починати тісну взаємодію з державними, освітніми організаціями», - зазначив режисер.

Заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова наголосила на прес-конференції, що зараз є актуальними виклики, пов'язані з формуванням інформаційного суспільства в умовах, коли Україна перебуває в стані інформаційної війни, «де використовуються технології із окупації не тільки території, але і окупація свідомості».

«Для того, щоб мати критичне мислення, для того, щоб давати раду певним викликам, які сьогодні є з точки зору впливу на свідомість, важливо бути медіа освідченими, медіа грамотними. Цей проект якраз про це - про вміння творчо підходити, про вміння критично мислити, про вміння творити і відповідати тим технологіям, тим сучасним процесам, які відбуваються не тільки в Україні», - вважає Джапарова.

 Разом із тим інший учасник прес-конференції, представник Фонду сприяння демократії посольства США, що надає підтримку проведенню проекту,  помічник аташе з питань культури Фонду Сергій Решетов зазначив, що проект допомагає навчатися і отримати неформальну, громадянську освіту і посилити громадянську позицію, патріотичні навички дітям і підліткам у зоні конфлікту.

 «Він надає можливість отримати перші навички професійної діяльності операторів, журналістів, блогерів, громадських активістів. Я сподіваюсь, що він надасть творчий і інтелектуальний поштовх», - сказав Решетов.

Протягом двох днів у залах “Укрінформу”  відбудеться 7 майстер-класів з кіновиробництва від 10 майстрів - провідних кінематографістів, журналістів та рекламістів України. Усі учасники ознайомляться з навичками написання сценаріїв, зможуть випробувати себе в ролі акторів, побачити, як наноситься професійний грим для зйомок у кінострічці.

На U-KINO усі бажаючі ознайомляться з операторською майстерністю, а також побачать техніку, якою знімається кіно, опанують ази написання чесної і цікавої рецензії до фільму.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-