Всесвітні ігри. Найкращий в історії змагань результат Національної збірної України

Всесвітні ігри. Найкращий в історії змагань результат Національної збірної України

Укрінформ
2 серпня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: “Найуспішніший виступ Національної збірної України за всю історію Всесвітніх ігор” (Зала 1).

Організатор: Спортивний комітет України

Учасники: Ілля Шевляк - президент Спортивного комітету України; Ігор Жданов -  міністр молоді та спорту України;  Олександра Кольцова - член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України; Лариса Соловйова - багаторазова чемпіонка та рекордсменка Всесвітніх ігор з пауерліфтингу; Іван Настенко - чемпіон Всесвітніх ігор (2013 р.) з джиу-джитсу; Сергій Куляба - чемпіон Всесвітніх ігор (2017 р.) з таїландського боксу муай-тай;   Даниїл Болдирев - віце-чемпіон Всесвітніх ігор (2017 р.) зі скелелазіння.

Довідково. На Всесвітніх іграх українські спортсмени посіли 5 місце серед 112 країн. Вдалося здобути 25 медалей - 10 золотих, 7 срібних, 8 бронзових.

У заліку показових видів спорту українці стали першими завдяки 7 медалям - п'ятьом золотим і двом бронзовим.

Підсумкові матеріали:

Виступ збірної України у Вроцлаві став найуспішнішим за всю історію участі у Всесвітніх іграх - Жданов

Національна збірна України у Вроцлаві мала свій найуспішніший виступ за весь час участі у Всесвітніх іграх.

На цьому наголосив міністр молоді та спорту Ігор Жданов на прес-конференції в Укрінформі.

"Я вітаю спортсменів і тренерів з таким видатним досягненням. У нас 5-те місце на  Всесвітніх іграх. І це дійсно найкращий результат виступів української збірної на Всесвітніх іграх. Виступали у нас 80 спортсменів, вибороли 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових - це 25 медалей, тобто практично кожен 3-й спортсмен поїхав із медаллю", - підкреслив Жданов.

Він додав, що наша збірна посіла перше командне місце у так званих запрошених видах спорту (це кікбоксинг і гребля на ергометрах), де завоювала 7 нагород - 5 золотих і 2 бронзові. Однак ці медалі не враховуються у командний залік.

Міністр особливо привітав рекордсменку Всесвітніх ігор з пауерліфтингу Ларису Соловйову, яка вперше в історії Всесвітніх ігор стала чотириразовою чемпіонкою, і розповів про інші серйозні досягнення. Зокрема, на рахунку українців 4 світові рекорди у пауерліфтингу - їх встановили Сергій Білий, Дмитро Семененко, Володимир Рисєв і Андрій Наньєв. А в таїландському боксі муей-тай українці завоювали 3 золоті і 1 срібну медалі.

"Вперше ми здійснювали підготовку до Всесвітніх ігор за окремою програмою, на яку було виділено 45 млн грн. Закупили обладнання для неолімпійських ігор, яке вже давно не закуповувалося, екіпірування. Вдвічі збільшили призові", - зазначив Жданов.

Він поінформував, що переможцям будуть виплачені призові, які на сьогодні становлять 480 тис. грн за І місце, 400 тис. грн за ІІ місце, 240 тис. за ІІІ.

"Уже 14 спортсменів разом з тренерами отримали винагороди, зокрема за підводне плавання та сумо. Найближчим часом, упродовж 4-5 днів, отримають і решта, будуть підписані накази на спортсменів і тренерів. Але отримають ті тренери, які дійсно тренували спортсменів. Всілякі "підсніжники", яких хочуть запустити, державних грошей не отримають, тому що не доклали до перемог цих спортсменів жодних зусиль", - наголосив міністр.

Він також зазначив, що UA:Перший демонстрував ці ігри в ефірі практично в повному обсязі, і нагадав, що наступні Всесвітні ігри відбудуться у 2021 році у Бірмінгемі, США.

Успіх на Всесвітніх іграх має спонукати владу краще фінансувати неолімпійський спорт - Спортивний комітет

Потужний виступ Національної збірної на Всесвітніх іграх у Вроцлаві має спонукати владу збільшити фінансування неолімпійських видів спорту.

На цьому наголосив президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк на прес-конференції в Укрінформі.

