Безпека праці на автотранспорті. Причини і наслідки нещасних випадків на виробництві через ДТП

Безпека праці на автотранспорті. Причини і наслідки нещасних випадків на виробництві через ДТП

Укрінформ
18 вересня, 13.00 - Про організацію роботи з охорони праці на автомобільному транспорті та причини і наслідки нещасних випадків на виробництві, що сталися внаслідок ДТП.

Організатор: Державна служба України з питань праці.

Учасники: Роман Чернега - Голова Державної служби України з питань праці; Михайло Ноняк  - Голова  Державної служби України з безпеки на транспорті.

Підсумкові матеріали:

З початку року внаслідок ДТП, пов'язаних із виробництвом, загинуло 75 осіб - Держпраці

За 8 місяців 2017 року внаслідок ДТП, пов'язаних із виробництвом, загинуло 75 осіб.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега.

«Сьогодні ми можемо говорити, що за 8 місяців 2017 року уже є 75 загиблих осіб у ДТП, що сталися на виробництві», - сказав Чернега.

За його словами, основними причинами нещасних випадків у ДТП, пов'язаних із виробництвом, є порушення правил безпеки дорожнього руху, порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів і невиконання вимог та  інструкцій з охорони праці. 

Водночас, за його словами, з початку 2012 року кількість нещасних випадків, що траплялися внаслідок наїздів транспортних засобів на території підприємств, зменшилася майже в 2,5 рази.

«Безпека праці працівників, створення безпечних та безаварійних умов праці, профілактика аварій, випадків травмування працівників кожної галузі є одним із пріоритетів роботи Держслужби України з питань праці», - резюмував Чернега.

Укртрансбезпека та Держпраці співпрацюватимуть у сфері охорони праці на українських дорогах

Державна служба України з питань праці та Державна служба з безпеки на транспорті підписали договір про організацію роботи з охорони праці на автомобільному транспорті та причини і наслідки нещасних випадків на виробництві, що сталися внаслідок ДТП.

Підписання угоди відбулось 18 вересня під час прес-конференції в Укрінформі за участю голови Держпраці Романа Чернеги і голови Укртрансбезпеки Михайла Ноняка, повідомляє кореспондент агентства.

 "Основною мотивацією для нас, як для керівників центральних органів виконавчої влади, є те, щоби життя і здоров'я наших працівників, які під час виконання своїх службових завдань, зокрема, пов'язаних з використанням транспорту, були збережені, і ми не мали тієї сумної статистики, яка, на жаль, на сьогодні у нас в Україні є, і пов'язана з травматизмом та смертністю", - заявив Чернега.

За статистикою, серед подій, що призвели до нещасних випадків на виробництві зі смертельним наслідком у 2016 році, переважають дорожньо-транспортні пригоди (зокрема, наїзди транспортного засобу) - 34% (135 осіб) від загальної кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком. За 8 місяців 2017 року на виробництві загинуло 75 осіб.

"Угода допоможе більш ефективно співпрацювати двом контролюючим структурам у напрямку, зокрема, і по працевлашуванню, і виконанню ліцензійних вимог, по виконанню техніки безпеки на підприємстві. Ми зможемо бачити глибше проблематику, що відбувається в недобросовісних підприємствах, які не хочуть виконувати норму закону", - додав Ноняк.

Він нагадав, що подібні угоди Укртрансбезпека вже має з Нацполіцією та МВС щодо підвищення безпеки на українських дорогах.

Відео з прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-