ІІ Міжнародний Форум «Innovation Market». Парад кращих інновацій в економіці України

ІІ Міжнародний Форум «Innovation Market». Парад кращих інновацій в економіці України

Укрінформ
15 листопада, 11.00 - ІІ Міжнародний Форум «Innovation Market» - технології майбутнього сьогодні. 

Організатор: ТОВ "Міжнародний виставковий центр".

Учасники: Іван Ткаченко - заступник генерального директора Міжнародного виставкового центру, керівник проекту; Михайло Титарчук - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; Максим Стріха - заступник міністра освіти і науки України; Чжан Мінь - радник Посла Китайської Народної Республіки  в Україні; Ольга Афанасьєва - виконавчий директор Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA); Олександр Кубраков - виконавчий директор Асоціації "Інформаційні технології України"; Роман Кравченко - засновник в IoT Hub (акселератор інтернет-речей); Сергій Марков - керівник прес-служби Міжнародного виставкового центру.

До участі в роботі Форуму запрошено керівників Уряду України, провідних міністерств і профільних комітетів Верховної Ради України.

Коротко. 21-24 листопада 2017 р. у Києві вже вдруге відбудеться зустріч інноваторів, вітчизняних та іноземних інвесторів і бізнесменів, представників влади для об'єднання зусиль з розвитку інноваційного ринку України. 

Форум проходить під патронатом Кабінету Міністрів України та за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства освіти і науки, Національної академії наук України, CSTEC - Китайського центру обміну науковою та технологічною інформацією. Генеральний розпорядник заходів - ТОВ “Міжнародний виставковий центр”.

У рамках Форуму відбудуться:

- виставка вітчизняних інноваційних технологій і презентація startup-проектів, а також Китайсько-Українська наукова виставка технологій та інновацій - вперше в Україні під егідою CSTEC на площі 2,2 тис. кв. м свої напрацювання представлять понад 80 провідних наукових установ та виробничих компаній Китаю.

- Конференція з нагальних питань розвитку, шляхів фінансування і впровадження інновацій  в різних  сферах діяльності.

- Конкурс "Батл ВНЗ" - змагання команд університетів у вирішенні конкретних  завдань, завчасно поставлених представниками топових інноваційних підприємств та місцевих органів влади.

- День соціальних інновацій, а також інші заходи.

Довідково:

Мета Форуму - представлення кращих інновацій у всіх сферах економіки України, пошук інвестицій для їх упровадження. На відміну від інших заходів Форум не має вузької тематичної спрямованості і відзначається як масштабом представлення інновацій (загальна площа заходу понад 10 тис. кв. м), так і чисельністю цільової аудиторії, яка, за попередніми заявками, сягатиме до 5 тис. відвідувачів - споживачів інновацій та новітніх технологій. 

Учасники Форуму - представники університетів, наукових установ і підприємств, винахідники, автори startup-проектів та інноваційних технологій - та відвідувачі в конструктивній атмосфері шукатимуть шляхи інтенсифікації інноваційної та інвестиційної діяльності в таких сферах, як енергетика, промисловість, фінанси та інтелектуальна власність, агропромисловий комплекс, екологія, соціальний розвиток. Саме за цими напрямами сформовано тематичні секції Форуму, що  знайшло змістовне відображення у його складових - Конференції, Виставковій зоні та на Startup Алеї. 

 На сьогодні вже зареєстровано понад 100 учасників експозицій, завершується формування пулу спікерів й експертів, серед яких такі відомі імена, як Чарльз Уайтхед (США) -  професор бізнес-права й директор програми “Право, технологія і підприємництво” Корнельського університету, Грег Олсен (США) — вчений та підприємець, третій космічний турист у світі, Тал Катран (Ізраїль) — розробник Стартап екосистем, Олесь Тимофеєв (Україна) — засновник проекту GeniusMarketing й інші визнані у своїх сферах експерти.

Акредитація для ЗМІ обов’язкова за тел.: +38 044 201-11-44, 206-87-17, 201-11-74 або e-mail: pres@iec-expo.com.ua; ifim@innovationmarket.com.ua

Контактна інформація: www.innovationmarket.com.uahttp://battlevnz.innovationmarket.com.ua  

Підсумкові матеріали:

За останній рік у сферу стартапів інвестували майже 88 мільйонів доларів - Титарчук

За останні 5 років у сферу стартапів в Україні було інвестовано 4 мільйони доларів, а цього року - 88 мільйонів доларів. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив  заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день, можу сказати, що за останні 5 років було інвестовано близько 400 мільйонів доларів у сферу стартапів, а за останній рік - це 88 мільйонів. Тобто, динаміка є», - сказав Титарчук.

За його словами, за останній час в Україні було близько 2-х тисяч різноманітних стартапів, але ж не усі вони успішні. Зазвичай із 5-ти лише один може принести успіх, тому що є певні ризики. 

Заступник міністра переконаний, що такі показники є яскравим свідченням того, що українці є талановитою інноваційною нацією, з інженерним інтелектом. Водночас він визнав, що у цій сфері є свої проблеми.

«Не все є ідеально, але той не помиляється, хто не працює. Тому в уряді є чітке бачення того, що у нас має бути правильна екосистема. І для того, щоб усе було добре, все починається зі школи, університетів, щоб були інновації та винаходи, але вони мають бути не просто для того, щоб їх зробити, а такими, яких вимагає бізнес», - сказав Титарчук.

Він нагадав про те, що нещодавно офіційно була створена Рада інновацій, яку очолив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, куди увійшли не тільки представники державних органів влади, а й представники міжнародних організацій, українські найкращі представники сфери інновацій та народні депутати.

«Для того, щоб був позитивний результат у нашій державі, має бути командна робота», - додав заступник міністра. 

Він також наголосив, що прагнення України інноваційно розвиватися підтримують у світі. Зокрема, вчора відбувся візит представника Світового банку, який про це говорив.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-