Між Євробаченням та Віденським балом: які міжнародні проекти залишились поза увагою?

Між Євробаченням та Віденським балом: які міжнародні проекти залишились поза увагою?

Укрінформ
26 червня, 12.00 - Міжнародні культурні проекти: між Євробаченням та Віденським балом.

Учасники: Діана Попова - голова департаменту культури КМДА; Олександр Лієв -голова Асоціації Гостинності; Герман Макаренко - голова оргкомітету Віденського балу в Києві, народний артист України; Марина Ігнатуша - організатор Віденського балу в Києві; Тимур Мірошниченко - ведучий Євробачення, дебютант Віденського балу.

Підсумкові матеріали:

Ведучий "Євробачення" Тимур Мірошниченко стане дебютантом Віденського балу в Києві

Одним з дебютантів благодійного Віденського балу, який відбудеться в Києві 27-28 жовтня, стане ведучий Євробачення-2017 Тимур Мірошниченко.

Про це організатори заходу розповіли в Укрінформі на прес-конференції "Міжнародні культурні проекти: між Євробаченням та Віденським балом".

"Для мене величезна честь стати дебютантом Віденського балу. Але це також величезний виклик, тому що мені зараз 31 рік, і до цього часу я був упевнений, що "мужики не танцуют". Але, знаючи, хто буде нашими педагогами, вірю, що протягом підготовчого періоду все опаную. На прикладі Євробачення переконався, що за кілька місяців можна навчитися практично будь-чого і зробити це на максимально можливому рівні", - сказав Мірошниченко.

Його партнеркою на паркеті стане керівник танцювальної студії Лана Тиграна, яку Мірошниченко відрекомендував як меценатку і організаторку великої кількості культурних заходів.

"Їй простіше - вона професійна танцюристка, тому, сподіваюся, допоможе і мені навчитися танцювати вальс. Бо наразі я знаю лише "раз-два-три, раз-два-три", - пожартував телеведучий.

Він також підкреслив важливість проведення в Києві таких заходів, як Віденський бал, назвавши його "одним з індикаторів європейськості країни".

Як повідомляв Укрінформ, благодійний Віденський бал відбудеться в Києві 27 і 28 жовтня за підтримки мерій Відня і Києва, ряду міжнародних організацій, зокрема, Українсько-австрійської асоціації. На захід запрошені державні діячі, зірки опери та балету, діячі культури з країн Європейського Союзу та США. В організації балу задіяні понад 400 осіб - хореографи, дизайнери, танцмейстер, декоратори, технічні служби.

На Віденському балу в Києві розіграють аукціонний лот від Жаклін Сталлоне

Жаклін Сталлоне, мати голлівудської зірки Сильвестра Сталлоне, хоче взяти участь у Віденському балу в Києві та пообіцяла надіслати лот для благодійного аукціону, який відбудеться на цьому заході.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організатор балу, генеральний директор групи компаній "Брендберг" Марина Ігнатуша.

"Жаклін Сталлоне більше 95 років, тому невідомо, чи дозволить стан здоров'я їй приїхати до Києва. Але в будь-якому разі вона пообіцяла передати коштовний лот, який буде розіграний на благодійному аукціоні. Якщо ж вона зможе приїхати, ми будемо дуже раді бачити і її, і її зіркових синів - Сильвестра і Френка", - сказала Ігнатуша.

Як повідомляв Укрінформ, організатори Віденського балу, який відбудеться в Києві 27-28 жовтня, запросили до участі матерів Міли Йовович та Сильвестра Сталлоне - зіркових американських акторів з українським корінням.

Бал відбудеться за підтримки мерій Відня і Києва, ряду міжнародних організацій, зокрема, Українсько-австрійської асоціації. На захід запрошені державні діячі, зірки опери та балету, діячі культури з країн Європейського Союзу та США. В організації балу задіяні понад 400 осіб - хореографи, дизайнери, танцмейстер, декоратори, технічні служби.

Віденський бал у Києві хочуть зробити щорічним

Організатори благодійного Віденського балу, який пройде в Києві цієї осені, хочуть зробити цей захід у столиці України щорічним.

Про це на прес-конференції "Міжнародні культурні проекти: між Євробаченням та Віденським балом" сказав голова оргкомітету, народний артист України Герман Макаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємося, що наш бал пройде на гідному рівні, що його високо оцінить Віденський комітет. Адже ви знаєте, що при мерії Відня є комітет, який відслідковує проведення таких балів по всьому світу, ставить їм оцінки. Ми докладемо всіх зусиль, щоб київський бал отримав найвищу оцінку і щоб він проводився в столиці щорічно", - зазначив Макаренко.

Всі учасники прес-конференції підкреслювали, що проведення Віденського балу дозволяє презентувати Україну як високорозвинену, безпечну, сучасну і культурну державу. І хоча ця подія не така масова, як Євробачення, що відбулося нещодавно (організатори планують, що її відвідають близько 2 тис. гостей), вона теж має своїх прихильників.

Голова департаменту культури Київської міської держадміністрації Діана Попова висловила переконання, що такі заходи, як Євробачення та Віденський бал, допомагають наносити Україну на культурну карту Європи.

"Мені приємно, що це відбуватиметься в Києві, і Київ знову стане центром тяжіння до європейськості", - наголосила вона.

Ще один учасник прес-конференції, голова Асоціації гостинності Олександр Лієв, назвав захід, що планується, "євровіденським балом", і пообіцяв йому підтримку всіх членів Асоціації.

Ексклюзивний організатор балу, генеральний директор групи компаній "Брендберг" Марина Ігнатуша повідомила, що фінансування Віденського балу в Києві відбувається без залучення державних коштів.

"Нас фінансують міжнародні компанії, наші українські компанії, наші партнери, меценати. Підтримка таких заходів - це європейська традиція. Це позитивно впливає на імідж, підкреслює важливість кампанії, її соціальну відповідальність, адже Віденський бал є благодійним проектом", - зазначила Ігнатуша.

За її словами, зараз вже можна впевнено говорити про те, що коштів на проведення цьогорічного балу в Києві вистачить.

Як повідомляв Укрінформ, Віденський бал відбудеться 27-28 жовтня за підтримки мерій Відня і Києва, ряду міжнародних організацій, зокрема, Українсько-австрійської асоціації. На захід запрошені державні діячі, зірки опери та балету, діячі культури з країн Європейського Союзу та США. Разом з традиційним балом пройде також Дитячий віденський бал для учасників від 5 до 15 років.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-