Розширення допомоги Німеччини і початок  проекту ЮНІСЕФ із забезпечення водою громад на сході України

Розширення допомоги Німеччини і початок проекту ЮНІСЕФ із забезпечення водою громад на сході України

Укрінформ
12  грудня, 11.00 - Щодо розширення гуманітарної допомоги Уряду Німеччини та початок проекту ЮНІСЕФ "Забезпечення водопостачання для громад, які проживають на лінії розмежування у Донецькій та Луганській області". 

Організатор: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Посольство Німеччини в Україні.

Учасники: Вольфганг Біндсейл - заступник Голови Місії, Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні; Лутц Хорн-Хааке - директор Німецького банку розвитку KfW в Україні; Джованна Барберіс - Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Акредитація для ЗМІ обов’язкова за тел.: 050-388 -29-51 (Ніна Сорокопуд) або e-mail: nsorokopud@unicef.org

Підсумкові матеріали:

Німеччина надала ЮНІСЕФ 14,3 млн євро на поліпшення  доступу до води на  Донбасі 

Уряд Німеччини надав Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) додатково 14,3 млн євро для поліпшення постійного доступу до води для громад, які проживають уздовж лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях.

Про це заявив заступник голови місії Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфганг Біндсейл під час прес-конференції в Укрінформі.

“Сьогодні ми презентуємо додатковий проект спільно з ЮНІСЕФ, який має фінансування у розмірі 14,3 млн євро. Він стосується водної  інфраструктури на Донбасі та має гарантувати доступ до води  для 2,5 млн осіб на Сході України протягом 2018-2019 років. Новий проект включатиме невідкладні і довгострокові переваги для всіх”, - сказав він.

Дипломат зазначив, що Німеччина є одним з найбільших донорів у плані надання гуманітарної допомоги постраждалому населенню  на Сході Україні. Через Німецький банк розвитку KfW фінансуються проекти на підтримку внутрішньо переміщених осіб, гуманітарного розмінування, розвитку інфраструктури (передусім  тієї, що  постраждала від конфлікту - заміна вікон, ремонт дахів, теплоізоляція), надання меблів та обладнання для шкіл і дитсадків, оснащення лікарень  тощо.

Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс наголосила, що проект з поліпшення постійного доступу до води сприятиме, зокрема, підвищенню стійкості громад за рахунок відновлення інфраструктури водопостачання, що є життєво важливим для добробуту дітей.

Дворічний проект ЮНІСЕФ має фінансування Німецького міністерства економічної співпраці та розвитку через Німецький банк розвитку KfW.  Проект спрямований на надання підтримки первинним та вторинним водопостачальникам у 15 районах Донецької  та Луганської областей та найбільш вразливим сім’ям  у підтриманні гігієни. Зокрема, передбачаються заходи з покращення водопостачання  шляхом  надання нових труб та обладнання  для насосних станцій. 

Лише на підтримку діяльності ЮНІСЕФ на  Сході України Німеччина протягом останніх трьох років виділила близько 30 млн євро. За рахунок цієї підтримки у 2016-2017 роках ЮНІСЕФ допоміг створити 7500 місць у дитячих садочках на Сході України. Окрім цього,  допомога дозволила ЮНІСЕФ створити 23 центри раннього втручання та підготувати 1300 фахівців з надання адресних послуг дітям з інвалідністю та зі спеціальними потребами. Також близько 10 тисяч дітей взяли участь у трьох великих спортивних турнірах, організованих ЮНІСЕФ, ще 300 школам було надано спортивне обладнання. Крім того, 65 тисяч дітей та їх опікунів отримали послуги та інформацію через центри захисту, а ще 20 тисяч підлітків та молодих людей відвідали заходи, організовані мережею 15 молодіжних центрів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-