З тими, кого любить. Про ювілейний творчий вечір Ади Роговцевої

З тими, кого любить. Про ювілейний творчий вечір Ади Роговцевої

Укрінформ
29 листопада, 12.00 - Прес-конференція з нагоди ювілейного творчого вечора Героя України, народної артистки Ади Роговцевої "З тими, кого люблю". 

Організатор: Міністерство культури України.

Учасники: Ада Роговцева - Герой України, народна артистка України; Катерина Степанкова - актриса, режисер, заслужений діяч мистецтв України; керівництво Міністерства культури України; Євген Нищук - міністр культури України.  

Коротко. Ідея творчого вечора  «З тими, кого люблю» проста - монологи, уривки з живих вистав, в яких актриса виходить на сцену сьогодні; фото та відеоматеріали з архівів українського телебачення, кіно, театрів; поезії Лесі Українки, Ліни Костенко та вірші самої Ади Миколаївни. Усе те, що складає виразний творчий та людський портрет Ади Роговцевої.

Вечір відбуватиметься як благодійна акція. На захід запрошені воїни, які перебувають на ротації, поранені, що проходять реабілітацію у шпиталях. А також студенти Української академії лідерства,  театральних вишів, колеги по акторському цеху, актори і режисери, ветерани. 

Акредитація для ЗМІ обов`язкова за тел.:(067) 238-81-85 або e-mail: ostelm7@gmail.com (Ольга Стельмашевська); (067) 448-05-35, ygulevich@gmail.com (Юрій Гулевич).

Підсумкові матеріали:

Ювілейний вечір живої легенди української сцени Ади Роговцевої відбудеться 1 грудня у Києві - Нищук

Творчий вечір "З тими, кого люблю. Творчість задля Батьківщини" з нагоди 80-річчя Ади Роговцевої - Героя України, народної артистки України - відбудеться 1 грудня в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. 

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук на прес-конференції в Укрінформі. 

"Влітку цього року у Києві була вистава, яку презентували в рамках ювілею Ади Миколаївни. Але цього було замало, треба було зробити ще якийсь вечір, можливо, на іншому театральному майданчику. І таким театральним майданчиком 1 грудня стане Національний театр Івана Франка. Я радий, що знайшовся той час в театрі Франка і знайшлися ті кошти невеликі в Міністерстві культури, які дають змогу зробити цей вечір, присвячений прекрасній живій легенді Аді Роговцевій",  - сказав Євген Нищук. 

Водночас він підкреслив, що актриса від початку війни на Донбасі постійно проводить творчі зустрічі в АТО, у шпиталях. 

"Ада Роговцева об'їздить в цей складний для України час саме ті місця, де багато втрат, де йде війна, і зцілює душі, лікує їх. Це - найвизначніша і найвеличніша місія... Ми справді горді з того, що маємо Аду Роговцеву. Ми горді з того, що країна має таку актрису, таку людину", - зазначив міністр. 

Нищук повідомив при цьому, що квитків на захід уже немає, і припустив, що можливе його повторення.

Ада Роговцева на ювілейному вечорі в Києві зіграє всі свої нинішні ролі - режисер 

Під час ювілейного вечора народної артистки України Ади Роговцевої "З тими, кого люблю. Творчість задля Батьківщини", що відбудеться 1 грудня у Києві, глядач матиме змогу побачити уривки з усіх її нинішніх вистав. 

Про це розповіла донька Ади Миколаївни - актриса і режисер Катерина Степанкова на прес-конференції в Укрінформі.  

"Ювілейна подія - це творчий звіт. Цього вечора, 1 грудня, ми маємо змогу в Києві завдяки Міністерству культури і театру Франка зібрати всіх партнерів Ади Миколаївни і дати уривки з усіх її вистав, які зараз бачить глядач в Україні і в Києві. І зробити це не в форматі, в якому ми виїжджаємо в АТО - з якимись випадковими костюмами, в напівстудентських умовах - а красиво, зі світлом, з проектором, у справжніх костюмах", - сказала Катерина Степанкова. 

Вона нагадала, що формат "З тими, кого люблю" народився в серпні 2014 року під час поїздок в Краматорськ, Слов'янськ, Сєверодонецьк, які передували подіям в Іловайську. 

"З тими, кого люблю"- це, звичайно, з глядачем, з тими авторами, яких ми презентуємо, і тими, з ким Ада Миколаївна працює. І кожного разу це різні команди. Зараз у Дніпрі, звідки ми повернулися і де виступали для волонтерів, сімей загиблих і шпиталю, разом з нами були Лариса Руснак та Світлана Орліченко. Іноді нас троє, і третій це Ахтем Сеїтаблаєв", - зазначила Степанкова. 

Режисер вечора уточнила, що глядач побачить 1 грудня уривки з вистав "Рожевий міст", "Будьте, як вдома", "Вася має подзвонити", "Соломон у спідниці", "Священні чудовиська", а також "Варшавська мелодія", яку Ада Роговцева грала аж 680 разів.

"Останніми роками Ада Миколаївна грає не ролі, а долі. Я знаходжу той матеріал, щоб їй було про що говорити, бо як нема сповідальності в роботі, їй це не цікаво і вона відмовляється від цих робіт", - підкреслила вона.  

Ада Роговцева розповіла про ставлення до російської мови і наступну прем'єру 

Народна артистка України Ада Роговцева вважає, що у ставленні до мови треба бути мудрими і терплячими.

На цьому вона наголосила під час прес-конференції в Укрінформі з нагоди свого ювілейного вечора "З тими, кого люблю. Творчість задля Батьківщини", що відбудеться 1 грудня у Києві.  

"Так склалася моя доля, що я працювала в російській драмі (в Київському театрі російської драми імені Лесі Українки, звідки змушена була піти - ред.). І в житті моєму не було жодних нарікань, якою мовою я граю, якою мовою я звертаюсь до людей... Складні наші стосунки. Треба бути мудрими, терплячими один до одного і розумними", - зазначила Ада Роговцева.  

Вона додала, що в Театрі російської драми працювала 35 років, а також дуже багато працювала в Москві, куди її запрошували впродовж 60 років.

"Мене запрошували майже щомісяця, я десь щось грала. Я об'їздила Росію вздовж і впоперек. Але я не відірвана від цієї землі, - працювала тут на радіо, на телебаченні, в театральному інституті рідною мовою,  дітей своїх вивчила в українських школах. І люди це все знають, коли ти живеш в одному місці. І 1 грудня будуть уривки з вистав російською мовою. А наступна прем'єра у нас буде в Театрі драми і комедії на Лівому березі українською мовою. Це вистава "Умовно звільнені", - сказала актриса.  

 Водночас Роговцева зазначила, що, втративши рідну сцену, вона отримала всі сцени України.

"Куди б ми не приїхали, нас запрошують ще раз. І таким чином немає в Україні театру, немає такої сцени, де б я не була за ці останні роки двічі-тричі, а Дніпро взагалі стало стаціонарним моїм містом і зали повні... Це велика загадка - чому так відбувається, але я щаслива, що це відбувається зі мною", - підкреслила вона. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-