Україну відзначено на міжнародному рівні за розробку законодавства про бенефіціарну власність

Україну відзначено на міжнародному рівні за розробку законодавства про бенефіціарну власність

Укрінформ
27 жовтня, 13.00 - Щодо отримання Україною міжнародної відзнаки за досягнення у відкритті кінцевих бенефіціарних власників компаній.

Організатор: Міністерство юстиції України.

Учасники: Олена Сукманова - заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації; Ярослав Юрчишин - виконавчий директор  "Transparency International Ukraine".  

Коротко. На Міжнародній конференції з питань транспарентності бенефіціарної власності, яка 23-24 жовтня проходила у Джакарті (Республіка Індонезія), Україну відзначили за значний прогрес у відкритті кінцевих бенефіціарних власників компаній і розробки законодавства у цій сфері. Під час прес-конференції учасники повідомлять про роботу, яку Україна  виконує у впровадженні принципу транспарентності бенефіціарної власності, як працює реєстр даних про бенефіціарних власників, про здобутки та виклики України у цій сфері. Важливо зауважити, що наразі лише дві країни розкрили дані про бенефіціарну власність - Україна та Велика Британія.  

Підсумкові матеріали:

Україна розробить процедуру верифікації кінцевих бенефіціарів власників компаній - Мін'юст

Україна буде створювати механізми верифікації кінцевих бенефіціарів власників компаній для того, щоб перевірити, чи дійсно людина, вказана у реєстрі як кінцевий бенефіціар, є власником компанії чи тільки номінальною особою.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

“Раніше наша країна отримала почесну міжнародну відзнаку від організаторів конференції ініціативи EITI за дуже великий прогрес у впровадженні процедури відкриття кінцевих бенефіціарів (власників компаній — ред.). Але ми ще не виконали остаточно зобов'язань, які беремо на себе в подальшому. Ми будемо створювати  механізми верифікації бенефіціарів, щоб перевірити, чи є кінцевий бенефіціар, який зазначений в реєстрі, дійсно бенефіціарним власником або тільки номінальною особою”, - сказала вона.

Сукманова наголосила, що у цьому питанні “ми очікуємо на міжнародну допомогу, бо такого механізму станом на сьогодні фактично не існує”.

За її словами, наразі тільки дві країни — України та Велика Британія - розкрили дані про бенефіціарну власність.

Як повідомляв Укрінформ, під час міжнародної конференції з питань транспарентності бенефіціарної власності, яка 23-24 жовтня проходила у Джакарті (Республіка Індонезія), Україна отримала міжнародну відзнаку від організаторів конференції ініціативи EITI (Ініціатива прозорості видобувних галузей) за значний прогрес і досягнення у відкритті кінцевих бенефіціарних власників компаній.

EITI  (The Extractive Industries Tranparency Initiative — Ініціатива прозорості видобувних галузей) — це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт, який впроваджується у 52 країнах світу та включає такі країни, як США, Норвегія, Великобританія, Німеччина тощо. Він передбачає забезпечення прозорості в управлінні природними ресурсами країни і відкриття державних доходів від видобувного сектора, у першу чергу для компаній нафтогазового, а також вугільного та залізорудного секторів. Імплементація цього стандарту є частиною Антикорупційної стратегії уряду на 205-2017 роки, включена до плану дій Партнерства “Відкритий уряд” на 2016-2018 року, а також є одним з міжнародних зобов'язань України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-