Факти й наслідки кліматичних змін. Як запобігати і адаптуватися?

Факти й наслідки кліматичних змін. Як запобігати і адаптуватися?

Укрінформ
17 жовтня, 12.00 - Зміна клімату: факти, наслідки та необхідні дії із запобігання та адаптації.

Учасники: Остап Семерак - міністр екології та природних ресурсів України; Світлана Гринчук - директор Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Мінприроди; Джонатан Лінн -  керівник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ Міжурядової групи експертів зі змін клімату (МГЕЗК);  Володимир Осадчий -  директор Українського гідрометеорологічного інституту, національний координатор МГЕЗК; Світлана Краковська - старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту, представник України до МГЕЗК.

Довідково. МГЗЕК є міжнародним органом системи ООН, який має на меті наукову підтримку діяльності, пов’язану з боротьбою зі зміною клімату. Звіти, що розробляє МГЗЕК, формують основу для переговорів на кліматичних конференціях ООН в межах Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату, Кіотського протоколу та Паризької угоди щодо зміни клімату.

Джонатан Лінн - керівник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ МГЕЗК, член Королівського географічного товариства (Велика Британія), протягом 32 років працював іноземним кореспондентом і редактором інформаційного агентства «Reuters», звітуючи з понад 30 країн світу.

Підсумкові матеріали:

Україна може увійти до першої десятки країн, які схвалили Стратегію низьковуглецевого розвитку — Семерак

Україна вже завершує роботу над розробкою Стратегії низьковуглецевого розвитку у рамках виконання міжнародних зобов’язань щодо боротьби зі змінами клімату й незабаром передасть документ до Організації Об’єднаних Націй.

Про це розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на прес-конференції в Укрінформі.

“У 2017 році ми дуже активно працювали над Стратегією низьковуглецевого розвитку, першу редакцію Стратегії було презентовано кілька тижнів тому в Києві. Сьогодні ми завершуємо роботу над цим проектом і передамо його до Секретаріату ООН”, - сказав Семерак.

За його словами, подавши найближчим часом до ООН цю Стратегію, Україна може стати однією з 10 країн, які станом перші презентували відповідний документ.

Семерак пояснив, що Стратегію було розроблено на виконання міжнародних зобов’язань, які Українська держави взяла на себе після ратифікації Паризької кліматичної угоди у 2016 році. Він також нагадав, що Україна однією з перших завершила процеси ратифікації цієї угоди.

“Це лідерство, яке ми продемонстрували (під час ратифікації угоди — ред.), говорить про те, що Україна може демонструвати ще більш амбітні плани щодо внеску в глобальний рух боротьби зі зміною клімату”, - підкреслив урядовець.

Крім того, міністр зауважив, що наприкінці минулого року уряд схвалив Концепцію реалізації державної кліматичної політики до 2030 року й наразі потрібно формувати секторальні дрокументи щодо боротьби й адаптації до умов зміни клімату.

У свою чергу, керівник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ Міжурядової групи експертів зі змін клімату (IPCC) Джонатан Лінн підкреслив, що його організація розпочинає підготовку шостого оцінювального звіту щодо змін клімату, та закликав українців долучитися до роботи над документом.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-