Майбутнє відомчої медицини в контексті медичної реформи

Майбутнє відомчої медицини в контексті медичної реформи

Укрінформ
12 червня, 11:00 - Підписання Меморандуму про взаємодію та співпрацю між ПАТ «Українська залізниця» та Міністерством охорони здоров'я.

Учасники: Доктор Уляна Супрун - в.о. Міністра охорони здоров’я; Войцех Балчун - голова правління ПАТ «Українська залізниця»; Гуйські Маріуш - директор філії «Центр охорони здоров’я» ПАТ «Українська залізниця». 

Підсумкові матеріали:

МОЗ і Укрзалізниця підписали меморандум щодо участі залізничних лікарень у медичній реформі

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та Голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю у контексті участі відомчих залізничних лікарень у загальній медичній реформі.

Відповідний документ було підписано на прес-конференції в Укрінформі.

Як зазначила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, метою Меморандуму є надання можливості всім громадянам обирати, у якій лікарні лікуватися - районній, обласній, лікарні НАН медичних наук або відомчій залізничній лікарні.

“У багатьох країнах світу відомчі лікарні і відомчі системи охорони здоров’я також належать до загальної системи. Наша програма зміни фінансування дозволить пацієнтам України, громадянам України, щоб вони не лише використовували послугу у лікарнях, які знаходяться у системі Міністерства охорони здоров’я, але у будь-якій лікарні, включно із лікарнями, які є при залізниці”, - сказала вона.

Водночас урядовець висловила сподівання, що інші відомчі медичні заклади, зокрема, Державного управління справами чи військові, долучаться до такої співпраці у рамках реформи охорони здоров’я.

У свою чергу, голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун наголосив, що залізничні лікарні готові брати участь у пілотних програмах МОЗ, і назвав приєднання до Меморандуму “частиною загального процесу великої реформи залізниці в Україні”.

“Сьогодні ми показуємо, що Укрзалізниця - це не тільки вагони, локомотиви, наша щодення операційна робота, але це також мережа добрих лікарень”, - підкреслив Балчун.

Разом з тим, директор філії “Центр охорони здоров’я” ПАТ “Укрзалізниця” Гуйські Маріуш зауважив, що протягом останніх років в Україні було передано на баланс міст 94 відомчі залізничні лікарні, і лише 8 найбільших лікарень залишилися при Укрзалізниці. У цьому зв’язку він зауважив, що необхідно шукати нову модель, аби забезпечити залізничників та їхні сім’ї доступом до якісної медичної системи.

“Я не до кінця розумію ті рішення останніх років щодо передачі залізничних лікарень містам. У минулому дійсно ми передали 94 лікарні, у нас залишилося 8 найбільших лікарень - три у Києві, дві у Харкові, по одній у Дніпрі, Одесі та Львові”, - додав Маріуш.

Вартість квитків на залізниці поки не підвищуватимуть — Балчун

Голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун запевнив, що найближчим часом не планується підвищувати вартість квитків для пасажирів української залізниці.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Не плануємо. Я постійно повторюю, що це елемент нашої публічної місії”, - зазначив Балчун у відповідь на запитання, чи буде найближчим часом зростання вартості пасажирських перевезень на залізниці.

Водночас він зауважив, що ціни на квитки на потяги міжнародного сполучення сьогодні є досить доступними, аби популяризувати залізницю серед громадян для подорожей за кордон.

“Як ви бачите, наша цінова політика по запуску нових міжнародних сполучень — це абсолютно, можна сказати, акційна політика: ми популяризуємо "Укрзалізницю" як засіб пересування у закордонні країни”, - додав глава "Укрзалізниці".

ЄБРР дасть 150 млн доларів кредиту Укрзалізниці на закупівлю нових вагонів - Балчун

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) дасть українській залізниці кредит на суму 150 млн доларів для закупівлі вагонів.

Про це заявив голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун під час прес-конференції в Укрінформі.

“Уже ЄБРР підтвердив, що на початку третього кварталу вони оголосять тендер на закупівлю вагонів на суму 150 млн доларів”, - сказав він.

За словами Балчуна, ця кредитна програма від ЄБРР була розпочата ще 2009 року, але через події в Україні проект був закритий, а тепер Банк відкрив нове інвестиційне завдання для Укрзалізниці.

Балчун планує за 5 років оновити 40% пасажирських потягів

Стратегія розвитку Укрзалізниці передбачає оновлення 40% пасажирського рухомого складу за 5 років.

Про це журналістам сказав голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Те, що ми запланували у своїй 5-річній стратегії, - це модернізація, оновлення або придбання 40% пасажирського рухомого складу”, - сказав він.

За його словами, протягом 20 останніх років практично не відбувалося оновлення пасажирських потягів і на сьогодні цьому пасажирському рухомому складу вже понад 30 років, а часто доходить і до 40 років.

Балчун зазначив, що загалом для модернізації рухомого складу на 5 років заплановано близько 100 млрд гривень.

“По інвестиціях ми запланували інвестиції тільки в рухомий склад більше 100 млрд гривень на 5 років, а загалом інвестиційний план “рухомий склад+інфраструктура” - це 150-160 млрд гривень. Але треба розуміти, що це насправді інвестиції для виживання, бо в нас настільки багато затримок і недофінансування, що нам потрібні ці інвестиції, щоб вижити”, - підкреслив глава Укрзалізниці.

За рік зарплати залізничників зросли на 50% - Балчун

За неповний рік зарплати українських залізничників підвищено на 50%.

Про це заявив голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун під час прес-конференції в Укрінформі.

“За неповний один рік ми підвищили зарплату для працівників на 50%”, - сказав він.

Водночас глава "Укрзалізниці" запевнив, що тенденція до зростання зарплат залізничників продовжуватиметься і надалі. За його словами, відповідні рішення прописані у Стратегії розвитку залізниці на наступні 5 років, яка вже ухвалена правлінням “Укрзалізниці” й тепер очікує на затвердження наглядовою радою.

До Перемишля планують запустити ще один потяг через Вінницю, Хмельницький і Тернопіль — Балчун

Укрзалізниця планує запустити ще один потяг “Київ-Перемишль”, який курсуватиме через Вінницю, Хмельницький і Тернопіль.

Про це розповів голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун під час прес-конференції в Укрінформі.

“Ми запускаємо один потяг, перевіряємо, наскільки великим є цей попит, і потім, можливо, запускаємо наступний. По Перемишлю так само — ми дивимося, скільки білетів продається, які у нас є можливості, й міркуємо про те, щоб запустити ще один додатковий потяг до Перемишля, який їхатиме через Вінницю, Хмельницький і Тернопіль”, - сказав він.

Водночас Балчун нагадав, що сьогодні розпочинає курсувати ще один потяг з України до Польщі “Ковель-Хелм”, а незабаром — до Болгарії “Львів-Варна”.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-