Не знав чи згадав?! Результати ЗНО та ДПА 2017

Не знав чи згадав?! Результати ЗНО та ДПА 2017

Укрінформ
22 червня о 15.30 - Підсумки проведення основної сесії ЗНО-2017 та наступних етапів незалежного оцінювання.

22 червня о 14.30 - засідання експертної комісії при УЦОЯО з встановлення порога «склав/не склав» з географії, фізики, хімії.

О 15.30 - прес-конференція за участю директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія щодо підсумків проведення основної сесії ЗНО-2017 та наступних етапів незалежного оцінювання (Зала 2). 

Питання для обговорення: 

-попередні підсумки проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання;

-спосіб подання апеляційних заяв щодо результатів тестування, терміни та порядок їх розгляду; 

-терміни та особливості проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання; 

-порядок та основні процедури проведення вступного випробування з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право».

Контакти: Відділ інформації та комунікації з громадськістю (044)486-09-62; zno_info@testportal.gov.uatestportal.gov.ua

Підсумкові матеріали:

Визначено поріг "склав/не склав" з трьох останніх предметів ЗНО

Експертна комісія з питань визначення результатів ЗНО при УЦОЯО визначила поріг "склав/не склав" з  географії, фізики та хімії. 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії, яке відбулося 22 червня в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

Так, за рішенням комісії у 2017 році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з географії поріг "склав/не склав " було встановлено на рівні 27 балів; з фізики - 10 балів, з хімії  - 17 балів. 

Поріг «склав/не склав» - це мінімальна кількість тестових балів, яку за виконання сертифікаційної роботи має набрати учасник, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання та мати можливість брати участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України.

Результати учасників за шкалою 100-200 і в 12-бальній шкалі (з предметів, результат яких зараховується як оцінка за ДПА) будуть завантажені на інформаційні сторінки учасників зовнішнього незалежного оцінювання 23 червня.

ЗНО з географії відбулося 12 червня, фізики - 14 червня, хімії - 16 червня. Основна сесія ЗНО з 12 предметів тривала з 23 травня по 16 червня. 

Учасники ЗНО завтра отримають повні результати свого тестування 

У п'ятницю, 23 червня, на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання буде розміщено повну інформацію про результати їх тестування, а також результат державної підсумкової атестації.

Про це на прес-конференції за підсумками ЗНО у 2017 році повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Впродовж найближчих годин, фактично на початку наступної доби, будуть оголошені повністю всі результати ЗНО на сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання, а також надано відомості з результатами державної підсумкової атестації для керівників загальноосвітніх навчальних закладів», - сказав Карандій. 

Відомості про державну підсумкову атестацію, яка проходила у формі ЗНО, буде розміщено в електронних кабінетах керівників загальноосвітніх навчальних закладів. На основі цієї інформації для випускників шкіл будуть сформовані атестати про здобуття повної загальної середньої освіти.

Крім того, учасники тестування матимуть змогу ознайомитися на своїх сторінках з картками результатів та скан-копіями своїх банків відповідей, та роздрукувати інформаційну картку з результатами тестувань.

Всього, за даними УЦОЯО, в 2017 році було проведено 840 тисяч тестів. ЗНО з української мови та літератури пройшли 212 599 осіб (92%) поріг «склав/не склав» - 24 бали. З математики тестування склали 88 827 осіб (84%), поріг «склав/не склав» - 11 балів. З Історії України - 149 022 осіб (87%), поріг «склав/не склав» - 27 балів.

Розгляд апеляцій на результати ЗНО розпочнеться з 26 червня

Розгляд апеляцій, поданих учасниками зовнішнього незалежного оцінювання, які не згодні з результатами свого тестування, розпочнеться 26 червня.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій, повідомляє кореспондент агентства.

«Розгляд апеляційних звернень буде після того, як вони будуть опрацьовані робочими групами при апеляційній комісії УЦОЯО. Перше публічне засідання розпочнеться з понеділка наступного тижня», - сказав Карандій. 

Директор УЦОЯО повідомив, що з моменту початку оголошення результатів тестів до Центру вже поступило близько 3 тисяч апеляційних звернень, що є невисоким показником.

«Це невисокий показник, як правило статистично кожного року цей показник складає близько 1% від кількості результатів. Якщо в цьому році було 840 тисяч тестів, очікуваний рівень є на рівні 8 тисяч заяв», - уточнив Карандій.

За його словами, найбільше апеляцій подають ті учасники ЗНО, які претендували на медалі, і для яких результати ЗНО зараховувалися як державна підсумкова атестація.

"Коли є різниця в 1-2 бали, не вистачає для отримання золотої або срібної медалі, тоді подають апеляцію", - сказав Карандій.

Апеляційну заяву щодо результатів тестування можна подавати протягом 5 календарних днів із дня офіційного оголошення результатів. 

Учасники ЗНО, які подали таку заяву, повинні попередити про це керівника свого навчального закладу.

Розгляд апеляційних заяв здійснює апеляційна комісія протягом 15 календарних днів  з  дати її надходження.  

Також директор УЦОЯО зазначив, що учасник ЗНО може бути присутнім на засіданні комісії. Інформація про дату, час та місце проведення таких засідань, а також список осіб, чиї апеляції будуть розглядатися, буде оприлюднена на сайті УЦОЯО, а про результат розгляду учасника буде поінформовано через його інформаційну сторінку протягом 3 днів після прийняття рішення. 

Відео із заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-