"Результат доводить, що, незважаючи на досить обмежене фінансування неолімпійського спорту, в Україні існує дуже потужна школа неолімпійського спорту. І ця стабільність демонструється на кожних Всесвітніх іграх, чемпіонатах Європи і світу. Прохання при формуванні бюджету на наступний рік збільшити обсяг фінансування на неолімпійський спорт, оскільки, починаючи з 2013 року, він залишається незмінним на відміну від олімпійського і паралімпійського", - звернувся  Шевляк до міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова.

Він уточнив, що у 2013 році фінансування неолімпійського спорту становило 39 млн грн. Якщо враховувати різницю курсу, то, на його думку, бюджет має бути збільшений "хоча б удвічі".

Шевляк також підкреслив, що 5 місце нашої збірної - це величезний успіх, враховуючи те, що за нами залишились такі країни, як Китай, США, Бельгія, Британія. Загалом же брали участь 3,5 тис. атлетів із 112 країн.

"Це дійсно найкращий виступ України за 24 роки участі у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту. А історія участі України розпочалася ще в 1993 році. І тоді першим нашим призером став Віктор Налєйкін, який уже багато років тренує національну збірну з пауерліфтингу і виховує таких легенд як Лариса Соловйова", - сказав президент Спортивного комітету України.

За його словами, вся команда була дуже мотивована на перемогу, і всі 80 атлетів виявили себе як справжні бійці, були гідні посісти найвищу сходинку п'єдесталу.

"Так, Данило Болдирєв, який у 2014 році встановив світовий рекорд, у Вроцлаві покращив свій власний рекорд, але завоював срібну медаль зі скелелазіння. Хлопець з Донецька, який тренується в Одесі, який весь час готувався до Всесвітніх ігор, однозначно був переконаний, що приїде з золотом", - зазначив Шевляк.  

Як повідомляв Укрінформ, збірна України посіла 5 місце у загальнокомандному заліку десятих Всесвітніх Ігор з неолімпійських видів спорту у Вроцлаві, які проходили з 20 по 30 липня. І це найкращий результат за всю історію участі нашої держави в цих змаганнях. Українська збірна виборола 25 медалей, з них 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. До складу Національної збірної ввійшли 80 спортсменів, які представили 20 видів спорту.

Спорткомітет попросив міністра молоді та спорту посприяти в одержанні квартир для Соловйової та Болдирєва

Чемпіонка Всесвітніх ігор з пауерліфтингу Лариса Соловйова та срібний призер із скелелазіння Данило Болдирєв знімають житло, хоч заслуговують на те, щоб влада надала їм квартири.

На цьому наголосив президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк під час прес-конференції в Укрінформі і звернувся до  міністра молоді та спорту Ігора Жданова допомогти спортсменам вирішити житлові проблеми.

"Лариса Соловйова дійсно стала сенсацією Всесвітніх ігор. Це перша спортсменка, яка 4 рази поспіль ставала чемпіонкою Всесвітніх ігор, і ми віримо, що ми це побачимо і на наступних іграх в Бірмінгемі. Вона й досі знімає квартиру. Данило Болдирєв, який родом з Донецька, якого запрошувала не одна країна виступати під своїми прапорами, залишається в Україні, бо є справжнім патріотом. Він знімає житло в Одесі і не має перспектив отримати його без допомоги місцевої влади", - зазначив Шевляк.

У відповідь  Жданов зазначив, що ситуація з житлом для спортсменів на сьогодні "не дуже гарна" і це стосується й олімпійських видів спорту, і паралімпійських, "зараз не дають квартири так, як раніше".

"Я намагаюся працювати з губернаторами, з мерами, міськими головами для того, щоб вони пішли назустріч нашим спортсменам. У деяких випадках це вдається, в деяких не хочуть чути, що в їхньому місті є чемпіон світу, олімпійський чемпіон, чемпіон Всесвітніх ігор, якому потрібно поліпшити житлові умови", - сказав Жданов.

Зокрема він зазначив, що "співпрацював з одеським міським головою щодо Данила Болдирєва, але ситуація поки не рухається", хоч і висловив сподівання на прогрес.

"Щодо Лариси Соловйової теж буду звертатися, напевно, до Кличка, щоб першій у світі чотириразовій чемпіонці Всесвітніх ігор надали квартиру", - відповів міністр.

Як повідомляв Укрінформ, збірна України посіла 5 місце у загальнокомандному заліку десятих Всесвітніх Ігор з неолімпійських видів спорту у Вроцлаві, які проходили з 20 по 30 липня. І це найкращий результат за всю історію участі нашої держави в цих змаганнях. Українська збірна виборола 25 медалей, з них 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. До складу Національної збірної увійшли 80 спортсменів, які представили 20 видів спорту.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-