Зроблено в Києві. Нові можливості для столичних виробників

Зроблено в Києві. Нові можливості для столичних виробників

Укрінформ
23 травня, 12.00 - Виставка-презентація "Зроблено в Києві" - нові можливості для столичних виробників.

Організатори: Департамент суспільних комунікацій КМДА; Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА. 

Учасники: Анатолій Баган - заступник директора – начальник управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА; Віра  Фамуляк-Зелінська - заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій  Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Олександр  Осадчий - голова ради директорів підприємств, установ та організацій м. Києва, генеральний директор ДП ВО «Київприлад»; Антон  Наумовець - перший віце-президент НАН України, академік; Микола Засульський - президент Київської торгово-промислової палати; Віктор Ліщук - заступник голови Ради кластеру легкої промисловості, директор ПАТ «Чинбар».

Підсумкові матеріали:

У столиці 25 травня відбудеться виставка-презентація промислової продукції київських виробників "Зроблено в Києві"

В рамках святкування Дня Києва 25 травня у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" відбудеться виставка-презентація виробничого та наукового потенціалу столиці "Зроблено в Києві".

Про це на прес-конференції в Укрінформі у вівторок заявив заступник директора-начальник управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Анатолій Баган, повідомляє кореспондент агентства. 

"25 травня у "КиївЕкспоПлаза" відбудеться масштабний захід, де будуть представлені останні напрацювання київських промислових підприємств, науково-дослідних установ та інвестиційних агенцій. У нас є чотири тренди виставки - це популяризація власного виробництва, інвестиційних можливостей, до яких готові київська промисловість і наука, це підтримка експорту і співпраця з наукою і промисловістю задля впровадження у виробництво останніх наукових розробок ", - сказав Баган.

Він поінформував, що участь у виставці візьмуть близько 150 промислових підприємств і 40 науково-дослідних інститутів, які презентуватимуть свою продукцію на виставковій площі близько 3 тис. кв. метрів. 

Окремими експозиціями будуть представлені Національна академія наук України, столичні наукові парки, інвестиційні агентства та науково-технічні майстерні. В рамках виставки відбудуться "круглі столи", конференції, майстер-класи, презентації нових технологій та влаштовано переговорний простір.

"Ми маємо вже зараз підтвердження проведення під час виставки близько 80 переговорів між підприємствами, науково-дослідними інститутами, інвестиційними фондами, представництвами іноземних компаній тощо", - зазначив Баган.

Він поінформував, що з експозицією першої виставки "Зроблено в Києві" ознайомиться прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, запрошені також голови всіх обласних адміністрацій. Згідно з розпорядженням Київської міської держадміністрації, ця виставка відтепер проводитиметься щороку. 

На переконання Багана, виставка буде цікавою не тільки для фахівців, а й для звичайних киян та гостей міста. 

"Мене вже перестало дивувати запитання: "А що в Києві є промисловість? Ми про це не знаємо". Кияни забули, що у Києві виробляється. Тому запрошую всіх на виставку: прийдіть, подивіться. Це гордо, що Київ має такий потужний промисловий і науковий потенціал", - резюмував представник КМДА.

Детальніше з програмою заходу можна ознайомитися на сайті madein.kievcity.gov.ua

Шість з дев'яти галузей промисловості Києва у першому кварталі збільшили виробництво порівняно з минулим роком 

Виробництво продукції на підприємствах шести галузей промисловості Києва з дев'яти у першому кварталі зросло порівняно з відповідним періодом минулого року, найбільше - у легкій промисловості. 

Про це на прес-конференції  в Укрінформі у вівторок заявив заступник директора-начальник управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Анатолій Баган, повідомляє кореспондент агентства. 

"У Києві працює і звітує по формі 1-б у статистиці близько 800 промислових підприємств, які представляють дев'ять галузей промисловості. Шість з них закінчили перший квартал з позитивним індексом промислової продукції, тобто якщо порівняти результати роботи цих підприємств з першим кварталом попереднього року, у них збільшилося виробництво", - сказав Баган.

Він додав, що до цих галузей належать легка промисловість, яка продемонструвала у столиці зростання на 56%, виробництво харчових продуктів (+7%), фармацевтика  (+7,1%), будівельні матеріали (+25%), виробництво хімічних речовин(+21%) і постачання електроенергії (+1,1%).

Баган зауважив, що інші три галузі порівняно з попереднім роком мають зменшення виробництва. Це, зокрема, машинобудування (-12,5%), поліграфія (-35%) і металургійне виробництво (-13%).

За словами представника КМДА, негативний результат у машинобудуванні пов'язаний з тим, що торік був надзвичайно великий сплеск "активності і результативності" роботи галузі машинобудування. "Оскільки зараз порівняння іде з минулим роком, то маємо мінус", - констатував Баган. 

Темпи зростання експорту в Києві у першому кварталі перевищили показники імпорту

Темпи зростання експорту продукції у Києві в першому кварталі на 1 відсоток перевищили показники імпорту при загальному збільшенні товарообігу на понад 17 відсотків.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у вівторок заявив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський, повідомляє кореспондент агентства. 

"У першому кварталі поточного року товарообіг у столиці зріс на 17,6%, експорт зріс на 18%, а імпорт - на 17%. Тобто, ми маємо плюс по експорту продукції по місту Києву", - сказав Засульський.

Він поінформував, що Київ експортує продукцію у майже 180 країн світу, а третина столичного експорту припадає на країни Євросоюзу. 

За словами Засульського, столична влада разом з підприємцями продовжує пошук нових ринків збуту продукції київських підприємств після втрати великого російського ринку. У цьому контексті він повідомив, що відвідати першу виставку-презентацію "Зроблено в Києві", яка відбудеться 25 травня, запрошені партнери з різних країн. 

"У нас будуть гості з Хорватії, Словаччини, Угорщини, Литви, ОАЄ, Німеччини, Молдови, Грузії, Канади, Румунії, Італії, Білорусі", - поінформував президент Київської торгово-промислової палати.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-