Прес-брифінг щодо ухвалення  у ВР України проекту закону №1581-д

Прес-брифінг щодо ухвалення у ВР України проекту закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги"

Укрінформ
9 листопада, 12.30 - Прес-брифінг, присвячений ухваленню сьогодні у ВР проекту закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги".

Організатор: Проект IFC Енергоефективність у житловому секторі України, Група Світового банку.

Учасники: Софія Лінн - керівник  Проекту IFC Енергоефективність у житловому секторі України; Зоя Гопцій - юридичний радник Проекту; Наталія Олійник - керівник Всеукраїнської асоціації голів ОСББ.

Підсумкові матеріали:

Новий закон про ЖКП дасть поштовх для розвитку управляючих компаній - експерт

Прийнятий закон про житлово-комунальні послуги створив механізми, які є передумовою для розвитку приватних компаній-управителів, що надають послуги будинкам.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала президент Всеукраїнської асоціації голів ОСББ Наталя Олійник.

"Сам інститут управителів - управляючих компаній - залишається на тому рівні, яким він і був. Приватних компаній усього 10%, їх мало, адже не було можливостей: не виписана відповідальність, взаємовідносини зі споживачами", - сказала Олійник.

За її словами, такі обставини дуже гальмували розвиток компаній-управителів.

"Тепер ми можемо обрати постачальника та обрати умови, які нас влаштують", - прокоментувала Олійник.

Вона наголосила, що прийнятий закон про ЖКП дає раніше відсутні механізми для врегулювання взаємодії між постачальником та компанією. 

Новий закон про ЖКП дасть можливість власнику самостійно регулювати відносини із постачальником послуг - експерт

Ухвалений у четвер закон про житлово-комунальні послуги (ЖКП) надає можливість власнику квартири самостійно регулювати відносини із постачальником послуг.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала керівник проекту "Енергоефективність у житловому секторі" Софія Лінн, повідомляє кореспондент агентства.

"Закон про житлово-комунальні послуги - це закон, який регулює основні договірні відносини між усіма учасниками ринку. Контрактні взаємовідносини і є ринковими", - сказала Лінн.

За її словами, тепер у власника буде право вибору, яким чином регулювати взаємовідносини із постачальником: безпосередньо, колективно або через ОСББ.

"Наступне нововведення - це те, що у нас тепер є послуга з управління житловим будинком. Ця послуга буде з вільним договірним ціноутворенням", - зазначила Лінн.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект "Про житлово-комунальні послуги", що є частиною реформи галузі. Відповідний законопроект у цілому підтримали 262 депутати за мінімально необхідних 226.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-