Запровадити санкції до осіб, які порушують права віруючих УПЦ Київського Патріархату. Цього вимагають громадські організації кримчан

Запровадити санкції до осіб, які порушують права віруючих УПЦ Київського Патріархату. Цього вимагають громадські організації кримчан

Укрінформ
5 вересня, 10.00 - Брутальний напад на церкви і приміщення Кримської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату в Сімферополі та вимоги громадських організацій кримчан про запровадження персональних санкцій до представників окупаційної адміністрації - порушників прав віруючих. 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України. 

Учасники: Юлія Каздобіна - радник міністра інформаційної політики України; Андрій Щекун - представник ГО «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український дім», директор Національного газетно-журнального видавництва; Андрій Іванець - член Правління ГО «Союз вимушених переселенців, координатор ГО «Таврійська гуманітарна платформа». 

Коротко. 31 серпня 2017 року представники держави-агресора здійснили напад на головний храм святих рівноапостольних Володимира та Ольги, храм Христа Спасителя та робочі приміщення Кримської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату в Сімферополі. Працівники силових структур окупаційної адміністрації незаконно заблокували будівлю, де вони розташовані, зламали замки, по-блюзнірськи проникли у храми, зокрема у вівтарну їх частину, та викрали чимало церковного майна. До того ж вони напали на архієпископа Сімферопольського та Кримського Климента та завдали йому тілесні ушкодження. Цей кричущий випадок став черговим проявом політики окупантів, спрямованої на витіснення з тимчасово окупованої території громад УПЦ КП та психологічний тиск на всю громаду етнічних українців Криму. Такі дії є брутальним порушенням фундаментальних прав і свобод громадян України та міжнародних норм. Громадські організації кримчан провели роботу з виявлення осіб окупаційної адміністрації, які вчиняли ці незаконні дії. Їх прізвища будуть озвучені на прес-конференції. Громадськість переконана, що до цих осіб мають бути застосовані персональні санкції з боку міжнародного співтовариства, а правоохоронні органи України мають притягнути їх до відповідальності.

Підсумкові матеріали:

Українські активісти назвали прізвища причетних до захоплення церкви Київського патріархату в Криму

Активісти і громадські діячі назвали прізвища тих, хто 31 серпня керував захопленням приміщення Української православної церкви Київського патріархату в окупованому Криму.

Список причетних до захоплення українського православного храму озвучив у вівторок на прес-конференції в Укрінформі представник ГО "Кримський центр ділового і культурного співробітництва "Український дім" Андрій Щекун.

"Сьогодні ми проаналізували, хто ж захоплював приміщення церкви Київського патріархату в Сімферополі, основного храму, в якому сьогодні захоплено не лише 112,6 квадратних метрів приміщення церкви, а близько 400 квадратних метрів - практично весь перший поверх", - розповів Щекун.

За його словами, організацією незаконних дій проти української церкви займалися "громадяни Російської Федерації, які ніколи не жили в Автономній Республіці Крим".

Першим громадський діяч назвав прізвище Ігоря Рудакова. "Рудаков Ігор Анатолійович - громадянин Росії, з 23 червня 2017 року призначений виконувачем обов'язків керівника управління федеральної служби судових приставів по Криму", - зазначив він.

Друга особа, причетна до захоплення приміщення української церкви, - також громадянка РФ, начальник так званого управління організаційного і матеріально-технічного забезпечення "міністерства майнових і земельних відносин Республіки Крим" Прошкіна Лідія Михайлівна, яка є також "секретарем колегії" цього "міністерства" і помічником так званого "міністра" Ганни Анюхіної.

"Фактично того дня вона керувала судовими приставами, які скоїли цей злочин і говорила, які приміщення захоплювати", - повідомив Щекун.

Крім того, в подіях 31 серпня брав участь Вахтін Юрій Сергійович - громадянин Росії, який є "заступником керівника відділу судових приставів" Центрального району Сімферополя. 

"Саме він напав на Владику Климента, викручував йому руку і виводив його з приміщення Київського патріархату. Ми це зафіксували, у нас є відео, яке ми вже поширили у соцмережі», - зазначив Щекун.

За його словами, українські активісти вже звернулися в органи влади України з метою розслідування протиправних дій вищезазначених осіб і мають намір звернутися в міжнародні правозахисні організації з метою запровадження проти них персональних санкцій.

Нагадаємо, 31 серпня, в анексованому РФ Криму російські силовики напали на храм святих рівноапостольних князів Ольги і Володимира УПЦ КП, в результаті чого був травмований архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент. Після нападу на українську церкву силовики РФ заблокували й опечатали всі аварійні виходи, що є небезпечним для парафіян церкви у разі надзвичайної ситуації.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-