Чарівні силачі. Тріумф українських спортсменок на чемпіонаті світу зі  стронг-спорту

Чарівні силачі. Тріумф українських спортсменок на чемпіонаті світу зі стронг-спорту

Укрінформ
6 жовтня, 12.00 - Тріумфальний виступ української жіночої команди зі стронг-спорту у Лас-Вегасі та Барселоні».

Учасники:  Ярослав Войтович - заступник міністра молоді та спорту України;  Володимир Бульба - радник міністра молоді та спорту України, співзасновник НГК “Спільна Перемога”; Ольга Лящук -  чемпіонка світу зі стронг-спорту; Лідія Гунько - бронзовий призер чемпіонату світу зі стронг-спорту.

Модератор: Олександр Соколинський - спортивний директор команди «Спільна Перемога». 

Коротко. Захід відбудеться в рамках Національної громадської кампанії “Спільна Перемога”, метою якої  є підтримка українського спорту, важливих культурних та соціальних проектів  і налагодження прозорої, ефективної та якісної взаємодії: громадянського сектору, соціально відповідального бізнесу, державних органів влади та ЗМІ. 

Україна завжди посідала провідні позиції у світовому спорті. Увесь світ знає братів Кличків, Василя Ломаченка, Василя Вірастюка. Відтепер перелік найвідоміших українських спортсменів-зірок світового професійного спорту поповнився іменами Ольги Лящук і Лідії Гунько, які цього року здобули тріумфальну перемогу на світових турнірах у Лас-Вегасі та Барселоні.     

До участі у Чемпіонаті світу серед жінок-професіоналів "Strongest Woman in the World-2017 - Olympia" було запрошено лише тих жінок-богатирів, котрі в попередніх відбіркових турнірах здобули спеціальні профкарти. Зокрема, лише чотири представниці Старого світу отримали можливість змагатися в когорті найсильніших. 

Довідково. Проект «Найсильніші  жінки України» був заснований РМА «Спільна Перемога» за сприяння заслуженого тренера України Михайла Гераскевича.                                                       Ольга Лящук - володарка титулу найсильніша жінка планети 2014 (Фінляндія); бронзовий призер "Арнольд Спорт Фестиваль 2016" у США; чемпіонка світу зі станової тяги в Лондоні, 2016; бронзовий призер зі стронг-спорту в Донкастері (Велика Британія, 2016), четвертий світовий рейтинг та карта професійного спортсмена на "Арнольд Спорт Фестиваль 2017" у США (Коламбус); титул найсильніша жінка Планети та Золота нагорода The Strongest woman in the world-2017, Лас Вегас (США) та золота нагорода Арнольд Спорт Фестиваль-2017 в Барселоні (Іспанія).  

Лідія Гунько - срібна призерка в боротьбі за титул найсильніша жінка планети 2014 (Фінляндія); срібна призерка чемпіонату  Європи 2014 у Словаччині; срібна призерка з трак-пулу 2015 в Німеччині; срібний призер зі стронг-спорту в Донкастері (Велика Британія, 2016); другий світовий рейтинг та карта професійного спортсмена на "Арнольд Спорт Фестиваль 2017" у США (Коламбус); бронзовий призер змагань The Strongest woman in the world-2017 у Лас-Вегасі (США). 

Підсумкові матеріали:

Українки тріумфували на світових турнірах зі стронг-спорту у Лас-Вегасі та Барселоні

Донеччанка Ольга Лящук і Лідія Гунько з Івано-Франківська тріумфально виступили на світових турнірах зі стронг-спорту (богатирське багатоборство) у Лас-Вегасі та Барселоні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив спортивний директор команди "Спільна Перемога" Олександр Соколинський, передає кореспондент агентства.

"До участі у чемпіонаті світу серед жінок-професіоналів Strongest Woman in the World-2017 - Olympia, який проходив у Лас-Вегасі (США), було запрошено лише тих жінок-богатирів, які у попередніх відбіркових турнірах здобули спеціальні профкарти. Від Європи можливість змагатися в когорті найсильніших отримали лише чотири спортсменки Старого світу, дві з яких представляли Україну - Ольга Лящук та Лідія Гунько. Ольга сенсаційно для американок впевнено перемогла, а Лідія лише на півочка відстала від другого місця. Зауважу, що наш бронзовий призер виступала із серйозною травмою ноги", - розповів Соколинський.

За його словами, американки прагнули відігратися і вирушили в Іспанію до Барселони, де проходив "Арнольд Спорт Фестиваль-2017", який свого часу започаткував сам Арнольд Шварценеггер. Але і цього разу нікому не вдалося перевершити Ольгу Лящук - чисте перше місце.

Заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович у свою чергу відзначив роль спортивного менеджменту в успішному просуванні українських атлетів на світових аренах і не виключив можливість проведення міжнародних турнірів зі стронг-спорту в Україні.

"Успішні виступи наших красунь-богатирів на престижних світових змаганнях зміцнюють авторитет України за кордоном, її імідж потужної спортивної держави. Можливо, вже наступного року Київ отримає право провести "Арнольд Спорт Фестиваль Європа" з вірогідним візитом до України Арнольда Шварценеггера", - підкреслив Войтович.

А володарка титулу найсильнішої жінки планети Ольга Лящук зі свого боку зауважила, що зійти на світовий подіум їй допомогла "вся наша дружна команда". Це, звичайно, і подруги по збірній, тренери, спонсори, менеджери зі "Спільної Перемоги" і Міністерство молоді та спорту.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

                            

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-