Як змінити наратив «зрада» на «перемога» за  допомогою сучасного українського кіно?

Як змінити наратив «зрада» на «перемога» за допомогою сучасного українського кіно?

Укрінформ
12  жовтня, 12.00 - Комунікаційні можливості сучасного українського кіно для зміни наративу «зрада» на «перемога».

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Артем Колюбаєв - продюсер фільму «Крути - 1918», серіалу «Гвардія - 2»; Олексій Шапарєв - режисер фільму «Крути - 1918», серіалу «Гвардія», «Гвардія - 2»; Олексій Тритенко - актор фільму «Крути - 1918», серіалу «Гвардія - 2»; Вадим Голуб - полковник, начальник прес-служби - прес-секретар командувача Національної гвардії України; Софія Богатова - піар-директор, продюсерський центр «ІнсайтМедіа»; Тарас Босак - продюсер фільму «Сіль from Bonneville».

Підсумкові матеріали:

У Нацгвардії вважають, що патріотичне кіно важливе для військових і майбутнього України

Патріотичне кіно про героїв, які захищають Україну, важливе для військових і майбутнього нашої країни.

Про це сказав прес-секретар командувача Нацгвардії полковник Вадим Голуб під час круглого столу в Укрінформі на тему "Комунікаційні можливості сучасного українського кіно для зміни наративу "зрада" на "перемога".

"Для нас, військових, дуже важливо, щоб  було патріотичне кіно, адже серіал "Гвардія" - фільм знятий про війну під час війни. Такі фільми зараз потрібні, і це  - довгострокова інвестиція у майбутнє України, адже ми всі знаємо, що новина може жити день-три, а фільми такого класу, які показують правду про героїв, будуть жити не один десяток років і на таких фільмах буде виховуватися майбутнє України", - сказав він.

Голуб додав, що в Україні є можливість показати за допомогою кінематографу правду про героїв, які захищають країну.

"І ця правда буде караючим мечем у боротьбі з російською пропагандою. Це важливо для нас, для молодого покоління і майбутнього України", - зауважив Голуб.

Режисер фільму "Крути - 1918" заявляє, що імена студентів-героїв у кіно спеціально змінено

Режисер фільму «Крути - 1918» Олексій Шапарєв повідомив, що у кіно спеціально змінили імена студентів, щоб глядач сфокусувався на долі людей.

Про це він сказав під час круглого столу в Укрінформі на тему "Комунікаційні можливості сучасного українського кіно для зміни наративу "зрада" на "перемога".

"Коли ми почали роботу, я звертався до  багатьох істориків, дослідників - більше 20-ти людей, і кожен розказав свою історію. Тобто сто років пройшло, а кожний вже трактує свою історію. Виходить так, що історія трактується - так як комусь зручно. В картині, яку ми зараз робимо, постараємося показати не агітаційний фільм, а ми знімаємо долі людей. Ми спеціально змінили всі імена, прізвища. З реальних людей - тільки Михайло Грушевський, Семен Петлюра, Оверка Гончаренко, Муравйов, Антон Овсієнко", - сказав він.

Режисер додав, що імена студентів спеціально змінили для того, щоб сучасний глядач дивився "долю кожного героя".

"Я взявся за цей проект, тому що те, що було 100 років назад, і те, що зараз відбувається - дзеркальне відображення, тільки в інших костюмах. Поведінка влади, людей, молодого покоління, їх активність і громадянська позиція (часів Крут - ред.)  дуже сильно схожі на сьогоднішні події, в яких ми з вами беремо участь, починаючи з кінця 2013-го року", - сказав він.

Шапарєв припустив, що роботу над фільмом можуть завершити до осені 2018 року.

У свою чергу заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко зауважила, що тема українських національних подій, героїв, історії у суспільстві "дуже обережно комунікується".

"Після Революції Гідності в Україні, на мій погляд, на жаль, не відбулася революція цінностей", - сказала вона, додавши, що робота працівників кінематографу, українське кіно - перший крок до до зміни наративів "зрада" на "перемога", "зрада" на "успіх".

Гузенко підкреслила, що згідно із дослідженням, половина киян не знають, хто такі герої Крут.

ІнсайтМедіа: в Україні мало кінотеатрів і відсутній прокат другого місяця

 В Україні станом на сьогодні мало кінотеатрів і тому немає прокатів другого місяця.

Про це сказала піар-директор продюсерського центру «ІнсайтМедіа» Софія Богатова під час круглого столу в Укрінформі на тему "Комунікаційні можливості сучасного українського кіно для зміни наративу "зрада" на "перемога".

"На жаль, прокат українських фільмів в Україні - важка річ, оскільки немає хорошого "промоушина", глядача важко привести і є специфіка внутрішнього прокату. Всі, кому треба було, подивились (фільм "Червоний" - ред.)  у перший-другий тиждень прокату. У нас дуже-дуже мало залів в Україні, тому у нас немає прокату другого місяця", - сказала вона.

Богатова додала, що у країнах Європи кінотеатрів більше у три-чотири рази і там є прокат другого місяця, а не лише двох тижнів.

Водночас заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко зауважила, що у приміщенні столичного кінотеатру "Братислава", швидше за все, створять культурний центр, а не офісний.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-